Egyre inkább az a szabad és nyitott internet, amelyre emlékezünk, egyre inkább azzá válik végső felügyeleti hálózat. A ránk kémkedő kormányok és az adatainkat gyűjtő és értékesítő online marketingszakemberek között van értelme, hogy mindent megtegyünk azért, hogy védje a magánéletünket amikor online vagyunk.

A Legjobb Biztonságos Böngészők privát böngészéshezEz az útmutató a privát böngészéshez, a 2020-ban elérhető legjobb biztonságos böngészők áttekintésével kiegészítve

Ebben a cikkben megmutatjuk a legjobb böngészők az online adatvédelem védelme érdekében és járjon végig azon, hogyan tehetik őket még magánabbá és biztonságosabbá. Gyorsan átbeszéljük azt is, hogy miért kell kerülnie a legnépszerűbb böngészőket, ha törődik a magánéletével.

Böngészők, amelyeket nem akar használni

Sajnos a legnépszerűbb webböngészőknél az adatvédelem nincs a funkciók listájának tetején. A kényelem, a feltűnő új funkciók, valamint a vírusok és más rosszindulatú programok elleni biztonság általában az első helyen áll. Ez különösen igaz a a Google és a Microsoft böngészői. Mindkét vállalat a lehető legtöbb információt gyűjti a felhasználóiról, ami szétzúzza az Ön magánéletét.

Tehát milyen böngészőket érdemes kerülnie?

 • Google Chrome – Ez egy nagyszerű böngésző, feltételezve, hogy nem bánja, hogy a Google nyomon követi mindazt, amit online csinál, és egy óriási adatbázisba egyesíti rólad. Hatalmas ösztönzők vannak arra, hogy minél több információt gyűjtsenek össze, és nagyon hosszúra nyúl hogy megszerezzem.
 • Internet Explorer és Microsoft Edge – A Microsoft termékeinek általában híre van biztonsági problémák. És ahogy megmutatták a Windows 10, a cég nagyon érdekelt abban, hogy megkapjon minden személyes információt, amelyet rólad tud.
 • Szafari – Ennek a csak Mac-böngészőnek jó hírneve van. Az a tény azonban, hogy ez egy saját termék, és csak Apple számítógépeken fut, megnehezíti számunkra az ajánlást. Jelenleg a Safari felhasználói számára adatvédelmi probléma is felmerül, bár úgy tűnik, hogy a a macOS Mojave meghibásodása nem pedig maga a Safari.

Böngészők, amelyeket nem szeretne használni

Három legnépszerűbb böngészőnk a biztonság és az adatvédelem érdekében

Ha nem gondoljuk, hogy olyan ismert böngészőket kellene használnia, mint amilyeneket most megnéztünk, melyiket érdemes használni? Két legfontosabb ajánlásunk az Ön számára:

 • Bátor
 • Firefox
 • Tor

Amikor az online adatvédelem a téma, ez a három mindig a vita része. Érdekes módon igényelhetnek egy kis finomhangolást teljes adatvédelmi potenciáljukat. De ha néhány percet (kb. Fél óra) elfárad az ajánlott módosítások elvégzéséhez, akkor a lehető legjobb adatvédelmi védelmet nyújtja.

Javaslatunk, hogy mely böngészőket használja

Vagyis a legjobb magánélet védelmet kaphat anélkül, hogy speciális biztonsági és adatvédelmi operációs rendszerekre költözne Frakk, Whonix, és Qubes.

Feltételezve, hogy a lehető leggyorsabb, „normálisabb” böngészési élményre lesz szüksége, miközben továbbra is védi a magánéletét, akkor Bátor és először a Firefox. A megfelelő konfigurálás után a Brave vagy a Firefox túlnyomó többségünk igényeit kell szolgálnia.

Bátor

Bátor egy böngésző, amely Chromiumon alapul. Króm a nyílt forráskódú projekt, amelyet a Google Króm azon alapszik.

Bátor böngésző kezdőlap

A napos oldalon, nagy és aktív fejlesztői csapat dolgozik a Chromiumon. Ez ad Bátor sok modern, kiváló minőségű kód, amelyre építeni lehet. Az egyik kérdés, amelyet néha megvitatnak, az az, hogy a Chromium mindenféle Google-specifikus kódot tartalmaz, amelyet a Bátor csapatnak minden új kiadásnál ki kell szüntetnie. Ezt azonban nem tartjuk fontos kérdésnek.

Túl a króm szögén, Bátor nagyon sok érte megy. A böngésző beépített adatvédelmi funkciókkal rendelkezik, amelyek tartalmazzák a hirdetések és a cookie-k vezérlését, a böngésző ujjlenyomat-védelmét és még sok mást.

Bátor pajzsok

De a Bátor csapat többet akar tenni, mint egy másik adatvédelmi böngésző lenni. Megalkotta a sajátját kriptovaluta, BAT (Alap Figyelem Token), amellyel jutalmazhatja a tetsző weboldalakat. Nem fogja látni a hirdetéseiket, amikor használja Bátor, így jutalmazhatjuk őket anélkül, hogy bosszantó sebességgyilkos hirdetéseket kellene nézni.

Még mindig nem világos, hogy a kriptovaluta BAT-t valaha is használják-e vagy sem. Az azonban egyértelmű, hogy maga a Brave is nagyon jó böngésző.

Ha meg akarja védeni a magánéletét, miközben segít abban, hogy néhány jó ember megpróbálja újjá építeni az internetet, kattintson a linkre, hogy többet megtudjon Bátor.

A Brave-nek van néhány figyelemre méltó felhasználója, köztük Joe Rogan és Naval Ravikant, hogy csak kettőt említsünk.

Valójában a Brave-et használjuk, és barátainak ajánljuk. Valószínűleg ez a kedvenc böngészőm a jelenleg elérhetőek közül. Saját kriptovaluta birtoklása nagyon szép kísérlet, és érdekes lesz megnézni, hogyan alakul a következő néhány évben.

Bátor böngésző

Firefox – Adatvédelem a mainstream böngészővel

Firefox Quantum az a A Firefox legújabb és legnagyobb verziója (amúgy 2020 májusától). A Firefoxnak vannak Windows, Mac és Linux, valamint Android és iOS verziói. Ez a gyors és funkcionális böngésző a nonprofit szervezetből származik Mozilla Alapítvány.

Miért érdekelne ez? Mivel ez nonprofit szervezet, a Mozilla Alapítvány nem rendelkezik azzal a profitmotívummal, amely más böngészőcégeket arra késztethet, hogy megsértsék az Ön adatait. A Firefox több mint egy évtizede létezik, és hírnevet szerzett magának a legjobb adatvédelmi választás a népszerű böngészők között.

Mozila Firefox

A Firefox Quantum jön számos beépített adatvédelmi és biztonsági funkció. Ide tartozik a gyakorlatilag kötelező privát böngészés mód, valamint a nyomkövetés és a szkriptek elleni védelem. Ezeknek a védekezéseknek a még gyorsabbá téve az amúgy is gyors böngészőt. Az összes szemét blokkolása felszabadítja a böngészőt, hogy megmutassa a tényleges webes tartalmat, ahelyett, hogy arra várna, hogy feldolgozza az összes többi dolgot.

A legtöbb ember számára a legtöbb esetben a Firefox a nagyszerű választás egy biztonságos, adatvédelmet védő webböngészőhöz.

A Firefox Quantum letöltése és telepítése

A Firefox használatának megkezdéséhez menjen itt, és kattintson a Letöltés most gombra. Ezután kövesse a Firefox telepítésének utasításait az adott operációs rendszer alatt.

A Firefox beállítása a maximális adatvédelem érdekében

Miután telepítette a Firefoxot, indítsa el, hogy elvégezhessük azokat a beállításokat, amelyek szuper privát böngészővé alakítják. Ha kérik, javasoljuk nem állítja be a Firefox Sync alkalmazást. A maximális adatvédelem érdekében a legjobb, ha kihagyja a könyvjelzők stb. Szinkronizálását az összes eszköz között.

Kövesse ezeket az utasításokat a Firefox hangolásához maximális biztonság és magánélet, vagy ugorjon az utasítások végére és nézze meg a videót. A tettei és az általunk ajánlott kisebb különbségek nem lehetnek hatással az általános magánéletre:

Firefox friss telepítés

 • 1. lépés: Válassza ki a menü ikont a Firefox ablak jobb felső sarkában. A megjelenő menüben válassza a Tartalom blokkolása lehetőséget az Adatvédelem és biztonság beállításai oldal megnyitásához. A Tartalom blokkolása szakaszban válassza a Szigorú lehetőséget.

Firefox tartalomblokkolási lehetőségek

 • 2. lépés: Görgessen le az oldal Előzmények szakaszáig. Válassza az Egyéni beállítások használata az előzményekhez lehetőséget, majd jelölje be a megjelenő ‘Mindig privát böngészési mód használata’ lehetőséget. A Firefox újraindítást fog kérni a változás végrehajtásához. Kattintson egyelőre a Mégse gombra, mivel sokkal több beállítást kell módosítanunk.

Mindig privát böngészési módot használjon

 • 3. lépés: Ha ezt egy ideje használt Firefox másolatával végzi, akkor még egy kicsit lefelé görgethet, és törölheti a Cookie-kat és a Webhelyadatokat, valamint az Előzményeket. Ezután a Címsor részben törölje az összes elérhető lehetőséget.
 • 4. lépés: Az Engedélyek részben kattintson az egyes Beállítások gombra, és jelölje be az „Új kérelmek blokkolása…” lehetőséget.

Firefox engedélyek blokkolása

 • 5. lépés: A Firefox adatgyűjtése és használata szakaszban törölje az „Engedélyezze a Firefox küldését…” opciót.
 • 6. lépés: A megtévesztő tartalom és a veszélyes szoftver védelme szakaszban törölje a „Veszélyes és megtévesztő tartalom blokkolása” lehetőséget. Ezzel az opcióval előfordulhat, hogy a Firefox elemzés céljából elküld néhány adatot a Google webhelyeiről. Részben átállunk a Firefox-ra, mert nem bízunk a Google-ban, hogy megvédje a magánéletünket, ezért a böngészésből származó adatok elküldése nekik nagyon rossz ötletnek tűnik.
 • 7. lépés: Most a böngészőablak bal oldali oszlopában válassza a Keresés lehetőséget. Ez megnyitja a Keresési beállítások oldalt.
 • 8. lépés: Állítsa az Alapértelmezett keresőmotort értékre DuckDuckGo, és törölje a „Keresési javaslatok megadása” lehetőséget.

Firefox keresési beállításai

 • 9. lépés: Most a böngészőablak bal oldali oszlopában válassza a Főoldal lehetőséget a Főoldal beállítások oldal megnyitásához.
 • 10. lépés: Az Új Windows és lapok szakaszban válassza az Üres oldal a kezdőlaphoz és az új ablakok lehetőséget.
 • 11. lépés: A Firefox otthoni tartalom szakaszában törölje a Legfelső webhelyek, a Kiemelések és a kivonatok elemet.

Ennyi, ami a nyilvánvaló adatvédelmi lehetőségeket illeti. De a Firefoxnak van sokkal több lehetőség, amelyet beállíthatunk. A Mozilla ezeket speciális beállításoknak tekinti, ezért nehéz megtalálni őket, hacsak nem tudja, mit csinál.

Mivel tudjuk, mit csinálunk, itt is végezünk néhány kiigazítást. Íme a követendő lépések:

 • 1. lépés: A Firefox címsorba írja be: about: config
 • 2. lépés: A böngésző felveti ezt az ominózus figyelmeztetést, de ne aggódjon miatta. Kattintson az Elfogadom a kockázatot gombra! Itt dolgunk van!

Firefox beállítások figyelmeztetés

 • 3. lépés: Az eredmény egy hatalmas Firefox-lista, amelyet manuálisan módosíthatunk. A tanácsot itt fogjuk használni Adatvédelmi eszközök hogy segítsen nekünk ezen preferenciák némelyikének az adatvédelem javításában történő módosításában. A megváltoztatni kívánt preferencia kereséséhez beírjuk a nevét a Címsorba. A beállításra duplán kattintva megváltozik az állapota (igaz és hamis között), vagy megjelenik egy párbeszédpanel, amellyel megváltoztathatjuk a numerikus értékét.
 • 4. lépés: Most menj a ezt a helyet a privacytools webhelyen, hogy megnézze, mely beállításokat kell megváltoztatnia.

Már majdnem készen vagyunk. Az egyetlen dolog, amit meg kell tennie, az úgynevezett telepítése uBlock Origin. Ez a Firefox-kiegészítő igen nagyszerű munka a hirdetések blokkolásában, valamint a potenciálisan veszélyes szkriptek. A következőképpen teheti meg:

 • 1. lépés: Lépjen a Firefox Kiegészítők oldalra a CTRL-SHFT-A billentyűparancs megnyomásával. Ezután kattintson a További bővítmények keresése gombra. Írja be az ublock origin szót a keresőmezőbe, és válassza ki a megjelenő menüben.

Keresse meg az uBlock Origin alkalmazást

 • 2. lépés: Amikor megjelenik az uBlock Origin oldal, kattintson az Add to Firefox gombra a kiegészítő telepítéséhez.

Az uBlock Origin hozzáadása a Firefoxhoz

 • 3. lépés: Az uBlock Origin telepítése után írja be a about: addons címet a Címsorba. Keresse meg az uBlock Origin bejegyzést, és kattintson a Preferences gombra a Preferences megtekintéséhez.
 • 4. lépés: A Beállítások lapon ellenőrizze, hogy az Adatvédelem címsor alatti összes lehetőség ki van-e jelölve. Az Alapértelmezett viselkedés alatt állítsa be a Médiaelemek blokkolása …, a Távoli betűtípusok blokkolása és a JavaScript letiltását.

Sokkal több dolgot tehet az adatvédelem még szigorúbbá tételére az uBlock Origin segítségével. De ezzel jelentősen megnő a nem megfelelően működő webhelyek amikor meglátogatja őket. Az itt elvégzett kiigazítások jelentősen megnövelt adatvédelmet nyújtanak Önnek anélkül, hogy túl sok dolgot robbantanánk fel!

Ez a „The Hated One” című videó megmutatja, hogyan lehet tovább lépni, mint mi, hogy a Firefox szuper privát legyen.

Abban az esetben, ha kíváncsi lennél, vajon megéri-e mindez a beállítás és ficánkolás, teszteltünk egy kicsit. Az EFF (Electronic Frontier Foundation) Panopticlick alkalmazásával elvégeztünk egy tesztet előtte és utána, hogy lássuk, mennyire biztonságos a Firefox telepítésünk. Itt vannak az eredmények:

Panopticlick eredmények a beállítások előtt

Panopticlick eredmények a beállítások előtt

Panopticlick eredmények a beállítások után

Panopticlick eredmények a beállítások után

Tor – privát böngészés ezzel a Firefox-eredetű névtelenségi rendszerrel

Ha a magánélet és az anonimitás a célja, és nem bánja, hogy valamilyen hatással van az Internet szokásos használatára, akkor A Tor az a megoldás, amelyet keres. Tor (A hagyma útválasztó) valójában egy rendszer, nem csupán böngésző.

A Tor böngésző csatlakozik a Tor hálózathoz, és az eredetileg a Egyesült Államok Haditengerészeti Kutatólaboratórium szolgáltatni biztonságos kommunikáció a hírszerzési eszközök számára (kémek, diplomaták stb.).

Tor böngésző az oldalról

Ma világszerte emberek milliói, akiknek komoly magánéletvédelemre van szükségük, használják a Tor-ot. Ezekről a hírszerzési eszközökről beszélünk, az aktivistákkal együtt, bejelentők, rendőrök, újságírók és bárki más aki hajlandó némi kényelmet és gyorsaságot cserélni a nagyobb magánélet és névtelenség érdekében.

A Tor böngésző Firefox alapú. Bár a nyilvános internet (a Clearnet) böngészésére tervezték, akárcsak a Firefox, Tor nem csatlakozzon közvetlenül a Clearnet egyik erőforrásához. A Tor böngészője és egy Clearnet erőforrás közötti minden kommunikáció az önkéntes által futtatott útválasztók Tor hálózatán halad át.

Tor böngésző az Ön személyes adatainak védelme – Forrás: Shutterstock.com

Üzenetek a Tor böngésző és a Tor hálózat között átmennek egy titkosított alagúton. Ez azt jelenti, hogy senki sem kémkedik az internetkapcsolata (például az NSA vagy az internetszolgáltató) után, és nem tudja elolvasni ezeket az üzeneteket. Láthatják, hogy csatlakozol a Tor hálózathoz, de nem látják, mit csinálsz.

A Tor hálózatba belépő üzenetek átkerülnek titkosított alagutak három véletlenszerű Tor szerverre. Anélkül, hogy belemennénk a részletekbe, az üzenetek kezelése biztosítja, hogy a Tor hálózat egyetlen számítógépe sem tudja az üzenet tartalmát és azt, hogy honnan jött (a számítógép IP-címe).

Üzenetek a Tor hálózat és a Clearnet erőforrás között nincsenek titkosítva. Ugyanakkor a Tor hálózat kialakításának köszönhetően az erőforrás nem látja az Ön IP-címét. Az tud csak annak a Tor szervernek az IP-címét látja, amelyhez csatlakozik. Ezáltal névtelenné válik, mivel semmilyen módon nincs lehetőség a Tor hálózat feltörésére (vagy hülyeséget csinálni), az üzenetek összekapcsolására a címével.

Titkosítatlan üzenetek a Tor hálózat és a Clearnet között

Minden kommunikáció átadása a Tor hálózaton keresztül nagy a névtelenség, de van néhány hátránya. Egy, a számítógépek közötti összes ugrálás és az üzenetek út közbeni titkosítása / visszafejtése miatt a Tor használata sokkal lassabban mint közvetlen kapcsolatot létesíteni egy Clearnet-erőforrással.

Két, a Tor használata a a különféle hírszerző ügynökségek érdeklődője. Nem szeretik, ha nem látják, mit csinálsz az interneten. Lehetséges, hogy a Tor használata azt eredményezheti további figyelem tőlük. De amint arra korábban rámutattunk, világszerte emberek milliói gondolják úgy, hogy a névtelenség megéri kockáztatni.

Tor magánéletének növelése

A Tor és a Firefox kölcsönhatása érdekes. A Tor Firefox kódon alapul (Firefox ESR), és sok olyan adatvédelmi beállítást végezhet el Torban, amelyet a Firefox-ban hajtottunk végre. A cikk előkészítése közben végigmentünk rajtuk, és megállapítottuk, hogy minden, amit igazítani akarunk, az minden már Torban gondozták.

Nem adtuk hozzá az uBlock Origin -t a Tor böngészőnkhöz. Az uBlock Origin a Tor részévé vált évekig tárgyalt. A Tor Projekt csapata továbbra is nem javasoljuk a bővítmények telepítését, beleértve az uBlock Origin-t is.

Nem ajánlott kiegészítőket használni a Tor-on, beleértve az uBlock Origin-t is

Ugyanakkor a Tor csapat a magánélet és a biztonság fejlesztésének vezető forrása a böngészőkben. A csapat az a Mozilla Alapítvánnyal együttműködve hogy ezek a fejlesztések némelyike ​​bekerüljön a Firefox jövőbeli verzióiba. Az idő múlásával a Tor számos adatvédelmi javítását várja, hogy megtalálják az utat a Firefoxba.

Egyéb érdekességek az adatvédelmi böngészők között

Mi (és a legtöbb egyéb adatvédelmi szószóló) hajlamosak vagyunk a Firefoxot és a Torot a halom tetejére állítani, amikor olyan böngészőket nézünk meg, amelyek védik a magánéletét. Ennek ellenére számos más projekt létezik, amelyekről már beszéltek jó adatvédelmi lehetőségek. Bár egyiket sem javasoljuk, érdekelheti egyik vagy másik. Íme néhány áttekintés a legjobbakról, ábécé sorrendben:

Epikus

Epikus egy másik, a Chromiumon alapuló adatvédelmi böngésző. A magánélet védelme érdekében fut kizárólag privát módban mint amit a Firefoxhoz konfiguráltunk. Ez megakadályozza, hogy a böngésző megőrizze az információkat (például a meglátogatott webhelyeket) a munkamenet bezárása után. Ez egy jó lépés annak az információnak a minimalizálása felé, amelyet egy támadó gyűjthet rólad.

Az Epic egy kis beépített VPN-en keresztül csatlakozik az internethez működteti Rejtett reflex, a böngészőt kiadó cég. Epikus is blokkolja a hirdetéseket, a nyomkövetőket és a különböző trükköket a vállalatok használják az ön tudta nélkül történő nyomon követésére.

Az Epic adatvédelmi böngésző kezdőlapja

A böngésző negatívumai között szerepel a legtöbb kiegészítő blokkolásának módja, valamint az a tény, hogy a Hidden Reflex mérnökeire kell hagyatkoznia, hogy eltávolítsák az összes Google-specifikus követőkódot a Chromium minden új kiadásából..

Van egy másik homályosabb kockázat az olyan kevésbé népszerű böngészőknél, mint az Epic. A böngésző ujjlenyomat-technikái megpróbálják azonosítani Önt mindenféle információ összegyűjtése a böngésző és a számítógép konfigurációjáról. Míg az Epic keményen dolgozik, hogy megvédje Önt az ujjlenyomatoktól, maga a tény, hogy nagyon ritka böngészőt használ, jelentősen megnöveli annak esélyét, hogy valaki sikeresen ujjlenyomatot vesz Önről!

Iridium

Iridium a Chromiumon alapul, mint számos más minőségi böngésző. De ennek komoly háttere van, konkrétan a Nyílt forráskódú üzleti szövetség. Az irídium az SÁNCÁROK, és letöltheti a forráskódot itt.

Iridium – egy böngésző, amely biztonságot nyújt Önnek

A Brave-hez hasonlóan az Iridium is a Chromium forráskódjával indul, eltávolítja a Google-hoz kapcsolódó összes bitet, majd módosítja a kódot és a beállításokat a felhasználók magánéletének növelése érdekében. Az Iridium állítólag támogatja a legtöbb kiterjesztést a Chrome Internetes áruház.

Nem vagyunk biztosak abban, hogy ez jó dolog-e vagy sem. Van egy oka annak, hogy a Tor projekt nem javasolja harmadik féltől származó kiegészítők vagy bővítmények használatát. A harmadik féltől származó kiterjesztések a a támadóknak a böngészőbe jutás módja, és használatuk veszélyeztetheti az Iridium által kívánt biztonságot és adatvédelmet.

Ha Iridiumot használ, vagy bármilyen gondolata van arról, hogy összehasonlítja az itt található többi böngészővel, kérjük, tudassa velünk a megjegyzéseket, vagy lépjen kapcsolatba velünk e-mailben.

Sápadt Hold

Sápadt Hold egy régi Firefox kódon alapuló adatvédelmi böngésző. Néhány évvel ezelőtt jó hírnevet szerzett, de ma nem tudjuk ajánlani. Van néhány aggályunk ezzel a projekttel kapcsolatban.

Halvány Hold böngésző kezdőlap

Először is, ez elsősorban egyszemélyes projekt. Semmi sem a fejlesztő, M.C. ellen. Straver (más néven Moonchild), de lehetetlen munkája van. Alapvetően egy emberről van szó megpróbálja fenntartani a régi kódot miközben lépést tart a Firefox-fejlesztők tucatjai (százai?) által végzett fejlesztésekkel.

Másodszor, amikor a webhelyek a látogatók cookie-kkal történő követéséről a böngésző ujjlenyomat-technikák használatára váltanak, a kis felhasználói bázissal rendelkező böngészők, például a Pale Moon automatikusan könnyebben azonosítható. Aki értékeli online adatvédelmét, ragaszkodjon a sokkal nagyobb felhasználói bázissal rendelkező projektekhez.

Ungoogled-Chromium

Ez volt az egyik korai projekt távolítsa el a Google-specifikus integrációkat és kommunikációkat a Chromium böngészőből. Pár évvel ezelőtt nagy volt a nyüzsgés, köztük olyan beszámolók, miszerint ez nem más, mint egy hallgatói projekt, és nem lesz támogatott.

Ungoogled Chromium

Meglátogattuk a Github oldal hogy mit tudhatunk meg. A projekt még mindig életben van, gyakori kódvállalásokkal. Nyilvánvaló, hogy a projektet továbbra is támogatják. De ha Chromium-alapú adatvédelmi böngészőt szeretne, javasoljuk, hogy inkább próbálja ki a Brave-t.

Szeretne több magánéletet? Adjon hozzá VPN-t a keverékhez!

Bármelyik adatvédelmi böngészőt használja, azt megteheti növelheti magánéletét, ha VPN-nel kombinálja. Ajánljuk ExpressVPN vagy NordVPN fejlett biztonságuk miatt. Megtekintheti egyéb ajánlott szolgáltatásainkat is a legjobb vpn cikkünkben.

A VPN kétféle módon segíthet. Első, ez ad neked egy titkosított kapcsolatot a számítógépről a VPN szervereire. Ez lehetetlenné teszi, hogy bárki, aki a kapcsolat után kémkedjen, láthassa, mit csinál. Csak azt tudják mondani, hogy csatlakozol egy VPN-hez, amely minden országban legális, kivéve a legelnyomóbb országokban..

Adja hozzá a VPN-t a Mixhez

Második, használva A VPN megváltoztatja a világ által látott IP-címet. Ahelyett, hogy egy webhely látná az IP-címét, a használt VPN-kiszolgáló IP-címét fogja látni. Noha VPN-szolgáltatója továbbra is tudja az IP-címét, a böngészője nem fogja sugározni azt a világ számára, mint VPN nélkül.

Következtetés

Következtetésünk egyszerű. Ha azt a böngészőt akarja, amely a legjobb adatvédelmet biztosítja, három valós választási lehetősége van: Bátor, Firefox vagy Tor.

A Firefox annál több mainstream választás. A cikkben leírt módon igazítva a Firefox megfelelő egyensúlyt nyújt a nagymértékben javított adatvédelem és biztonság mellett, miközben minimalizálja a böngészési élményre gyakorolt ​​hatást..

A bátor a megfelelő út, ha igazán fejlett böngészőt szeretne, erős reklámblokkoló és sznobolásgátló képességekkel.

Tor az út, ha a magánélet és a névtelenség minden más előtt áll. A Tor használata hatással lesz a böngészési élményre, de a legjobban elvégzi az ottani védelmet. Ez különösen igaz, ha megfogadja tanácsunkat és a Tor-t VPN-lel együtt használja.

A VPN kiválasztásakor a dolgok megkönnyítése érdekében ezt az útmutatót is összeállítottuk a legjobb VPN szolgáltatások 2020-ban, ahol áttekintettük a legjobb szolgáltatásokat 9 konkrét felhasználási esetre.

Firefox vs Tor

Firefox Tor
Gyorsabb, mivel nem használja a Tor hálózatot Lassabb a Tor hálózat miatt, de a Clearnettel való kapcsolata névtelen
Több „normális” böngészési élmény és kevesebb webhely megszakítása Jobb adatvédelem több webhely feltörésének árán
Néhány adatvédelmi és biztonsági frissítést később kap, mint a Tor, mivel azok a Tor Project csapatától származnak Gyorsabb adatvédelmi és biztonsági frissítések
A nagyobb felhasználói bázis segíthet megvédeni a böngésző ujjlenyomat-technikáit A felhasználói bázis nagymértékben a magánéletre és a névtelenségre összpontosít<
VPN-sel együtt elrejtheti IP-címét mindenki előtt, kivéve a VPN-szolgáltatóját Használja VPN-mel a legjobb adatvédelem és névtelenség érdekében, miközben minimalizálja a nem kívánt felügyelet vonzásának kockázatát

Hivatkozások