Mi az a kezdeti tőzsdei ajánlat (IEO), és hogyan viszonyul az ICO-khoz? Tudja meg alább!

Bevezetés a közösségi finanszírozásba

Kezdő érmeajánlatok (ICO-k) és Kezdeti tőzsdei ajánlatok (IEO) mindkét formája közösségi finanszírozás amelyek kriptográfiai eszközöket használnak. A hagyományosabb adománygyűjtésekben, például a kockázati tőkében, kevés ember adna nagy mennyiségű pénzt. A tömeges finanszírozásban, kis összegeket gyűjtenek be sok embertől.

Közösségi finanszírozás

A legnépszerűbb crowdfunding platformok, mint pl Kickstarter, GoFundMe, és Indiegogo, főként kirakat projektek az Egyesült Államokból és Európából és csak hitelkártyával és hagyományos fiat valutával fogad el fizetést. Ezek a mainstream közösségi finanszírozás A platformok a termékek, projektek és ügyek támogatására is összpontosítanak, de nem kínálnak lehetőséget egy szervezet vagy hálózat részvényeinek megvásárlására.

Amikor „befektet” egy olyan platformba, mint a kickstarter, akkor csak bizonyos előnyöket kap a termékekhez való korai hozzáférés, promóciós ajándékok vagy más előnyök formájában. Ez azt jelenti, hogy valóban nem jó befektetések, hanem inkább a termékfejlesztés iránti bizalom szavazata.

Az ICO: A társfinanszírozás fejlődése

Az Initial Coin Offering (ICO) előrelépés volt a hozzáférés szempontjából. Bárki a világon, akinek volt internetkapcsolata, és néhány kriptográfia eszköz részt vehetett egy ICO.

Az ICO résztvevői részesedést szerezhettek egy kriptohálózatban, amely alapvetően egy teljesen új technológiai színtéren indult, nagyon magas potenciális hozammal, ha a token értékét felértékelték. Ezek az érmék vagy zsetonok bizonyíthatóan ritkák voltak, korlátozás nélkül birtokolhatók és cserélhetők voltak, és összekapcsolhatók a hálózat működésével.

Az ICO alakulása – Forrás: Shutterstock.com

Korábban az induló vállalkozásokba való befektetés az volt csak a kockázatitőke-befektetőkre korlátozódik amelynek erős hálózata és elegendő tőkéje volt ahhoz, hogy részt vegyen a kockázatitőke-finanszírozási körökben. Továbbá, elsőként rendelkezik cserélhető részvényekkel egy vállalkozás jelentette a részvételt Kezdeti nyilvános ajánlat (IPO), ami egy vállalat kezdeti eladása a tőzsdén. Az IPO-k vannak bizonyos joghatóságok tanúsított befektetőire korlátozódik.

Az ICO a teljesen új innováció annyiban, hogy bárki részt vehetett egy eladásban, amely olyan volt, mint egy IPO és egy kockázati tőkés finanszírozási forduló kombinációja.

ICO History

A jó

Az ICO-k képesek voltak rá soha nem látott összegeket gyűjtsön csúcspontjukon, amely elfedte mind a hagyományos kockázatitőke-finanszírozást, mind az olyan inkumbens platformokat, mint a Kickstarter. A legnagyobb finanszírozású crowdfunding projektek a történelemben, a blockchain ICO-k dominálnak; megszálló A 20 legjobb hely közül 17 beleértve a három legjobban finanszírozott projektet.

Az ICO adománygyűjtésének üteme

2017 nyarán, az ICO-őrület csúcspontján, a összegyűlt pénzösszeg az ICO-k által először meghaladta az angyal- és magvető VC-finanszírozást.

Világos volt, hogy az ICO értéktétele: a befektetés hatalmas megtérülésének lehetősége, a teljesen korlátlan hozzáférés és az akkori hatalmas kereslet valóban megváltoztatta az adománygyűjtés működését. Az új innováció körüli izgalom rövid életű lenne.

A rossz

Az ICO ill crowdfunding, általában, volt a első felhasználási eset élő blokklánc-hálózatokhoz amely valóban tesztelte a hálózatok kapacitását. Mivel a legtöbb ICO elindította kezdeti értékesítéseit, vagy értékesítéseit az Ethereum platformon hajtotta végre, a Az Etheruem hálózatot a maximális határértékekre szorították. Az Ethereum továbbra is az a platform marad, amelyre a legtöbb kriptográfiai projekt épül.

Ethereum – Vitathatatlan vezető

A legnagyobb és legnépszerűbb ICO-k során a Az Ethereum hálózat majdnem leállt és időnként nagyon nagy vagyontulajdonosok képesek voltak manipulálni a hálózatot hatalmas tranzakciós díjak áthárításával, így mindenki előtt megvásárolhatták zsetonjaikat.

Például a Bátor ICO során 35 millió dollár értékben Alapvető figyelmeztető tokenek (BAT) kevesebb, mint 30 másodperc alatt elfogyott. Abban az eladásban, egy vevő több mint 6000 dollár gázdíjat fizetett, öt vásárló pedig fel tudta vásárolni a kínálat felét. A hőn várt Status ICO csaknem 100 millió dollárt gyűjtött össze egy nap alatt, és az óriási igény torlódásokhoz vezetett az Ethereum hálózaton, ami megnövelte a várakozási időt és a díjakat minden más, nem az ICO-val kapcsolatos tranzakció esetében.

Összegyűjtött források összesen

A nagy kereslet, a korlátozott kínálat és a gyorsan záródó értékesítési idők a kezdeti tőzsdei ajánlatoknál ismétlődnek, amelyeket ma látunk, de a hálózat egészére kiterjedő lassítási hatások nélkül.

A csúnya

A csalások, a csalás és a jogi kérdések a legrosszabb részét képezték az ICO 2017-es fellendülésének és 2018 elejének. Az ICO-korszak végét és a kriptobikapiac végét is meghatározó egyik kiváltó ok a az ICO-k szabályozási vagy jogi megszorítása szabályozó hatóságok, például az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdei Bizottsága (SEC).

Sok volt nyílt csalások és átverések amelyek egyszerűen ellopták az emberek pénzét, és nem szándékoztak valódi terméket gyártani, de voltak olyan törvényes projektek is, amelyek jogi lépésekkel szembesültek, mivel nem voltak bejegyezve.

Minden tartalom piacát építjük: hírek, zene, film, sport! Örülök, hogy bent vagy @FloydMayweather https://t.co/kQoyCeMgAX #ICO pic.twitter.com/zuoKSh0lyu

– hubii hálózat (@hubiinetwork) 2017. augusztus 23

A SEC még be is indult fellépés a hírességek ellen mint például Floyd Mayweather és DJ Khaled, akik profitáltak az ICO őrületéből.

Kína teljesen törvényen kívüli kriptográfiai ICO-k és cserék. Még az ICO-k közül is, akik jogszerűen próbálták megalkotni a valódi termékeket, vagy nem voltak képesek szállítani, vagy látták, hogy eszközáruk zuhan az eredeti ICO-áraiknál.

Az IEO: Az ICO fejlődése

Bár az ICO-k csökkenőben vannak, a kezdeti tőzsdei ajánlatok (IEO) a közelmúltban nagy figyelmet kapnak a népszerűség növekedése és a értékesítés ciklusok, amelyek az ICO-kra emlékeztetnek.

Az IEO-n keresztül gyűjtött alapok

Az ICO-k és az IEO-k célja lényegében ugyanaz, azaz zsetonokat ajánlani a befektetők nagy csoportjának. Az IEO alapvetően ICO, kivéve, hogy a tokent létrehozó szervezet helyett egy meglévő központ indítja el és kezeli. A tőzsde birtokolja és eladja a tokent a projekt csapat nevében. Ez az apró változás jelentős hatással van az egész folyamatra.

IEO különbségek

Központosítás

Az Ethereum hálózaton zajló tipikus ICO-ban az a fejlesztők intelligens szerződést hoznak létre és a befektetők titkos eszközöket küldenek az intelligens szerződéshez szettért cserébe zsetonok száma fix áron. Egy tipikus IEO-ban a fejlesztők elküldik a tokenjeiket a tőzsdére, és a tőzsde fix áron eladja azokat a platform felhasználói számára.

Központosítás

Az ICO formátum teljesen engedély nélküli, hogy bárki elindulhasson és részt vehessen benne. Nincsenek kapuőrök. Az IEO visszahelyezi a középső embert és a központi hatóságot csere formájában. A központosítás ezen újbóli bevezetését úgy tekinthetjük ellentétben a Bitcoin-t létrehozó alapvető ideológiával és elsősorban a nyitott blokkláncokat, amelyeknek teljesen peer-to-peer hálózatnak kellett lenniük.

Bitcoin: Peer-to-Peer elektronikus készpénzrendszer ”Satoshi Nakamoto, a Bitcoin megalkotójaSatoshi Nakamoto

Platform tokenek

Az IEO-k otthont adó legfőbb tőzsdék közül sok rendelkezik különböző követelmények amelyek magukban foglalják vagy használják saját platform tokeneiket az IEO-ban való részvétel érdekében. Ennek a feltételnek a létrehozásával, cserék keresletet teremtenek belső tokenjeik iránt, ami növeli az értékét.

Például, Binance megköveteli a résztvevőktől, hogy a Binance Coin-t használják, Huobi megköveteli a résztvevőktől, hogy tartsák Huobi Token egy bizonyos ideig, és az OKEX megköveteli az OKB tokenek tartását.

Forrás: Huobi

Díjak

ICO-val, általában nem voltak díjak akár a befektető, akár a tokenek létrehozó csapatok számára, mivel a projekteket közvetlenül egy blokklánc-hálózaton adták el közvetítők nélkül. Az egyetlen díj a szokásos hálózati tranzakciós díjak volt. Az IEO-val, a csere sok funkciót lát el, ideértve a közvetítői, közvetítői, menedzseri, marketingszakértői tevékenységet, és ezeket a szolgáltatásokat az IEO-t elindító szervezet fizeti.

Korszerűsített listázási folyamat

A legtöbb zseton vagy érme célja az érmék felajánlása után hogy legalább egy nagyobb tőzsdén szerepeljen. A tőzsdén való részvétel hitelességet jelent a projektben, valamint a likviditást, és potenciálisan növelheti a token értékét.

Mi állunk @binance és CZ érzelmei. Úgy döntöttünk, hogy eltávolítjuk a Bitcoin SV-t #BSV tól től @ShapeShift_io 48 órán belül.

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 2019. április 15

Például a Bitcoin Cash bevezetésének hatása Coinbase és a Bitcoin SV eltávolítása a nagyobb tőzsdékről mély hatással volt áraikra.

Bitcoin SV diagramok

Bár nem minden projekt érdekelt a kereskedelemben, sokan vannak, és az IEO elvégzésével a főbb tőzsdén való részvétel automatikus folyamat, amely az IEO befejezése után következik be.

Marketing szinergia

Binance Launchpad – Felkészülés az indításra

A cserék meglévő közösségi és promóciós erőforrásokkal rendelkeznek, amelyeket a Az IEO csapatai kihasználhatják.

A tőzsde meglévő közönsége és marketingforrásai megkönnyítik egy új projekt felfedezését nagyobb közönség által, és ezzel sikeresen elindíthatja jelkínálatát. Ideális esetben, ha az adománygyűjtést és a marketinget segítő cserékkel a projektcsapatok jobban összpontosíthatnak egy remek termék felépítésére.

A cserék előnye, hogy új érdeklődést kapnak azoktól az emberektől, akik szeretnének befektetni az IEO-ba, de még nem szerepeltek a platformjukon. Lényegében mind a csereplatform, mind az IEO projekt az egymást népszerűsítve olyan módon, ami nem egy normális ICO során történt volna meg.

Nem műszaki befektetők

Valószínű, hogy kezdettől fogva cserében van több típusú befektetőt fog hozni aki nem vett volna részt rendesen, ha közvetlen, okos szerződéses interakcióval járna. A csere felhasználói tapasztalata az sokkal ismertebb a legtöbb ember számára mint tiszta ICO-ban részt venni.

Nem műszaki befektetők – Forrás: Shutterstock.com

Ez lehet vagy nem előny az IEO csapatok számára, mert változatosabb token tulajdonos bázist kaphatnak, de olyan token tulajdonosokat is kaphatnak, akik pusztán spekulálnak, és nincsenek hosszú távú érdeklődésük a token vagy a projekt iránt..

Legitimitás

Az IEO elindítását választó projektek a tőzsdék kurátora és kezességvállalása. Bár minden cserének más a felülvizsgálati színvonala, ez a folyamat jelentős különbséget jelent az ICO-kkal szemben, amelynek általában nincsenek külső felülvizsgálati folyamatai, ami nagyobb kockázatot jelent a befektetők számára.

Legitimitás

Általánosságban elmondható, hogy ha úgy gondolja, hogy egy csere megbízható, akkor okkal feltételezhető, hogy az ilyen projekteket fog kiválasztani bizonyos fokú megbízhatósággal vagy hitelességgel rendelkezik.

Tanácsadás

A tőzsdék az egyetlen szolgáltatás vagy termék az egyik kriptográfia ipar, amelyeknek van következetesen bevételt generált és ne támaszkodjon kizárólag a kriptográfiai eszközök megbecsülésére. A cserék mögött álló csapatok egyedülálló betekintést nyújthat törvényes jövedelemtermelő blokklánc-üzlet működtetésétől, valamint olyan sokféle kriptoprojekt kitettségétől, amelyek nagy hasznot hoznának az IEO csapatai számára.

Tanácsadás

A hagyományos kockázatitőke-finanszírozásban az kockázatitőke-befektetők nyújtanak finanszírozást valamint tanács és tanácsadás. Az IEO-kban a tőzsdék platformot kínálnak a tőke megszerzéséhez, és potenciálisan értékes tanácsokat és útmutatásokat kínálnak az IEO csapat számára. Különböző projektekkel kapcsolatos tapasztalataik miatt, a cseréknek lehet jobb ötlete hogy az IEO-nak mennyit kell emelnie, vagy milyen legyen a token limitje és ára.

Jogi védelem

A tőzsdéknek általában a jól szervezett jogi struktúra amely megvédi őket a szabályozási következményektől. Kezdő finanszírozást kereső fiatal startup számára, ez egy olyan védelem, amely általában nem lenne hozzáférés vagy források a. A jól fejlett cserék jogi tanácsokat és egyértelműséget kínálnak, valamint hozzáférést biztosítanak egy teljes jogi csapathoz, hogy segítsék a kialakulóban lévő startupokat átjutni az aknamezőn, amely a blokklánc ipar.

Jogi védelem

A csere általában elvégzi valamilyen „Know-Your-Customer” (KYC) ellenőrzést is, amely szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges. ICO-kkal, csak Ethereum címre volt szükséged.

Bár az IEO-k korlátozottabbak, mint az ICO-k, ez nem jelenti azt, hogy azok teljesen biztonságos a szabályozóktól. Ha bármi, sebezhetőbbek lehetnek, de a cserék és a projektek is levonták a tanulságaikat. Például a Binance székhelye Máltán van, ahol garantálja a védelmet, és korlátozza bizonyos országok, például az Egyesült Államok, Venezuela és Észak-Korea felhasználói részvételét.

Sebesség

A központosított cserék és a technológia sebessége messze elhomályosítja a teljesen decentralizált platformok, például az Ethereum sebességét, ahonnan az ICO-kat általában elindították. Úgy tűnik, hogy ez a felhasználói élmény fejlődése a technológia természetes érlelésének számít. Amint látni fogjuk, a tőzsdék korszerűsített és központosított rendszereiknek köszönhetően percek alatt, és néha csak másodpercek alatt zárják a token értékesítést.

Főbb csereprogramok:

Csere IEO platform Platform Token
Binance Binance Launchpad Binance érme (BNB)
KuCoin KuCoin Spotlight KuCoin-részvények (KCS)
OKEx OK Jumpstart (OKB)
Huobi Huobi Prime Huobi token (HT)
Bittrex Bittrex International Egyik sem

Binance Launchpad

A Binance közismerten az egyik legjobb kriptovaluta-tőzsde, és az IEO-k területén is újító volt. A Binance nemrégiben népszerűsítette a koncepciót annak sikerével Binance Launchpad felület. Binance alapítója, Changpeng Zhao (más néven CZ), úgy véli, hogy az adománygyűjtésgyilkos alkalmazás a blokklánchoz”És potenciálja a következő lesz:sokszor nagyobb, mint a kockázatkezelő ipar a jövőben.’

Binance Launchpad

Binance Launchpad lényegében a korszerűsített platform és folyamat az új projektek számára indítsák el kezdeti token felajánlásaikat, majd tegyék fel őket a Binance tőzsdére. Binance Launchpad ajánlatok teljes körű tanácsadás az induló vállalkozások számára platformját egy IEO számára használja.

A Launchpadon folytatott IEO-ban való részvételhez a felhasználóknak meg kell tenniük teljes ellenőrzés hogy megfeleljenek a felhasználó joghatóságának, valamint olyan speciális érméket használnak, mint pl BNB részvétel céljából.

BitTorrent Token

Binance Launchpad’s első IEO volt Bittorrent token (BTT) és 2019. január 29-én ért véget. A BitTorrent-et a TRON szerezte meg 2018 júliusában tehát a A BTT token a TRON hálózaton épül fel.

BitTorrent Token

A BitTorrent technológia már az széles körben ismert és több mint 100 millió ember használja szerte a világon, és a BTT token állítólag az lesz integrálva a népszerű uTorrent kliensbe hogy díjazzák a felhasználókat a fájlok beolvasásáért vagy megosztásáért.

Összesen 50 milliárd zseton kevesebb mint 15 perc alatt elfogyott, összértékük meghaladja a 7,1 millió dollárt. Ott volt két munkamenet, amelyeken a felhasználók részt vehetnek; az egyik BNB tokenek, a másik pedig TRON tokenek használatával történő vásárlásokhoz.

De meglepetésként a tokent 2019 novemberében törölték a Binance-től.

Fetch.AI

Kevesebb, mint egy hónappal később, Binance Launchpad befejezte a Fetch.AI (FET) tokenek. A résztvevők csak használni tudták BNB tokenek a FET eladáshoz, amely generált 6 millió dollár mert 69 millió zseton belül 22 másodperc.

24000 ember előzetesen aláírta a felhasználói megállapodást, 19860 ember sikeresen benyújtotta a vételi megrendelést, 2758 ember kapott darabot. Az első 22 másodperc (nem 10). https://t.co/eVQy741bhO

– CZ Binance &# 128310;&# 128310;&# 128310; (@cz_binance) 2019. február 25

Lépjen a Binance Launchpad oldalra

KuCoin Spotlight

A kriptográfia KuCoin elindította saját IEO platformját KuCoin Spotlight néven. A részvétel érdekében, A KuCoin felhasználói kötelesek teljes KYC személyazonosság-ellenőrzés a felajánlás előtt. Tetszik Binance, bizonyos joghatóságok vagy országok nem vehetnek részt az IEO-ban.

MultiVAC

A KuCoin Spotlight első ajánlata az volt MultiVac, ami a blockchain méretezhetőségi megoldás, amely a szilánkosítás technológiáját hangsúlyozza. A MultiVac IEO mindössze 7 másodperc alatt fogyott el a KuCoin Spotlight platformon.

7 MÁSODIK!

Gratulálunk 1661 felhasználónak, akik sikeresen megvásárolták a tokent! pic.twitter.com/vJGuGSPSgP

– KuCoin frissítések (@KuCoinUpdates) 2019. április 3

OK Jumpstart

Az OKEx tőzsde által elindított platform neve OK Jumpstart.

OK Jumpstart – OKEx Token Sale Platform

Az OKEX csak az IEO-ban fogadja el a belső OKB tokeneket fizetésre. OK, a Jumpstart a előfizetés és kiosztási modell amelyet a tényleges értékesítés előtt határoznak meg, amely korlátozza az elvégezhető értékesítések számát. A résztvevők engedélyezte, hogy megvásároljon több IEO zsetont ha több OKB tokent tartanak a számlájukon.

Képlet a felhasználói kiosztás kiszámításához és az elosztási együttható táblázata

Blockcloud

Blockcloud egy blockchain alapú architektúra, amelyet nemrég indítottak az OK Jumpstart platformon, mint első IEO vállalkozást 1 milliárd zsetont ad el és összesen 8 millió dollárt gyűjtött.

Huobi Prime

Huobi A globális az egyik leghosszabb ideig működő kriptográfiai eszközök cseréje 2013-ban kezdődött. Huobi tokenek (HT) nélkülözhetetlenek a Huobi Prime token értékesítési platform használatához. A a résztvevők által vásárolható termékek korlátai az IEO során szintén közvetlenül kapcsolódnak hány HT-t tartanak egy bizonyos ideig.

Huobi Prime átlagos napi tartási és kereskedési limitek

Az első felajánlásokat körökben bonyolítják le amelyek ötperces intervallumokból állnak. Az IEO jelzők lesznek szabadon elérhető a fő Huobi tőzsdén történő kereskedelemhez, miután az IEO-ból származó tokenek szállítása elfogy, vagy az IEO három fordulója befejeződött.

Menj Huobi-ba

TOP hálózat

Huobi Miniszterelnök az első token indítás 2019. március 26-án volt a TOP hálózat számára. A TOP-zsetonok fordulói fenomenális igényt támasztottak mindegyikükkel ’az első forduló 7 másodperc alatt eladta a rendelkezésre álló zsetonokat, a második kör 5 másodperc alatt, a harmadik pedig 7 másodperc alatt.’

A teljes 130 000 résztvevőnek csak 3% -a felszámolva, hogy megvásárolhatja a TOP tokent. Sok más IEO platformhoz hasonlóan aggodalom merült fel olyan robotok miatt, amelyek megakadályozzák sok befektető részvételét.

Huobi Prime X TOP

Bittrex

Bittrex szintén jól ismert és bevált kriptográfiai eszközcsere. A csereplatformot 2014-ben alapították, és az Egyesült Államokban található. azonban, IEO platformja a Bittrex International, amelynek székhelye Máltán van, mert Málta kriptográfiai cseréket kínál a szabályozási biztonság terén, amelyet az Egyesült Államok nem.

A Bittrex felhasználóinak teljes ellenőrzésre van szükségük ahhoz, hogy részt vehessenek az első ajánlatokban.

Bittrex International

VeriBlock

Az első Bittrex-ajánlat nálunk volt VeriBlock (VBK), és azóta A Bittrex nem rendelkezik saját natív tokennel, Bitcoin volt az egyetlen elfogadott kriptográfiai eszköz, amelyben VBK-tokenek vásárolhatók. Egy másik dolog, ami egyedivé teszi ezt az IEO-t, az az elszámolási és jogátruházási ütemterv, ahol a VBK tokenek 50% -át letétben tartja a Bittrex egy bizonyos ideig.

VeriBlock

RAID token

Az IEO rendszer átvilágításának és felülvizsgálatának bemutatása, A Bittrex aktívan eltávolította egyik IEO projektjét közvetlenül az ütemezése előtt. A RAID csapat a nagy partnerség, amelyet lemondtak az IEO esemény előtt, ezért a Bittrex úgy döntött, hogy visszavonja az ajánlatot.

Ha ez egy ICO, an külső forrás nem tudta megállítani vagy megakadályozni az első ajánlatot mivel minden döntéshozatal az alapító csapat kezében lenne. Az IEO folyamat olyan ellenőrzésekkel és mérlegekkel rendelkezik, amelyek nem léteztek az ICO-knál.

Raid IEO

Tanulságok

A kívánatos gondolkodás azt sugallja, hogy a blokklánc ipar sokat tanult az első ICO-őrületből az IEO-k ezen új rendszere pedig a tömeges blokklánc-alapú adománygyűjtés korábbi iterációjának javulása. A kriptocsere-vállalkozások kipróbált és grizzelt veteránjai látták, mi működik és mi nem, és mi felhalmozott ipari ismereteiket felhasználhatják a legrosszabb és legcsalóbb projektek kiszűrésére.

Ezek a cserék megtanulták, hogyan kell hatékonyan védik meg magukat a szabályozóktól és termékeik forgalmazásától a felhasználók nagy csoportjáig, mindkettő szükséges elem a széles körű elfogadás útján.

Tanulság – Forrás: Shutterstock.com

Maguk az IEO projektek is megtanulták, hogy ne legyenek ilyen szélsőséges vagy korlátlan finanszírozási körök. Minden IEO korlátozódik valamilyen speciális és korlátozott kínálatra, ami növeli a keresletet. A visszafogottabb finanszírozási modell csöpögteti ezeket a fiatal projekteket az erőforrásokra, amelyekre szükségük van, anélkül, hogy az összes befektetőt vagy a mögöttes eszközértéket kiégetnék, aminek szintén a lejáró iparág jele lehet..

A következő nagy dolog?

Vajon ez a fajta visszafogottabb, rendezettebb, gondozottabb és szervizáltabb? közösségi finanszírozás a következő szabvány a blockchain iparban? Talán a a nagyon korai kriptográfusok idealizmusa túl szélsőséges volt, a centralizációval szembeni ellenállás pedig enyhül annak érdekében, hogy minél több általános felhasználó, örökbefogadó és építtető férjen hozzá.

Talán a ICO őrület, bikapiac és az azt követő összeomlás egyszerűen szükséges lépés volt ahhoz, hogy eljussunk az IEO jelenlegi szakaszához, amely új befektetési és üzemanyag-ígéretes projekteket fog vezetni az iparban.

A következő nagy dolog – Forrás: Shutterstock.com

A veszély az, hogy ez van egy másik forró kriptográf divat, valódi anyag nélkül. Figyelembe véve, hogy a legtöbb ICO az indítás után kudarcot vallott, vagy a tokenek értéke jelentősen visszaesett, ez nem túl pesszimista kilátás. A befektetés hirtelen gyorsasága az első ajánlatok dollármilliókat adnak el zsetonok percekben vagy akár másodpercekben történő megadását is láttuk korábban.

Viszont ezt is lehetne venni ez az ökoszisztéma érlelődik és nagyon szükséges fejlesztéseket kínál a szabványokban és a felhasználói élményben. Azt is lehet állítani, hogy a szabályozók és a szélsőséges piaci viszonyok túl korán állították le az ICO-őrületet, amikor a valóságban még mindig volt olyan kereslet, amelyet egyszerűen elnyomtak.

Az új IEO-k energiája és sebessége (IEO-lista itt) elindításával és bezárásával ez jelezheti ez csak kiindulópont a kereslethez ami egész idő alatt ott fortyant a felszín alatt.

Frissítés 2020 márciusára:

Amikor ezt a cikket 2019-ben írták, az IEO boomjának magasságának voltunk tanúi. Szinte olyan volt, mint az ICO-pénz, és visszatért. De ez csak egy buborék volt, és sok ember sok pénzt veszített, miközben csak kevesen profitáltak óriási mértékben. Ma, amikor ezt 2020 májusában írom, az IEO-ról már nem igazán beszélnek. Bár az ICO-khoz hasonlóan még mindig előfordulnak, már nem a kriptográfiai világ fókuszában állnak.

Igazunk volt, hogy óvatosságra intettük, hogy ez csak egy újabb kriptográf divat lehet, valódi tartalom nélkül, mivel ez valóban így alakult. Vajon visszatér egy ilyen hóbort, biztos vagyok benne, hogy ez megtörténik, mivel a kriptográfia rövid távú memóriával rendelkezik, amikor nagy pénzt kell keresni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me