Az online adatvédelemünket egyre növekvő fenyegetésekkel a biztonságos, privát üzenetküldő rendszer egy virtuális szükségesség. Sajnos az összes jelenlegi rendszerünk így vagy úgy sérülékeny. A világnak valóban biztonságos privát üzenetküldő rendszerre van szüksége.

Ebben a cikkben megnézzük Loki Messenger, a secure privát üzenetküldő rendszer amely hatalmas adatvédelmi potenciállal rendelkezik. A Loki Messenger az első szolgáltatás a decentralizált, végponttól végpontig titkosított üzenetküldő és fizetési hálózaton, a Lokineten.

Anélkül, hogy túl mélyre süllyednénk (a Loki részletek valóban technikussá válnak, nagyon gyorsan), megnézzük mi teszi a Loki Messengert jobb privát üzenetküldő szolgáltatássá.

Amint ezen túljutunk, bemutatjuk a Loki Messenger.route jelenlegi bétaverzióját

Készen áll arra, hogy megismerje, mi lehet a magánüzenetek jövője? Kezdjük.

Bevezetés a Loki Messengerbe

Így mi is pontosan a Loki Messenger? A projektek README fájlja a GitHub-on:

„A Loki Messenger lehetővé teszi a valóban decentralizált, végpontok közötti és magán titkosított csevegéseket. A Loki Messenger az online és a teljesen aszinkron offline üzenetek kezelésére készült. A Loki Messenger implementálja a Signal protokollt az üzenet titkosításához. Ügyfélfelületünk a Signal Messenger egy villája. Minden kommunikáció, amely áthalad a Loki messengeren, a Lokineten keresztül vezet. ”Loki MessengerLoki Messenger

Más szavakkal, a Loki Messenger kihasználja a a legjobb meglévő privát üzenetküldő technológia és hozzáteszi: még nagyobb magánélet és biztonság a Lokinet használatával.

Lokinet szolgáltatáscsomópontjai, “Mind egyesített szerverekként működnek, amelyek offline üzenetek tárolják az üzeneteket, mind pedig olyan csomópontok csoportjaként, amelyek lehetővé teszik a hagyma-továbbítási funkciókkal a felhasználók IP-címeinek homályosítását.”

Mitől jobb a Loki Messenger?

Az olyan versenytársakkal, mint a Telegram, a Viber, a Signal és a WhatsApp, elgondolkodhat azon, hogy miért van szüksége a világnak egy másik végpontok közötti titkosított, privát üzenetküldő alkalmazásra. Vannak három nagy ok miért gondoljuk, hogy a Loki Messenger lő a jövő privát üzenetküldő alkalmazásává:

  • A Loki Messenger az Decentralizált
  • A Loki Messenger az Követhetetlen
  • A Loki Messenger az Hack-ellenálló

A Loki Messenger decentralizált

Mi a közös a Telegram, a Viber, a Signal és más vezető titkosított privát üzenetküldő alkalmazások között? Mind központosítottak. Ez azt jelenti, hogy vannak központi szerverek a hackeléshez, sőt fizikai irodák is vannak a hatóságok számára, amelyeket idézéssel (és támadófegyverekkel) a kézben látogathatnak meg, ha valakit szimatolni akarnak..

Központosított vagy decentralizált

A centralizáció óriási sebezhetőség. Íme néhány friss példa a problémára:

  • Azután 2019 Srí Lanka húsvéti robbantások, a Srí Lanka-i kormány állítsa le a Viber, a SnapChat, a WhatsApp és más üzenetküldési szolgáltatások hozzáférését országon belül. Összességében ez az ország legalább háromszor leállította az üzenetküldő alkalmazásokat.
  • 2019 júniusában a Telegram vezérigazgatója, Pavel Durov, elmondták, hogy megtapasztalták a „Állami színész méretű” kibertámadás. A részletek elárulása nélkül jelezte, hogy a támadás valószínűleg Kínából származik, és összefügg a hongkongi tüntetésekkel.
  • Míg a WhatsApp üzenetek end-to-end titkosítottak, a ez a történet és mások, az üzeneteket titkosítatlanul tárolják a mobilalkalmazásban. Azok a titkosítatlan üzenetek is lehetnek biztonsági másolatot készít felhő szerverekről fizikailag található az Egyesült Államokban (5 szem ország), ahol egyszerű idézés férhet hozzá. Hozzáadva az adatvédelmi félelmekhez a WhatsApp adatvédelmi irányelveit Államok hogy lehet ossza meg az Ön adatait a Facebookon, amely 2014-ben vásárolta meg a WhatsApp alkalmazást.

A decentralizált üzenetküldő alkalmazás számos előnye van. Központtal a hálózat ellenáll a leállításának kísérleteivel (Think Torrenting, Bitcoin, Tor stb.). Ezenkívül nincs senki, aki integetne ezzel az idézéssel, és követelné, hogy adják át valamelyik felhasználó adatait.

A Loki Messenger támaszkodik A Lokinet privát és decentralizált üzenetküldési szolgáltatásai. A Lokinet hálózat egy proxykiszolgáló láncot használ, amely hagyma útválasztással van összekapcsolva az üzenetek továbbításához. A hálózat állapota fenntartják a Lokinet blokkláncban, az információk elérhetővé tétele minden felhasználó számára. A felhasználó kiválasztja azt az útvonalat, amelyet üzenetei a hálózaton keresztül követnek, így nincs szükség megbízható (központi) hatóságra a rendszerben.

A Loki Messenger nem követhető

Sok messenger alkalmazás végpontok közötti titkosítást használ a rajtuk keresztül áramló üzenetek védelme érdekében. De sebezhetőek lehetnek az ellenfeleknek elég erős ahhoz, hogy figyelemmel kísérjék, amikor az üzenetek belépnek és elhagyják a hálózatot.

Idővel egy ilyen ellenfél akár meg is teheti az üzenetek statisztikai elemzése a hálózaton keresztül áramlik. Segítenek felismerni, hogy mely felhasználók kommunikálnak egymással, amikor bizonyos felhasználók online állapotban vannak, és egyéb potenciálisan hasznos információkat.

A Loki Messenger nem követhető

A Lokinet az ilyen jellegű problémát azáltal oldja meg mixnetként működik kommunikáció hagyma útválasztáson keresztül. A mixnet egy vagy több mixen keresztül továbbítja az üzeneteket. Egy keverék több forrásból fogad üzeneteket, majd véletlenszerű sorrendben továbbítja őket a rendeltetési helyükre. Ezt csinálva megnehezíti az üzenetek áramlásának elemzését a mixneten keresztül.

A Lokinet hagymás útválasztással kapcsolja össze a hálózat keverékeit. A hagyma útválasztási protokolljai több keveréket kapcsolnak össze egy láncban. Minden keverék csak azt tudja, hogy a hálózat melyik csomópontja küldött üzenetet neki, és a hálózat melyik csomópontjának kell elküldenie az üzenetet. Így biztosítja, hogy egyetlen keverék sem ismeri az üzenet eredeti feladóját és a végső címzettet.

Még akkor is, ha a lánc egyik keveréke az veszélyeztetett, van semmiképpen sem tudja nyomon követni az egész útvonalat az üzenet.

Ezenkívül a Loki Messenger nem követeli meg a felhasználótól, hogy telefonszámmal regisztráljon, és a felhasználó valódi IP-címét soha nem érinti a hálózat. Ezek a funkciók együttesen tegye követhetetlenné a Loki Messengert (Elméletben).

A Loki Messenger hackálló

Bár valószínű, hogy a világon egyetlen hálózat sem teljesen hackbiztos, A Loki Messenger közel jár, a Lokinet jellemzőinek köszönhetően. Lokinet használja Szolgáltatási csomópontok annak nagy részét biztosítani méretezhetőség és hálózatépítés funkcionalitás. A szolgáltatási csomópontok a szolgáltatásaikért fizetnek a Loki, a Lokinet natív kriptovalutájának használatával. De a Szolgáltatási csomópontoknak nagy mennyiségű Lokit is meg kell szerezniük azért, hogy kiváltságuk legyen a Szolgáltatási Csomópont.

A Loki Messenger áthatolhatatlan a hackeléssel szemben

A nagy tét követelménye miatt az a típusú hackelésre van szükség Sybil támadása, valószínűtlenebb. A Lokinet csapata a sikeres Sybil-támadást úgy definiálja olyan, amely a teljes Lokinet legalább 30% -ának ellenőrzését megragadja. Ehhez a támadónak nagy mennyiségű Lokit kell tennie az általa ellenőrzött szervereken. Ez felemelné a Loki árát, fokozatosan drágítva a támadást.

A Lokinet nyújtotta védelem mellett maga a Loki Messenger is számos technikát alkalmaz a támadások megelőzésére. Megtagadható hitelesítés (DA) véd a középső ember támadások ellen. Tökéletes előre titoktartás (PFS) biztosítja, hogy minden egyes üzenethez új titkosítási kulcs kerüljön felhasználásra, korlátozva a kárt, ha a támadó valamilyen módon hozzáfér egy kulcshoz. Ilyen esetben, a támadó csak egyetlen üzenetet tudna dekódolni.

Most készen állunk arra, hogy egy pillantást vessünk a Loki Messengerre.

Loki Messenger-fiók létrehozása

Ha ismeri a kriptovalutákat, észreveheti, hogy létrehoz egy Loki Messenger fiókot nagyon hasonlít egy kriptovaluta pénztárca létrehozására:

A Loki Messenger kezdeti regisztrációs képernyője

Az alapmondat automatikusan létrejön a Loki Messenger segítségével, és a fiók helyreállításához szükséges, ha elveszíti a hozzáférését. Vagy ha áthelyezi a Loki Messenger fiókját egy másik eszközre.

Miután regisztrálta magját, létrehozza az opcionális felhasználónevet és jelszót:

Hozzon létre egy felhasználónevet és jelszót

Találat Mentés és készen áll a gurulásra.

Mint láthatja, a Loki Messenger ablak úgy néz ki, mint bármely más messenger alkalmazás. Van azonban néhány különbsége.

Loki Messenger főablak

Először vegye észre a hosszút véletlenszerű karakterlánc a bal felső sarokban található felhasználónév alatt. Ez a felhasználó nyilvános kulcsa. A nyilvános kulcs megosztása a felhasználók kapcsolódási módja. A maximális magánélet érdekében, a felhasználóknak javasoljuk, hogy ezeket a kulcsokat offline módon osszák meg, megakadályozza, hogy a sznobok másolatot kapjanak róluk.

Miután a felhasználó megkapta valakinek a nyilvános kulcsát, megteheti ismerősnek jelöl, amely elfogadható vagy elutasítható:

Loki barátkérés

Online üzenetküldés

Ha mindkét fél online, a kommunikáció viszonylag egyszerű. Messenger-alkalmazásaik meg tudják oldani egymás nyilvános kulcsait, és hagymával vezetett utat hozhatnak létre a Lokineten keresztül az élő csevegéshez. Összes anélkül, hogy kitennék IP-címüket, telefonszám, vagy bármilyen más személyazonosításra alkalmas információ (PII).

Online üzenet

Az üzenetek a csevegőablakban jelennek meg, ahogy elvárható.

Ha egy üzenet fölé viszi az egérmutatót, megjelenik egy „hárompontos” ikon. Ha rákattint, és megjelenik az adott üzenet opcióinak menüje, a fentiek szerint.

Offline üzenetküldés

Offline üzenetküldés, ahol az üzenet tervezett címzettje jelenleg nincs online állapotban, az bonyolultabb. Ez a Szolgáltatási csomópontok, rajoknak nevezett csoportjaitól függ. Minden Loki Messenger felhasználó egy rajhoz tartozik. A rajok a Szolgáltatási csomópontok csoportjai, amelyek offline módon tárolhatják az üzeneteket.

Amikor egy üzenetet küldenek egy nem online felhasználónak, az üzenet tárolódik (titkosított formában) a címzett rajjának egyik vagy több Szolgáltatási csomópontján. Amikor a felhasználó online állapotba kerül, a Loki Messenger példánya bármelyik csomópontot lekérdezi rajukban megnézni, hogy a Raj tart-e nekik üzenetet. Ha igen, a címzett Loki Messenger példánya letölti az üzeneteket.

Ha a címzett válaszol egy üzenetre, akkor a Loki Messenger megkísérli a közvetlen kapcsolat kialakítását a küldővel a szokásos módon.

A Loki Messenger további jellemzői

Az alapvető üzenetkezelési funkciókon túl, amelyeket már megvizsgáltunk, a Loki Messenger rendelkezik néhányakkal további jellemzők hogy tetszeni fog. A használhatóság fejlesztésétől a magánélet fejlesztések, és tartalmazzák:

  • Eltűnő üzenetek
  • Biztonsági számok
  • Felhasználónév és becenevek módosítása
  • Világos / Sötét módok

Eltűnő üzenetek

Van, amikor üzenetet akar küldeni valakinek, de nem akarja, hogy ez a beszélgetés állandó része legyen. Ez az, ahol Eltűnő üzenetek játsszon.

Eltűnő üzenetek

Ha a csevegőablakban a fogaskerék ikonra kattint, megjelenik az adott csevegés üzenetbeállításai. A menü egyik lehetősége a beállítás új üzenetek ebben a csevegésben hogy eltűnjön egy idő után, opciókkal, amelyek a kikapcsolástól (az eltűnő üzenetek kikapcsolásától) a 5 másodpercig, legfeljebb egy hétig.

Ezután minden üzenet fog automatikusan eltűnnek a csevegőablakból és a címzett ablakából. A Loki Messenger a csevegőablak tetején egyértelművé teszi, ha Az eltűnő üzenetek aktívak és meddig maradnak láthatóak (Lásd a fenti képet).

Biztonsági számok

A biztonsági számok egy 12, 5-jegyű számok, amelyek felhasználhatók a biztonság biztonságának ellenőrzésére végpontok közötti titkosítás egy másik felhasználóval való kapcsolat.

Ha az alkalmazásában megjelenő biztonsági számok megegyeznek a másik személy alkalmazásában megjelenő számokkal, akkor a végpontok közötti titkosítás a kapcsolat biztonságos.

Felhasználónév és becenevek módosítása

Mivel a Loki Messenger a felhasználókat a nyilvános kulcsok alapján azonosítja a felhasználók helyett, ezért lehetővé teszi, hogy bármikor megváltoztassa a felhasználónevét.

Hasonlóképpen lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a becenevét valakivel, akivel barátok vagytok. Ez nem befolyásolja a felhasználónevüket, de megváltoztatja, hogy milyen nevet lát az alkalmazásában.

Látom, hogy a becenevek megváltoznak hasznos olyan személy azonosításához, akivel gyakran nem lép kapcsolatba. Ha megváltoztatja az alkalmazásban látható nevet „Lashana Lynch” -ről „The New 007” -re, könnyebben nyomon követheti, hogy kivel beszél.

Világos / Sötét módok

Az alkalmazásfejlesztők végül eltávolodnak az a világos szövegtől fekete háttér felület trend. Mint sok újabb alkalmazás, a Loki Messenger is kínál a Fény és a Sötét mód. A cikkben az alapértelmezett Fény módot használtam; így néz ki a Sötét mód:

Loki Messenger Sötét mód

Ez könnyebb a szemeken (a szemem egyébként), és úgy tűnik, hogy a jó lehetőség valakinek, akit érdekel a magánélet aki egy kicsit finomabb akar lenni az üzenetek megtekintése közben.

Következtetés

Bár még túl korai azt mondani, hogy 2020-ban mindannyiunk által használt privát messenger lesz. Loki Messenger rengeteg adatvédelmi és biztonsági funkciót tartalmaz egy csomagba.

Figyelemmel fogjuk kísérni a Loki Messenger fejlesztését, ahogy a bétán keresztül működik. Figyelemmel fogjuk kísérni a Lokinet előrehaladását is, amely hamarosan számos más adatvédelmi képességet kínál.

Bónusztipp: Növelje magánéletét egy VPN segítségével

Ha tetszett ez a cikk, és azonnal javítani kívánja a magánéletét, javasoljuk, hogy szerezzen be egy jó VPN szolgáltatást, amely lehetővé teszi a torrent webhelyek és bármi böngészését naplók nélkül. Ha érdekli, nézze meg a legjobb VPN útmutatónkat, vagy menjen közvetlenül a kedvenc Nordvpn oldalunkhoz.

A Loki Messenger újabb perspektívájáról nézze meg ezt a videót:

Hivatkozások