Míg ma már több száz VPN-szolgáltatás érhető el, van néhány, amely kiemelkedik a csomag többi részéből. ExpressVPN és NordVPN ezek közül két kiemelkedő.

Ebben az ExpressVPN vs NordVPN cikkben összehasonlítjuk ezt a két minőségi szolgáltatást fej-fej mellett, hogy segítsünk eldönteni, melyik a legjobb megoldás az Ön egyedi igényeihez és körülményeihez.

A NordVPN és az ExpressVPN mindig az első 5 legjobb VPN-nk közé tartozik minden kategóriában. Ennek oka van, soha nem hagyják abba az innovációt és a fejlesztést. Azonban fej-fej összehasonlításban melyik kerül ki a tetején?

ExpressVPN és NordVPN összehasonlításExpressVPN vagy NordVPN – melyik a legjobb?

Töltse le az ExpressVPN-t Szerezd meg a NordVPN-t

A versenyzők bemutatása

Itt van egy nagyon gyors bevezetés a két VPN-hez, amelyet ebben a cikkben nézünk:

ExpressVPN

expressvpn-logoExpressVPN egy prémium napló nélküli VPN prémium áron.

A Brit Virgin-szigeteken (BVI) található ExpressVPN a legkorszerűbb funkciókról, a csúcsminőségű titkosításról, a nagy teljesítményről és a kiváló ügyfélszolgálatról ismert.

Gyakran a legjobb VPN néven szerepel, ExpressVPN támogatja a Windows, Mac és Linux asztali operációs rendszereket, valamint az Android és az iOS mobil operációs rendszereket, beleértve az iPhone-t is.

Böngészőbővítményekkel rendelkeznek a Chrome és a Firefox számára is. Ezen túlmenően az ExpressVPN sokféle útválasztón futtatható és válogatott egyéb eszközök, például útválasztók, táblagépek, játékkonzolok, például a PlayStation 4 és az Xbox One, sőt az e-olvasók, mint a Barnes & Noble Nood HD és az Amazon Kindle.

Az ExpressVPN garantálja a hozzáférést olyan streaming szolgáltatásokhoz, mint a Netflix, a Prime Video és a Hulu sport streaming csatornák a világ minden tájáról, mint például az ESPN, a SkySports, valamint az európai csatornák, például a BBC és az ITV.

ExpressVPN által támogatott eszközök

Töltse le az ExpressVPN-t

NordVPN

nordvpn-logóNordVPN egy minőségi, nem naplózó VPN-szolgáltatás, nagyon vonzó árképzéssel a többéves előfizetéseknél.

A panamai székhelyűek kiváló minőségű titkosításról, erős adatvédelmi és biztonsági védelemről, valamint nagyvonalú kapcsolati politikáról ismertek.

NordVPN támogatja a Windows, Mac és Linux asztali operációs rendszereket, valamint az Android és az iOS mobil operációs rendszereket.

Böngészőbővítményekkel rendelkeznek a Chrome és a Firefox számára is. Ezen túlmenően a NordVPN képes futtatni Android TV-n, sok különböző útválasztón és más eszközön, beleértve a Raspberry Pi-t is.

A NordVPN emellett számos streaming szolgáltatáshoz is hozzáférést biztosít, ideértve a következőket: Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer és még sok más.

Ha sok eszköze van sok különböző operációs rendszeren, akkor a NordVPN lefedi.

NordVPN támogatott eszközök

Szerezd meg a NordVPN-t

Hogyan hasonlítottuk össze őket

Összehasonlítottuk ezt a két nagyszerű szolgáltatást a következő kritériumok alapján:

 • Sebesség – Melyik a leggyorsabb fej-fej mellett?
 • Biztonság és adatvédelem – Az egyik legfontosabb kritérium: naplóznak? van-e DNS-szivárgás? Stb.
 • Földrajzi és jogi szempontok – Egy másik nagyon fontos kritérium: olyan országban vannak-e, amely az adatok feladására kényszerítené őket, vagy aktívan kémkedne utánuk?
 • Globális lefedettség – Van-e elég szerverük különböző országokban és régiókban??
 • Streaming és torrentezés – Engedélyezik-e a streaminget és a torrentezést, ami sok felhasználó számára fontos jellemző.
 • Kapcsolatok, ár és érték – Hogyan hasonlítja össze az ár az űrben lévő másokat?
 • Vevőszolgálat – Ha valami nem stimmel, számíthat arra, hogy gyorsan megoldja?

Kész? Kezdjük.

Sebesség

Forrás: Shutterstock.com

A VPN sebességének tesztelése nehéz. Olyan sok változót kell figyelembe venni. Néhány tényező, amely befolyásolhatja az eredményeket:

 • A tesztelést végző számítógép helye
 • A tesztelt VPN-kiszolgáló (vagy szerverek) helye
 • A napszak
 • A tesztben használt adatok típusa

Szerencsére 2018-ban az AV-TEST GmbH közzétette VPN összehasonlító teszt jelentés. Ezt a jelentést az AnchorFree, a HotSpot Shield Elite kiadója készítette. Ehhez a teszthez 12 VPN-t hasonlítottak össze, beleértve a NordVPN-t és az ExpressVPN-t is.

Ezekben a tesztekben mind a NordVPN, mind az ExpressVPN jó eredményeket ért el a késés és a letöltési sebesség szempontjából. A NordVPN a feltöltési sebességet is jól teljesítette, az ExpressVPN több százalékkal lemaradt. A teljes teljesítmény lebontását lásd a jelentés 10. oldalán.

Bár ezek a VPN-ek nem a leggyorsabbak a világon, mindkettő jobb az átlagosnál, és megfelelőnek kell lennie bármilyen felhasználásra.

Frissítés 2020 júniusra – A NordLYNX megjelenésével végre elmondhatjuk, hogy a NordVPN a leggyorsabb VPN. Sikerült feltörniük a Wireguardot, hogy lenyűgöző sebességgel teljesítsen, amely gyorsabb, mint az OpenVPN. Ugyanakkor sikerült nekik is megtenniük, miközben megkerülték a Wireguard használatával kapcsolatos adatvédelmi kérdéseket. Jól sikerült NordVPN, nagyon lenyűgöző.

Biztonság és adatvédelem

Adatvédelem és biztonság – Forrás: Shutterstock.com

Az, hogy mennyire védik biztonságát és adatvédelmét, a VPN-nél a legfontosabb szempontok. Nézzük meg, hogyan halmozódik ez a két termék.

Biztonsági és adatvédelmi technológia

Mindkét termék csúcskategóriás titkosítási technológiát és az iparági szabványú OpenVPN protokollt kínál. Mindkettő véd az IP és a DNS szivárgás ellen.

A közelmúltban a NordVPN nagy előrelépéseket tett mind a sebesség, mind a biztonság terén azáltal, hogy kiadta a NordLynx-et, amelyet drótvédő és a NordVPN saját NAT (Network Address Translation) rendszerével építenek. Alapvetően ez azt jelenti, hogy még gyorsabb, mint korábban, de ugyanazokkal a biztonsági és adatvédelmi funkciókkal, mint amire számítottunk. A Nordvpn szerint ez a leggyorsabb VPN-protokoll, amelyet valaha is használtak.

Míg az ExpressVPN biztonságos a WebRTC szivárgások ellen, a NordVPN néha szivárgott a 2018-as AV-TEST tesztprogram során. Ennek alapján blog bejegyzés, Úgy tűnik, hogy a NordVPN a WebRTC szivárgás problémáját most ellenőrzése alatt tartja.

ExpressVPN igen nagy előnye van NordVPN amikor a Kill Switch technológiáról van szó. A hálózati zár az ExpressVPN Kill kapcsolója. Ha a VPN-hálózathoz való csatlakozás problémája váltja ki, a Network Lock blokkolja a forgalom behatolását vagy az eszköz elhagyását.

ExpressVPN hálózati zár Windows számára

ExpressVPN hálózati zár Mac-hez

A hálózati zár automatikusan bekapcsol, amikor elindítja a VPN-klienst. Az ExpressVPN azáltal, hogy automatikusan blokkolja a készülékre érkező és onnan érkező összes forgalmat, megakadályozza a valódi IP-cím kitettségét.

NordVPN A Kill Switch technológia nem védi a magánéletét, csakúgy, mint a Network Lock. A teljes üzenetforgalom blokkolása helyett a NordVPN leállítja az Ön által megadott alkalmazásokat, amikor a VPN-kapcsolat megszakad.

A NordVPN csapata felismeri ennek a megközelítésnek a korlátait, és olyan megoldáson dolgozik, amely automatikusan leállítja az összes kommunikációt.

ExpressVPN egyelőre határozottan előrébb jár ezen a területen.

Adatvédelmi irányelvek & A napló nélküli állapot megerősítése

Mindkét szolgáltatás szilárd „naplózási tilalommal” rendelkezik. Van némi vita a „nem naplók” kifejezés használatával kapcsolatban, mert minden VPN-nek meg kell vezetnie néhány naplót a megfelelő működéshez.

Talán a legjobb, ha a „nem naplók” rövidítésként kezeljük, „nincsenek olyan kapcsolódási vagy tevékenységnaplók, amelyek felhasználhatók lennének egy adott felhasználó konkrét tevékenységekhez való összekapcsolására”.

Ennek a definíciónak az alkalmazásával az ExpressVPN és a NordVPN is megerősítésre kerül, hogy nincs naplózó VPN.

Ezt megmutatták ExpressVPN 2017-ben, amikor a török ​​kormány megpróbálta megszerezni tőlük a felhasználói adatokat.

ExpressVPN – „A legjobb névtelen VPN-védelem”

Miután a vállalat nem volt hajlandó együttműködni a török ​​hatóságokkal, mert úgy érezte, hogy a törökök nem rendelkeznek joghatósággal felettük, a török ​​rendőrség rajtaütött az adatközponton és lefoglalta a szervert.

A szerverek a kezükben is voltak nem tud hasznos információt szerezni mivel az ExpressVPN nem naplózza ezeket az információkat.

NordVPN proaktívabb megközelítést alkalmazott a napló nélküli állapot megerősítéséhez. 2018-ban a PriceWaterhouseCoopers AG-t bízták meg igényük ellenőrzésével.

E poszt szerint a NordVPN blog:

“Az auditorok célja az volt, hogy kiderüljön, szolgáltatásunk megfelel-e a napló nélküli VPN-szolgáltatás nyújtására vonatkozó állításunknak, és úgy gondoljuk, hogy sikeresen teljesítettük a tesztet.”

NordVPN – „5 ok, amiért a NordVPN a legjobb szolgáltatás az adatvédelem érdekében”

Noha nincs hozzáférésünk az ellenőrzés eredményeihez, nem láttunk semmit, amely ellentmondana a NordVPN állításának, miszerint a napló nélküli VPN szolgáltatást nyújtja.

A NordVPN nemrégiben egy második auditon, 2020 júniusában ment át, amelyet ismét egy harmadik fél PwC Switzerland biztosító cég megbízott, amely másodszor is megerősítette hogy a NordVPN soha nem tartotta nyilvántartásban a felhasználói információkat.

Nevezzük ezt nyakkendőnek, és mindkét szolgáltatás az első helyen áll az összes VPN között, amikor a magánéletét védjük.

Földrajzi és jogi szempontok

Forrás: Shutterstock.com

Noha ritkán gondolkodunk a valós földrajzról, amikor online dolgokat csinálunk, a földrajzi szempontok fontosak a VPN-nél. Ennek több oka van. Tartalmazzák:

 •   Jogi illetékesség:

Forrás: Shutterstock.com

A VPN-szolgáltatás helye meghatározza, hogy kinek a törvényeire vonatkoznak. Az ExpressVPN a Brit Virgin-szigeteken (BVI), míg a NordVPN Panamában található.

Ezen országok egyike sem ír elő kötelező adatmegőrzési szabályzatot a VPN-szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Mivel azonban a BVI a Brit Nemzetközösség része, van egy kis esély arra, hogy nyomást gyakorolhassanak rá Anglia politikájának alkalmazására. Ezek a politikák egyáltalán nem adatvédelmi szempontból.

Időközben Panama magánélet-barát joghatóság, de előírta a rendkívül szigorú szerzői jogi törvény Ez a törvény hatalmas (akár 100 000 USD-val) bírságokat is eredményezhet a szerzői jog által védett anyagok letöltéséért. Elméletileg a kormány valamikor nyomást gyakorolhat a NordVPN-re, hogy regisztrálja a felhasználói tevékenységet, hogy megpróbáljon több bírságot beszedni az állampolgáraitól.

Egy jó módszer arra, hogy csökkentse annak kockázatát, hogy hatással lesznek a joghatósági kérdésekre, soha ne használja a saját országában található VPN-t. Sokkal kisebb az esélye annak, ha egy ország nem helyi állampolgár után megy a helyi törvények megsértése miatt, mint az állampolgároké.

Ezek a szolgáltatások egyikük sem található legálisan az Egyesült Államok területén, ami egy kis védelmet nyújt az Egyesült Államok kormányának leskelődése ellen. De valószínűleg a legjobb, ha nem használunk VPN-kiszolgálót, amely fizikailag az Egyesült Államok területén található, mivel ez a kiszolgálón lévő adatokat az amerikai felügyeleti törvények hatálya alá vonja.

 •   Fizikai távolság:

Forrás: Shutterstock.com

VPN használatakor a jelek oda-vissza haladnak a számítógép és az éppen használt VPN-kiszolgáló között.

Minél távolabb vannak egymástól fizikailag, annál hosszabb ideig tart az információk oda-vissza továbbítása. A VPN használata fizikailag a közelében lévő szerverekkel lehetővé teszi a késés minimalizálását.

E szolgáltatások mindegyikének több ezer szervere van, amelyeket a világ több tucat országában osztanak el.

Képesnek kell lennie csatlakozni egy Önhöz közeli VPN-kiszolgálóhoz, vagy a megtekinteni kívánt webhelyhez vagy más erőforrásokhoz, ezáltal minimalizálva ennek a tényezőnek a hatását.

 •   Cenzúra és felügyelet:

Forrás: Shutterstock.com

Egyes országokban a kormány cenzúrázza azokat a híreket és információkat, amelyeket nem akar a helyi lakosság látni.

Más országokban előfordulhat, hogy nem akadályozzák meg bizonyos tartalmak megtekintését, de a rendőrség és a hírszerző ügynökségek mindent figyelnek, amit csinálnak.

Semmi jó nem származhat abból, ha a kormány rögzíti cselekedeteit későbbi felhasználásra.

Ennek kockázatának minimalizálása érdekében a legjobb elkerülni a saját országában található VPN-szolgáltatás használatát.

Nevezzük ezt is nyakkendőnek.

Globális lefedettség

Általában azt szeretné, ha VPN-szolgáltatásának minél több kiszolgálója lenne, a lehető legkülönbözőbb országokban. Ez adja meg a legtöbb lehetőséget a hozzáféréshez az esetlegesen földrajzilag blokkolt tartalomhoz.

Az eredmények vegyesek ezen. Míg ezek a számok ingadoznak, az ExpressVPN-nek sokkal több országban vannak szerverei, de a NordVPN-nek összességében sokkal több szervere van.

Országok száma Szerverek száma
ExpressVPN 94. o 3000+
NordVPN 60 5,200+

Tovább bonyolítja a dolgokat, hogy mindkét szolgáltatás több kiszolgálóhelyet biztosít bizonyos országokon belül.

Például, NordVPN több mint 1800 szerverrel rendelkezik az Egyesült Államokban, 20 helyszínen elosztva.

NordVPN kiszolgáló helyek, USA

ExpressVPN USA szerverei 32 helyszínen vannak elosztva.

ExpressVPN kiszolgáló helyek, USA

Ha még egy réteg zavart adunk az egyszerûnek tûnõnek, akkor nem minden szerver egyforma. Mindkét szolgáltatás általános célú szervereket kínál.

De olyan szervereket is kínálnak, amelyek optimalizáltak bizonyos protokollokhoz, torrentezéshez (P2P), olyan emberek számára, akiknek dedikált IP-címre van szükségük stb. A felhasználók az országok széles választékából választhatnak IP-címet, vagyis hozzáférhetnek geo-lock szolgáltatásokhoz, például streameléshez, játékhoz vagy egy Bitcoin kaszinó használatához.

Mi az utolsó felhívás?

Ha Ön általános VPN-felhasználó, akkor ezek a szolgáltatások több ezer kiszolgálót nyújtanak azokban az országokban, amelyekben a legvalószínűbb lehet.

Ha speciális VPN-igényei vannak, kapcsolatba kell lépnie az egyes vállalatok támogatási csoportjával. Alternatív megoldásként maga is megvizsgálhatja a szerver helyét és képességeit.

Töltse le az ExpressVPN-t Szerezd meg a NordVPN-t

Streaming és torrentezés

Az első dolog, amit az emberek a streamingről és a torrentezésről beszélnek, a VPN sebessége.

Mindkét ExpressVPN és NordVPN általában elég gyorsak ehhez, mivel mindkettő gyors kapcsolatot biztosít, sávszélesség-korlátozás és fojtás nélkül. Mindkettőjüket gyakran emlegetik a torrentezés legjobb VPN-jeként.

ExpressVPN – „Használjon uTorrent VPN-t a biztonságos, gyors letöltéshez”

A 2018-as AV-TEST GmbH jelentés szerint mindkettő sokkal gyorsabb volt a torrentezésnél, mint a legtöbb tesztelt VPN, a NordVPN csak kissé gyorsabb a kettő közül (lásd a jelentés 13. oldalát).

NordVPN a streaming terén is gyorsabb volt, bár a sebességbeli különbség csak körülbelül 1% volt (12. oldal).

De a dolgok gyorsan bonyolódhatnak. Az egyik tényező, hogy miként kapcsolódik a letölteni kívánt tartalom forrásához.

Ha olyan VPN-kiszolgálóval csatlakozik, amely fizikailag távolabb van a forrástól, mint Ön, ez lelassíthatja a dolgot. Ha a VPN egyik olyan szerverét használja, amely optimalizált a streamingre, az felgyorsíthatja a dolgokat (egy nem optimalizált szerverhez képest)..

NordVPN – „A legjobb VPN a streaminghez”

Egyes ritka esetekben ezen VPN-ek egyikének használata akár felgyorsíthatja a kapcsolatot a streaming során. Előfordul, hogy az internetszolgáltatók korlátozzák a kapcsolatot a streaming szolgáltatásokkal, hogy csökkentse a hálózat terhelését, vagy akár teljesen blokkoljon bizonyos webhelyeket a helyi törvények miatt.

Ezekben az esetekben a VPN által biztosított titkosítás elkerülheti ezt a fojtást és nagyobb letöltési sebességet biztosít, mint másképp.

A sebesség nem minden

Bár a sebesség fontos a streaming és a torrentelés szempontjából, nem ez az egyetlen szempont.

Különösen a torrentezés során biztos lehet benne, hogy VPN-je soha nem fedi fel valódi IP-címét. Mindkét VPN-t lefedte itt. Az automatikus kill kapcsolókkal és az IP szivárgás elleni védelemmel egy hiba megölheti a letöltést, de nem fedi fel személyazonosságát.

Mindkét NordVPN és ExpressVPN az idők során bebizonyították, hogy fel tudják oldani a Netflix feloldását. A Netflix mindent megtesz annak érdekében, hogy a fizikai helyéhez rendelt Netflix könyvtár használatára kényszerítse.

Használja a NordVPN-t vagy az ExpressVPN-t a Netflix letiltásának feloldásához – Forrás: Shutterstock.com

Más szavakkal, ha a Netflix úgy gondolja, hogy Ön például Nagy-Britanniában tartózkodik, megpróbálja a Netflix UK használatára kényszeríteni, és megakadályozza, hogy bejelentkezzen a Netflix US-fiókjába..

Bár ez a fajta blokkolás szolgálhatja a Netflix szerződéses kötelezettségeit a tartalomszolgáltatóikkal szemben, ez csak megnehezíti az életét.

Lehet, hogy fizetett előfizetésed van a Netflix US-ra, de ha úgy gondolják, hogy jelenleg az Egyesült Királyságban tartózkodsz, megpróbálják rákényszeríteni, hogy csak a Netflix UK-t nézd. És ezt is fizesse!

ExpressVPN – Hogyan lehet Netflixet nézni VPN-nel 2020-ban?

A Netflix-szel folytatott háborújuk során mindkét versenyzőnk általában jó munkát végzett, hogy túllépjen azon a blokkon, amelyet a Netflix megpróbál bevezetni.

Ha bejelentkezik egy USA-ban található szerverre (folytatva a példánkat egy pillanattal ezelőtt), mindkét VPN-szolgáltatásunk techno-trükköt hajt végre, hogy meggyőzze a Netflixet arról, hogy Ön az Egyesült Államokban tartózkodik, így bejelentkezhet a fizetett fiókba..

Más szavakkal, bár nem tudunk kemény számokat vagy 100% -os garanciákat adni, úgy gondoljuk, hogy mindkét VPN-szolgáltatást elég gyorsnak találja a streaminghez vagy a torrentezéshez, elég jó a blokkok túljutásában ahhoz, hogy megkapja a kívánt hozzáférést , és elég biztonságos ahhoz, hogy ezzel védje személyazonosságát.

NordVPN – „Élvezze az internetet korlátozások nélkül”

Kapcsolatok, ár és érték

Noha az összes általunk megvizsgált technikai részlet fontos, a VPN kiválasztásakor nem csak ezeket kell figyelembe venni.

Nézzünk meg még három jellemzőt, amelyek segíthetnek az ExpressVPN vagy a NordVPN közötti választásban.

Kapcsolatok

Manapság a legtöbbünknek több olyan eszköze van, amelyet VPN-lel akarunk megvédeni. Legalább egy számítógép és egy okostelefon. Vagy talán két számítógép. És mi van a család többi tagjával? Könnyen belátható, hogyan szaporodhat a kapcsolatok iránti igény.

NordVPN – Legfeljebb 6 eszközt csatlakoztathat 1 fiókkal

A VPN-szolgáltatások általában korlátozzák az egyidejűleg engedélyezett kapcsolatok számát. Bármely eszközre telepítheti a VPN-klienst. Közülük azonban csak bizonyos számú személyek csatlakozhatnak egyszerre a VPN-hez.

 • ExpressVPN öt (5) egyidejű kapcsolatot biztosít.
 • NordVPN hat (6) egyidejű kapcsolatot biztosít.

Feltételezve, hogy több mint 5 egyidejű kapcsolatra van szüksége, NordVPN kínál még egyet, hogy az jobban működhessen az Ön számára.

ExpressVPN – 1 előfizetés. 5 eszköz

Mi a helyzet a VPN futtatásával az útválasztón?

De mi van akkor, ha több mint 5 egyidejű kapcsolatra van szüksége, és az ExpressVPN-t részesíti előnyben? Vagy mi van, ha több mint 6 egyidejű kapcsolatra van szüksége?

Ha az útválasztó futtatja a VPN szoftvert, akkor minden, az útválasztóhoz csatlakoztatott eszköz automatikusan csatlakozik.

A NordVPN és az ExpressVPN is rendelkezik olyan alkalmazásokkal, amelyek telepíthetők az útválasztókra. Egyik vállalat sem támogatja az összes útválasztó modellt, és ennek beállítása bonyolultabb, mint a VPN alkalmazás telepítése a számítógépre vagy a telefonra.

Ha tovább akarja vizsgálni ezt, kövesse az alábbi linkeket:

Hacsak nem hajlandó és képes telepíteni a VPN szoftvert az útválasztóra, nyerje meg a NordVPN számára ezt a funkciót.

Ár

Az ár egy másik terület, ahol a NordVPN hajlamos vezetni az ExpressVPN-t. Itt vannak az árak 2020 márciusában:

ExpressVPN árképzés

NordVPN árképzés

Mint látható, bár árazási modelljeik nem egyeznek pontosan, 1 éves és hosszabb tervek esetén a NordVPN lényegesen olcsóbb, mint az ExpressVPN. Kockázatosnak tűnhet a NordVPN többéves terveire való feliratkozás a legalacsonyabb ár elérése érdekében, de próbálkozzon a számok futtatásával.

ExpressVPN 15 hónapos szolgálatért 99,95 dollárba kerül, majd ezt követően 12 hónapig 99,95 dollárba kerül.

NordVPN 95,75 dollárba kerülne a 24 hónapos (2 éves) tervükért. Még a NordVPN 3 éves tervére történő feliratkozás is csak néhány dollárral kerül többe, mint az ExpressVPN 15 hónapos akciója.

A NordVPN egyértelműen az olcsóbb megoldás.

Érték

Erre nem tudunk végleges választ adni. Alacsonyabb áron és a csatlakozások kétszeresével a NordVPN jobbnak tűnik. De ez azt feltételezi, hogy az összes többi tényező egyenlő.

Amint azt a cikkben láthattuk, bár ezek a szolgáltatások hasonlóak, mindegyiküknek egyedi tulajdonságai vannak, amelyek egyiket vagy másikat alkalmassá tehetik az adott helyzetre. Ezt az értékelést magának kell elvégeznie.

Azt mondhatjuk, hogy mindkettő minőségi VPN-szolgáltatás, és a tipikus használati szokások (web böngészés, tartalom streaming) esetében egyaránt jó ár-érték arányt kínálnak.

Ha költségvetése van, vagy költséghatékony és olcsó módot szeretne biztosítani az egész család eszközeinek fedezésére, akkor a NordVPN egyértelműen nyertes az árban, és csak az ExpressVPN töredékébe kerül hosszabb előfizetési időszak alatt.

Töltse le az ExpressVPN-t Szerezd meg a NordVPN-t

Vevőszolgálat

expressvpn vs nordvpn vpn szolgáltatásokNordVPN és ExressVPN ügyfélszolgálat – Forrás: Shutterstock.com

Bár reméljük, hogy soha nem lesz rá szüksége, az esély jó, hogy valamikor fel kell vennie a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Ha megteszi, örömmel fogja tudni, hogy mindkettő NordVPN és ExpressVPN támogatási lehetőségek teljes skáláját kínálja. De ami a legjobb az ExpressVPN és a NordVPN közül?

24/7 támogatásról beszélünk:

 • Élő chat
 • Email
 • Tudásbázis
 • GYIK

A NordVPN rendelkezik egy speciális e-mail címmel az üzleti felhasználók számára, így ha VPN-re van szüksége egy egész iroda vagy üzleti számítástechnikai infrastruktúra lefedéséhez, azonnal átjuthat egy speciális csapathoz. Ezt a szolgáltatástNordVPN csapatok’, És számos költséghatékony módot kínál a munkahelyi kommunikáció fedezésére.

Noha egyik szolgáltatás ügyfélszolgálatát sem nagyon használtuk, mindkét csapat jó hírnévnek örvend. Mindkettőjüket jobbnak tartanánk, mint gyakorlatilag bármely más VPN támogató csapat.

ExpressVPN vs NordVPN – melyiket kell választania?

Itt nincs egyértelmű nyertes. Mint láttuk, csak néhány olyan terület van, ahol az egyik ilyen szolgáltatás egyértelműen jobb, mint a másik. Tehát amit itt tettünk, két táblázatot állítottunk össze.

Az egyik összefoglalja az ExpressVPN választásának esetét a NordVPN helyett, a másik pedig az NordVPN választásának esetét foglalja össze az ExpressVPN helyett.

Az ügy az ExpressVPN és a NordVPN ellen és ellen

Mert Ellen
Prémium hírnév Prémium ár
Jobb Kill Switch, mint a NordVPN Több ezer kevesebb szerver, mint a NordVPN
Nincs WebRTC szivárgás A BVI-ben található, a Brit Nemzetközösség része
Szerverek több országban, mint a NordVPN Öt (5) kapcsolat előfizetésenként
A török ​​bírósági ügy megerősítette a No-Logs VPN igényét

Ez a helyzet mellette és ellene ExpressVPN. Most fordítsuk meg a dolgokat, és vizsgáljuk meg a NordVPN mellett és ellen fennálló esetet.

Az ügy az NordVPN mellett és az ExpressVPN felett

Mert Ellen
A külső auditor megerősítette a No-Logs VPN igényt A Kill Switch-t frissíteni kell
Alacsony ár, mint az ExpressVPN Szerverek kevesebb országban, mint az ExpressVPN
Több ezer szerver, mint az ExpressVPN Bejelentett WebRTC szivárgások (javítás fejlesztés alatt)
Hat (6) kapcsolat előfizetésenként

Most már rendelkezésére áll minden információ, amelyet a két szolgáltatás közül választhat.

Ha még mindig nem biztos benne, ne feledje, hogy mindkettő 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Telepítse azt, amelyik a legjobban néz ki, és próbálja ki néhány hétig. Ha elégedett a választásával, akkor tökéletes.

Ha nem elégedett a kezdeti választással, vegye fel a visszatérítést, és telepítse a másik VPN-t. Mivel mindkettő minőségi termék, egyikük vagy másikuk szinte biztosan meg fog elégíteni.

Töltse le az ExpressVPN-t Szerezd meg a NordVPN-t

Hivatkozások