Ha számítógépét, okostelefonját vagy bármilyen eszközt használ hogy böngészhessen az interneten, tudja, hogy maga mögött hagy egy zsemlemorzsa nyomot, amely tartalmazza a IP-cím, böngészési beállításai, fogyasztói szokásai, felhasználónevei és a digitális személyéhez kapcsolódó egyéb részletek, és még sok más.

Mindazok „Ujjlenyomatok” egyfajta gőznyomot hagy maga után, így az interneten történő azonosítása és a fizikai címig történő követése könnyű feladat azok számára, akik rendelkeznek a megfelelő eszközökkel.

Ezenkívül számos webhely – jogi és gyakorlati okokból -, például videomegosztó platformok, videó igény szerint szolgáltatók és szerencsejáték szolgáltatási portálokon, az Ön származási országától függően különböző tartalmat jelenít meg.

VPN videómegosztó platformok - Forrás: Shutterstock.comVPN videómegosztó platformok – Forrás: Shutterstock.com

Alkalmazáson belül A vásárlási opciók és az árak eltérőek lehetnek, különféle licencelt tartalom jelenhet meg a különböző földrajzi régiókban, és gyakran előfordulhat, hogy blokkolt tartalom jelenik meg, tükrözve bizonyos IP-címekre vonatkozó tilalmat bizonyos online portálokhoz való hozzáférésről, hogy betartsák bizonyos országokban érvényes törvényeket.

Mindezen és egyéb okokból egyre több internet-felhasználó választja elrejteni az igazi IP-címek miközben online szörfözik, hogy megvédje őket magánélet és személyazonosságukat rejtve tartsák távol a hackerek és más entitások kíváncsi szeme elől. Ennek egyik leggyakoribb eszköze az a használata Virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatás.

Mi a VPN

Anélkül, hogy elveszne a szakkifejezések összetettségében és a távközlési mérnöki szaknyelv homályában, a VPN egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságos és privát böngészést végezzenek az interneten a kapcsolataik közvetítésével egy közvetítő szerveren keresztül, és ezzel disszimulálják online tevékenységeiket..

Tehát elméletileg egy VPN használatával megtennéd akadályozzák a hackereket, a kormányok hírszerző szolgálatait és a hálózati visszaélőket az internetes előzmények megtekintését, és megakadályozza a internetszolgáltató (ISP) tól től internetes forgalmi információinak eladása marketingcégeknek.

VPN-diagramVPN-diagram

Sőt, mivel nem minden Internetszolgáltatók hinni benne “Nettó semlegesség,”És figyelembe véve, hogy egyesek lelassíthatják bizonyos IP-címekről érkező forgalmat, azáltal, hogy az internetkapcsolatot egy másik országban található VPN-kiszolgálóra irányítja, elkerülheti, hogy az „Lassabb forgalmi sáv”.

Hogyan működik?

Miután megfordította a VPN szolgáltatás be, a szoftver titkosítja az adatait, mielőtt még eljutnának a ISP szerverek vagy a Wi-Fi hálózathoz, amelyhez csatlakozik. A titkosított adatait ezután egy VPN-kiszolgálóra irányítja (tetszés szerint, vagy a VPN szoftver), mielőtt átirányítanák a kért online célállomásra.

IP-címét már nem sugározza az internet, és a megbízható VPN-szolgáltatók, amelyekről ebben a cikkben beszélünk, nem vezetnek naplót, vagyis az Ön IP-címe és tartózkodási helye el van rejtve minden olyan szolgáltatás előtt, amelyet online használ..

Az online célállomás úgy látja az adatait, mintha a VPN szerverről és annak adatairól érkezne elhelyezkedés, nem a saját számítógépéről és a tényleges tartózkodási helyéről.

VPN Hogyan működik? - Forrás: Shutterstock.comVPN Hogyan működik? – Forrás: Shutterstock.com

Érdemes megemlíteni, hogy a fentiekben nagyon sok árnyalat van, és egyáltalán nincs garancia arra, hogy a VPN-szolgáltató maga nem tartja az ügyfelek adatnaplóit. Ezért javasoljuk, hogy ne regisztráljon ingyen VPN szolgáltatás. Vagy ahogy a mondás tartja, “Ha ingyenes, akkor te vagy a termék.”

Az adatvédelem és a biztonság gyakran a lassú sávszélesség és a hátrányos pingidő rovására megy. Néhány azonban VPN-szolgáltatások amelyek jobban megfelelnek a játékosok számára, és bizonyos esetekben még gyorsabbá tették a kapcsolatot a szervereiken keresztül, mint a sajátjaikat ISP sávszélesség. Először is, értsük meg, miért néhány a játékosok a VPN használatát választják.

Miért van szükségük a játékosoknak egy VPN-re?

Az első nyilvánvaló ok a korlátlan hozzáférés. Valójában, VPN-ek lehetővé teszi, hogy elmész földrajzi korlátozás egyes játékfejlesztők által bevezetett intézkedéseket, és hozzáférést biztosítanak a korlátlan régiók szervereihez, ezáltal úgy tűnik, mintha a VPN szerver címe.

Miért van szükségük a játékosoknak VPN-re? - Forrás: Shutterstock.comMiért van szükségük a játékosoknak VPN-re? – Forrás: Shutterstock.com

A második ok a biztonság, mivel a VPN-k tagadhatatlanul csökkenteni az elosztott szolgáltatásmegtagadás előfordulásának kockázata (DDoS) támadások amelyek gyakran előfordulnak az online játékosokkal, főleg amikor foglalkoznak velük “technológiai zseni” online ellenfelek – és sokan játékosok határozottan azok, amelyek szintén rossz vesztesek, akik meg akarnak csalni.

A másik nem annyira nyilvánvaló ok az, hogy néha a VPN-hez való csatlakozás csökkentheti a pingidő javulását letöltés feltöltés sebesség és általános késés, ezáltal befolyásolva a játék reakciókészségét. Ennek oka az Ön és a játékkiszolgálók közötti rövidebb összeköttetési útvonal, ha a VPN szerver csatlakozik, hogy véletlenül ugyanazon a földrajzi régióban tartózkodik, mint a játékkiszolgálók.

A VPN-ek mindig garantálják az abszolút magánböngészést?

Még az előrelépésekkel is VPN technológia eddig elért, néhány hibát továbbra is ki lehet használni a felhasználó tényleges tartózkodási helyének vagy valódi személyazonosságának feltárása érdekében. Emellett bizonyos esetekben Vis major, kibertámadások, szélsőséges propaganda vagy terrorista kommunikáció, a fogadó ország a VPN-szolgáltatókat arra kényszerítheti, hogy adják át a hozzájuk csatlakozó naplókat és a böngészési előzmények másolatát.

Ezenkívül előfordul, hogy a DNS és az IP szivárog fordulnak elő, különösen akkor, ha az ügyfélszámítógépre telepített más szoftverek az Ön valós készülékét használják és küldik IP-cím a háttérben.

A VPN mindig garantálja az abszolút magánböngészést? - Forrás: Shutterstock.comA VPN mindig garantálja az abszolút magánböngészést? – Forrás: Shutterstock.com

Valójában fontos szem előtt tartani, hogy míg a kutatók erősebb titkosítási terveken dolgoznak és abszolút privát böngészés, mások aktívan dolgoznak annak megtörésén. kívül, a múltban, sok jelentésből kiderült, hogy az ellenkutatásnak és a speciális kormányzati ügynökségeknek sikerült megtörniük VPN pajzsokat számos alkalommal kémek nyomon követése vagy a nemzetbiztonsági fenyegetések leküzdése közben.

Ennek ellenére VPN nélkül, a kapcsolata teljesen nyitott, és minden ember a megfelelő eszközökkel meg tudja nézni a böngészési adatait. Azonban a A VPN titkosítja az átvitelét és úgy néz ki, mintha a szerverről származna, ami rendkívül megnehezíti személyazonosságának feltárását.

A legtöbb játékos routerén vagy intelligens TV-jén keresztül csatlakozik a VPN-hez – ami gyakran olyan egyszerű, mint egy alkalmazás vagy kliens telepítése a készülékre. Ezen VPN-kapcsolatok némelyikéhez kézi kapcsolatra lehet szükség a konzol DNS-beállításain keresztül.

A legjobb 3 VPN a játékosok számára

Kezdjük tehát. Arra törekszünk, hogy meghatározzuk a legjobb VPN-t a játékhoz, az első választás a NordVPN.

NordVPN

NordVPN Honlap

NordVPN tartalmaz egy nagyszerű alkalmazást, egy könnyen használható és nagyon intuitív felhasználói felületet. Lehetővé teszi akár 6 egyidejű szigorú naplózási tilalmat követ. Ez a VPN rendelkezik a legtöbb földrajzilag szétszórt szerverrel az általunk ajánlott és engedélyezett szerverek között P2P BitTorrenting – ezzel is az egyik legnépszerűbb VPN-ek a torrentezéshez

A szolgáltatás költségei Havonta 6,99 USD egyéves terv alapján, egy hároméves terv pedig óriási 75% kedvezmény a költségek csökkentése csak 2,99 dollár. A társaság a 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Milyen játékkonzolokat támogat a NordVPN?

A Gamer’s örömmel hallja, hogy a NordVPN támogatja az egyik legnagyobb játékkonzol- és okostévésort, beleértve az Apple TV-t, a Chromecastot, a Roku-t és a mainstream konzolokat.

Az Android okostévék tulajdonosai letölthetnek egy alkalmazást közvetlenül eszközükre. A NordVPN-nek azonban nincsenek kifejezetten alkalmazásai ezekhez a játékeszközökhöz, de a beállítás még mindig meglehetősen egyszerű.

A játékosok beállíthatják SmartDNS eszközeiken, vagy az útválasztón keresztül állítsák be a NordVPN-t.

Nagy valószínűséggel az is, hogy a NordVPN a Microsoft és a Sony következő generációs konzoljainak, az XBox Series X és a PlayStation 5 támogatását is kiadja.

Erősségek:

5112 szerver az egész világ, 5+ egyszerre engedélyezett kapcsolatok, adjon hozzá blokkolót, valamint reagáló és megbízható ügyfélszolgálatot.

Gyengeségek:

Drága néhány versenytárshoz képest, és nem teszi lehetővé extra egyidejű kapcsolatok megvásárlását.

Ítélet:

Életképes lehetőség, amelyet fontolóra kell venni a játékosok számára, figyelembe véve az erős tulajdonságokat és a választani kívánt szerverek hatalmas számát. Végigmehet a mélységünkön NordVPN áttekintés a szolgáltatások teljes listájához.

Szerezd meg a NordVPN-t

VyprVPN

VyprVPN Honlap

VyprVPN egy gyors és nagyon biztonságos VPN, aminek szintén vége 700 szerver több mint 70 ország. A szolgáltatás legfeljebb 5 egyidejű kapcsolatokat, és ismert, hogy saját infrastruktúrát és szervereket telepített.

VyprVPN egyedülálló tulajdonsága van NAT tűzfal. A tűzfal aktívan blokkolja a kéretlen bejövő forgalmat. Az alkalmazás viszonylag könnyen használható felületet kínál legújabb verzióiban. A fejlesztőknek nincs a pénz-visszafizetési garancia politika három napos próbaidőszakot kínálnak.

Az ügyfelek két változat közül választhatnak a vásárláshoz: az Alapváltozat (csak három egyidejű kapcsolatot engedélyez) és a prémium (lehetővé teszi öt egyidejű kapcsolatot más funkciókkal együtt a fokozott böngészési biztonság érdekében). Az alapterv költségei 5 USD havonta számlázva évente, míg a prémium program ára: 6,67 USD havonta ugyanarra az időszakra.

Erősségek:

Megfizethető, nem támaszkodik harmadik fél szervereire, mivel a vállalat üzemelteti és kezeli sajátjait, korlátlan internetsebességgel rendelkezik a video on-demand platformok, és függetlenül auditált naplózási politikával rendelkezik.

VyprVPN nemrégiben indult A VyprVPN 4.0 Beta, amely bevezette a WireGuard protokollt, egy vadonatúj és robusztus VPN protokollt, amelyet a sebesség és a csatlakozás érdekében terveztek.

A WireGuard protokoll beépítése a VyprVPN szolgáltatásába hihetetlenül gyors streaming videót kínál, és lehetővé teszi a játékosok számára is, hogy minden eddiginél gyorsabban vegyenek részt VPN-en keresztüli online játékokban..

A WireGuard a VpyrVPN révén a játékosok számára is lehetővé teszi a VPN-szolgáltatások elérését több területen anélkül, hogy visszaállítaná a kapcsolatot, amikor költözik – tökéletes azok számára, akik útközben magukkal viszik a konzolt..

Gyengeségek:

A globális szerverek korlátozott jelenléte nehéz lehet használni az átlagos vásárló számára.

Ítélet:

A VyprVPN (további információért olvassa el a VyprVPN áttekintésünket) egy megfizethető alternatíva, amely hatékony, házon belül üzemeltetett és felügyelt szerverekkel érkezik. A cég azt is állítja, hogy a leggyorsabban kínálja VPN szolgáltatás versenytársai között, amelyek lehetnek érdekes a játékosok számára.

Szerezd meg a VyprVPN-t

IPVanish

IPVanish Honlap

IPVanish a teljes hálózati kínálatát is futtatja 1300+ szerverek be 75 gyors és korlátlan internet-hozzáférés helyszínei. Az alkalmazás lehetőséget kínál a szerverek ping-idő szerinti rendezésére, hogy a játékosok könnyebben csatlakozhassanak a használatukhoz legjobban illő szerverhez. Az éves tervek jönnek 6,49 USD havonta, évente, a cég pedig a 7 napos pénzvisszafizetési garancia lehetőség.

Erősségek:

Az IPVanish megfizethető áron, nem támaszkodik harmadik fél szervereire, mivel a vállalat futtatja és kezeli sajátjait, tíz egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé és egyedülálló automatikus IP-ciklus opció extra biztonsági rétegként. Van egy a naplózási irányelvek és a névtelen torrentezés szintén megengedett ezzel a szolgáltatással.

Gyengeségek:

Bonyolult felhasználói felülettel rendelkezik, és viszonylag korlátozott globális jelenlét.

Ítélet:

Az IPvanish egy megfizethető alternatíva, amely házon belüli hatékony és felügyelt szerverekkel érkezik. Az IPvanish a legjobb bumm a VP típusú VPN-hez, egyetlen hátránya az interfész. A szolgáltatás előnyeinek és hátrányainak teljes listája megtalálható részletesen IPVanish Review.

Szerezd meg az IPVanish-t

Hivatkozások