Bevezetés

2014-ben alakult a Cseh Köztársaságban, Trezor az egyik legmegalapozottabb és legmegbízhatóbb kriptovaluta-biztonsági vállalat. A Trezor hardvertárcákat a SatoshiLabs fejlesztette és gyártotta, amelyet kriptopénz veterán alapított Marek Palatinus és nagy hangsúlyt fektet a nyílt forráskódú kódokra.

Trezor és SatoshiLabs megkapta az elismerést az első hardveres pénztárca gyártásáról a kriptovaluta tárolására, és mint ilyen, kultuszt alakított ki a kriptovaluta közösségben. A Trezor jelenleg két hardveres pénztárcával rendelkezik a piacon, az újabb, drágább Trezor T modell, és a klasszikus Trezor One, hasonlóan a Ledger-hez Ledger Blue és bestsellere, a Ledger Nano S & az új továbbfejlesztett Ledger Nano X (amely a kedvenc hardver pénztárcánk).

Trezor One ReviewTrezor One Review – Megbízható kriptovaluta hardver pénztárca, bizonyított tapasztalattal.

Minden Trezor pénztárca a „nulla bizalom” elvén működik. Az eszközbiztonság szempontjából a Trezor arra számít, hogy még a biztonságos kriptográfiai rendszerek is veszélybe kerülhetnek.

Ez a Trezor eszközöket a rendelkezésre álló titkosított magánkulcsok egyik legbiztonságosabb módja teszi. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk a klasszikus Trezor One készüléket, és megtudjuk, hogy képes-e még versenyezni a drágább, továbbfejlesztett Trezor T modellrel.

Ezenkívül elolvashatja a mi oldalunkat Trezor T modell áttekintés alapos áttekintés, hogy mit kínál ez a hardver pénztárca.

Szerezd be a Trezor One-t

Eszköz jellemzői

A A Trezor One egy igazán kompakt eszköz, könnyen illeszkedik a tenyerébe, és egyszerű kialakítással rendelkezik, elöl egy kis képernyővel és két gombbal navigálhat.

A Trezor One nagyjából azonos hosszúságú, mint a Ledger Nano X, de nagyobb szélessége lehetővé teszi a tisztességes méretű képernyő amely 6 sor információval rendelkezik – elegendő egy tranzakció ellenőrzéséhez anélkül, hogy a szöveg a képernyőről gördülne le, mint a Ledger készüléke.

A Trezor One volt az első széles körben elérhető eszköz a Trezor-tólA Trezor One volt az első széles körben elérhető eszköz a Trezor-tól

A Trezor One fekete és fehér színben is kapható, íme egy rövid áttekintés a specifikációkról:

 • Méretek: 60 mm x 30 x 6 mm
 • Súly: 12 g
 • Kapcsolat: USB 2.0
 • CPU / chip típusa: 120 MHz ARM Cortex M3
 • Kijelző: 128 x 64 pixeles OLED képernyő
 • Pénznem támogatás: > 1000 eszköz
 • Támogatott operációs rendszer: Windows, Mac OS és Linux.
 • Ár: ~ 75 dollár

A Trezor One kicsomagolása  

A Trezor One karcsú csomagolásban kerül forgalomba, és az első dolog, amit a felhasználók észrevesznek, az a hamisításra utaló pecsétek a doboz mindkét végén.

Ezek alatt van egy második ragasztóréteg, amely rögzíti a csomagolást – ezáltal a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy szállítás előtt senki nem módosította az eszközét. A dobozban a felhasználók megtalálják, hogy készülékük USB kábellel érkezik, bár nagyon rövid, és egy kis zsinórral a Trezor One készülékhez. Ezenkívül a Trezor tartalmaz logó matricákat a dobozban, a használati utasítások mellett, és két lapot a 24 szavas helyreállító magmondatokhoz.

Trezor One kiegészítőkTrezor One kiegészítők

Érme támogatás és tranzakciók

Érme támogatás

Érme támogatásÉrme támogatás

A Trezor ONE nemrégiben frissítette érmék kínálatát és most több mint 1000 kriptográfiai eszközt támogat amely a hardveres pénztárca közül a legmagasabb. Ez a Trezor készülékeket a Ledger versenytársaival egyenértékűvé teszi, amelynek pénztárcája szintén mintegy 1000 digitális eszközt támogat.

Nagyon valószínű, hogy a felhasználók többsége úgy találja, hogy kedvenc érméjét a Trezor One és hasonlóan a Trezor One is támogatja. támogatja az összes ERC-20 alapú tokent.

A legfontosabb támogatott eszközök a következők:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Binance Érme (BNB)
 • Csillag (XLM)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Dash (DASH)

Van azonban néhány figyelemre méltó hiányzó eszköz a Trezor One-ból, többek között Fodrozódás (XRP), Cardano (ADA), Monero (XMR) és Tezos (XTZ).

2020 júliusában a Trezor integrálódott BTC Direct, holland székhelyű vállalat, amely az európai ügyfelek számára az egyik legegyszerűbb módja a Bitcoin vásárlásának. A Trezor pénztárca asztali felületén a felhasználók most hozzáférhetnek egy „Buy Feature” -hez, amely a támogatott pénznemek széles skáláját kínálja, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen ellenőrzési folyamaton keresztül könnyedén vásárolhassanak nagy mennyiségű Bitcoin-t..

Az egész folyamat legjobb része az, hogy a Bitcoin közvetlenül a csatlakoztatott Trezor eszközön – beleértve a Trezor One-ot is – tárolódik, amint megvásárolja a BTC-t. Ez azt jelenti, hogy nincs gond elküldeni a BTC-t a központból a hardver pénztárcájába, és az sem aggódik, hogy rossz címre küldte a BTC-t..

Szerezd be a Trezor One-t

Beállítás és tranzakció

A Trezor One beállítása egyszerű és egyszerű. Az új felhasználók először a mellékelt USB-kábellel csatlakoztatják az eszközt a számítógéphez, és telepítik a Trezor hidat. A Trezor híd lehetővé teszi az eszköz és a számítógép közötti kommunikációt, és tartalmazza a telepítés alapvető lépéseit.

Miután csatlakoztatta az eszközt és elindította a hidat, a következő lépéseket kell végrehajtania:

 • Válasszon egyedi PIN-kódot – A legtöbb hardveres pénztárcához hasonlóan a Trezor is felkéri a felhasználókat, hogy tűt állítsanak be. Ez bármilyen szám lehet 4 – 6 számjegyből. A Trezor vegyes sorrendben jeleníti meg a számokat az eszköz képernyőjén, és ha rákattint a megfelelő négyzetekre a számítógépén – a PIN-kód megadása privát.
 • Jegyezze fel a magmondat – Bár a Trezor valójában hagyta, hogy ezt a lépést kihagyja, erősen ajánlott, hogy ne. Írja le a 24 szóból álló kifejezést az egyik megadott kártyán, és tartsa biztonságban – veszítse el a kezdő kifejezést, és elveszíti az alapjait!
 • Frissítse a firmware-t – Ebben a szakaszban a Trezor híd azt is ellenőrzi, hogy eszközén a legfrissebb firmware fut-e, hogy a Trezor One védve legyen a fenyegetések ellen.

BeállítBeállít

Most már készen áll arra, hogy tranzakciókat kezdjen a Trezor One-nal. Ez a hardvertárca egyik leggyorsabb beállítása, a haladó felhasználók számára pedig a kezdő kifejezés megerősítésének kihagyásának lehetősége sok időt takaríthat meg.

Biztonsági jellemzők

A Trezor közismert biztonsági megközelítésének teljességével, olyannyira, hogy teljesen átlátható a hardveres pénztárcájával azonosított problémákkal kapcsolatban, és nyilvánosságra hozza az információkat. A 24 szavas alapmondat és a PIN-hozzáférés mellett, amelyek a legtöbb hardveres pénztárca eszközben alapfelszereltségnek számítanak, a Trezor egyéb biztonsági funkciókat is beépít pénztárcájába.

A Trezor One betöltésekor a rendszerbetöltő ellenőrzi az eszköz firmware-aláírását. A Trezor One csak akkor fut, ha a firmware a SatoshiLabs-ból származik, és figyelmeztető üzenetet jelenít meg a felhasználók számára, ha a firmware-t megváltoztatták.

Biztonsági jellemzőkBiztonsági jellemzők

Minden Trezor eszköz egy célú számítógép. Ez azt jelenti, hogy nincsenek további funkciók, amelyek veszélybe kerülhetnek, és az eszköz egyszerű és egy célra készült – a felhasználók pénzének védelme érdekében. Ez különösen fontos, mivel a versenytárs hardver pénztárca gyártó, a Ledger nemrégiben tett bejelentése, miszerint integrálja a Bluetooth kapcsolatot az új Ledger Nano X-be, kritikát fogalmazott meg egyesektől, akik azt állítják, hogy ez potenciális sebezhetőség.

2020 júniusában Trezor tolta a alapszoftver frissítés a Trezor One esetében, amely kijavította az esetleges Segwit tranzakciós biztonsági rést, amely egy Bitcoin-specifikus probléma volt, nem pedig a Trezor által okozott sebezhetőség.

Ennek ellenére a Trezor meg akarta védeni a felhasználókat ettől a valószínűtlen forgatókönyvtől, és azonnali frissítéseket hajtott végre a Trezor One számára – frissítve az 1.9.1 verzióra.

Kisebb vita alakult ki a Trezor körül 2020 májusában, amikor kiszivárogtatták azokat az ügyfelek állítólagos adatait, akik a Trezor webáruházából vásároltak Trezor hardver pénztárcákat, és eladásra kínálták őket a mélyhálón – azonban azóta teljesen bebizonyosodott, hogy ez egy kidolgozott átverés.

Végül a Trezor One hardvere az ultrahanggal hegesztve, ami valami sci-fi-nek hangzik, de azt jelenti, hogy gyakorlatilag lehetetlen helyreállítani az észrevétleneket, miután feltörték.

Előnyök & Hátrányok

Előnyök Hátrányok
 • A nyílt forráskód ellenőrizhető és átlátható
 • Megfizethető
 • Könnyű és kompakt
 • Rendkívül biztonságos
 • Hiányzik néhány eszköz olyan nagy közösségeknél, mint az XRP, ADA, XMR.
 • Alap dizájn
 • Szegény kiegészítők

Érvek és ellenérvekÉrvek és ellenérvek

Szerezd be a Trezor One-t

Ha megvenné a Trezor One-t?

Kicsomagolás – A dobozban a felhasználók megkapják a csupasz alapvető dolgokat, de nem sokat. Az USB 2.0 kábel például rendkívül rövid ahhoz a ponthoz, ahol nem különösebben funkcionális, és a kis zsinór sem tart sok hasznot.

Az eszköz – A készülék maga az könnyűsúlyú, funkcionális, könnyen kezelhető, és karcsú. Azonban összehasonlítva a Ledger Nano X vagy a KeepKey pénztárca, viszonylag haszonelvű, és nem kínál sokat a tervezés vagy a luxus terén.

Megvásárolja a Trezor One-t?Ha megvenné a Trezor One-t?

Érme támogatás – Az érmék támogatása nemrégiben kibővült, és a Trezor One támogatott digitális eszközeinek sora vetekszik a Ledger eszközökével. A legtöbb felhasználó úgy találja, hogy a kedvenc eszközei támogatottak, beleértve az összes ERC-20 tokent is. A Trezor One-ból azonban hiányzik néhány fontosabb piaci sapkaérme, mint pl Fodrozódás, Cardano és Monero.

Biztonság – A biztonság az, ahol a Trezor iparági vezetővé vált, és ez alól a Trezor One sem kivétel. A A Trezor One biztonságos hely a kriptográfiai eszközök tárolására, és a Trezor folyamatosan frissíti firmware-jét, hogy az új fenyegetésekkel szemben maradjon.

2020-as frissítés – A Trezor pénztárca biztonsága most valóban szóba került, amikor Kraken a hardver jelentős hibáját azonosította. Ez az övéktől származik blog bejegyzés a témában:

„A Kraken Security Labs olyan módszert dolgozott ki, hogy kivonja a magokat a kriptovaluta hardveres pénztárcákból, amelyeket az ipar vezető Trezor, a Trezor One és a Trezor T modell kínál. 

A támadáshoz mindössze 15 perc fizikai hozzáférés szükséges az eszközhöz. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra hozzák az ezen eszközök elleni jelenlegi támadás részletes lépéseit. ”

Ítéletünk

Ha egy csatában tesztelt hardver pénztárcát keres, akkor kénytelen lenne megtalálni a Trezor One-nál jobb biztonsági hitelesítő adatokkal rendelkező pénztárcát. A Trezor elkötelezettsége a nyílt forráskód iránt teszi eszközét ellenőrizhető, átlátszó, és nyitva áll az állandó javítók előttt.

ÍtéletÍtélet

Ezenkívül a Trezor One most egy nagyon megfizethető hardver pénztárca. Újabb unokatestvérének költségeinek töredékével a Trezor T modell, de gyakorlatilag ugyanazzal az érmetámogatással és gyakorlatilag azonos biztonsági hardverrel a Trezor One még mindig remek választás azoknak az alkalmi felhasználóknak, akiknek csak ritkán használt eszközre van szükségük.

azonban, tekintettel a Kraken által azonosított biztonsági kérdésekre, javasoljuk, hogy inkább Ledger eszközzel menjen. Vagy a Ledger Nano S, vagy a Ledger Nano X.

Szerezd be a Trezor One-t

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me