Ma erről fogunk beszélni PIA (privát internet-hozzáférés), népszerű VPN amely majdnem 20 éve működik. A teljes nyilvánosság érdekében vegye figyelembe, hogy ez az író használta PIA több évig, mielőtt átváltott volna ExpressVPN 2018-ban.

Privát Internet-hozzáférés (PIA) VPN-áttekintés 2020-ra

Hogy segítsen eldönteni, hogy A PIA a legjobb VPN az Ön számára, ezt az áttekintést több szakaszra osztjuk. Tartalmazzák:

 • Eszköz támogatás
 • Sebesség
 • Biztonság és adatvédelem
 • Földrajzi és jogi szempontok
 • Globális lefedettség
 • Streaming és torrentezés
 • További szempontok
 • Vevőszolgálat

Ki fogunk tölteni egy meglepő mellékkérdést is, amely befolyásolhatja vagy nem befolyásolhatja döntésedet. Kezdhetjük?

Privát Internet-hozzáférés VPN-forrás: privateinternetaccess.comPrivát Internet-hozzáférés VPN-forrás: privateinternetaccess.com

Eszköz támogatás

PIA kliens alkalmazásokat kínál a mainstream számára operációs rendszer. Azt is biztosítja böngésző a Chrome, a Firefox és az Opera kiterjesztései.

Privát internet-hozzáférés minden eszközéhez - Forrás: www.privateinternetaccess.comPrivát internet-hozzáférés minden eszközéhez – Forrás: www.privateinternetaccess.com

PIA jelentősen javította asztali klienseit, mióta utoljára használtam a szolgáltatást. A vállalat létrehozott egy következetes, vonzó kliens felület az asztali klienseken keresztül, bár a mobilalkalmazások és a böngészőbővítmények jelenleg nem egyeznek velük.

Kép a London Trust Media jóvoltábólKép a London Trust Media jóvoltából

Miután bejelentkezett az ügyfélbe, számos olyan lehetőséghez férhet hozzá, amelyeket a VPN-ügyfelek általában nem látnak, beleértve a választott DNS-t (beleértve a PIA), titkosítási típus, még világos vagy sötét téma is maga az ügyfél számára.

Szerezzen privát internet-hozzáférést

Sebesség

A VPN-szolgáltatás sebességének megvitatása mindig nehéz, mivel nagyon sok tényezőtől függ. Az, hogy honnan csatlakozik, mikor csinálja, és melyik internetszolgáltatót használja a tesztekhez, csak néhány ilyen tényező.

Szerencsére, ha a PIA-ról van szó, van néhány független vizsgálati eredményünk, amelyet felhasználhatunk a sebesség kérdésére. 2018-ban a PIA egyik versenytársa megbízott egy nevű vállalatot AV-TEST GmbH hogy végezzen néhány független tesztelést. Nagyszámú tesztet hajtott végre egy tucat VPN-szolgáltatások, beleértve a PIA-t is.

Speed ​​Performance (PIA) - Forrás: Shutterstock.comSpeed ​​Performance (PIA) – Forrás: Shutterstock.com

A VPN összehasonlító teszt jelentés azt mutatta, hogy a PIA jobb késleltetéssel rendelkezik (ping), streaming, feltöltés és letöltés sebessége, mint a legtöbb tesztelt VPN. Ennek fényében meglepő volt, hogy a PIA az egyik a teszteltek között a leglassabb VPN-ek.

Ezek az eredmények arra utalnak, hogy a legtöbb esetben a PIA a legtöbb felhasználó számára elég gyors lesz. Annak kiderítéséhez, hogy elég gyors lesz-e Önnek, javasoljuk, hogy használja ki annak előnyeit 7 napos pénzvisszafizetési garancia – futtatni néhány sebességtesztet eszközei és internetszolgáltatója segítségével azokon a helyeken, ahol a legvalószínűbb a VPN.

Ezután hasonlítsa össze a vizsgálati eredményeket a 2019. április 5-i adatokkal, Fogyasztói jelentések cikk a különféle típusú multimédiás tartalmak streameléséhez szükséges letöltési sebesség megvitatása.

Néhány tesztkörnyezet tipikus helyzetekben, ahol PIA-t használna, elegendő információt nyújt ahhoz, hogy eldöntse, elégséges-e ez a VPN az Ön számára.

Biztonság és adatvédelem

Most beszélnünk kell a biztonságról és a magánéletről. Bár rokonok, nem ugyanazok. A különbségek különösen fontossá válnak, amikor erről beszélünk PIA mivel a Egyesült Államok.

Biztonság és adatvédelem (PIA) - Forrás: Shutterstock.comBiztonság és adatvédelem (PIA) – Forrás: Shutterstock.com

Mire befejezi a cikk ezen szakaszát, jól érzékeli, hogy a biztonság és a magánélet különböznek, és hogy a kettő hogyan játszik PIA.

Menj a PIA-ba

PIA Security

A biztonság azt jelenti, hogy megakadályozhatunk másokat abban, hogy összevissza keveredjenek a dolgaival. A ház ajtajainak bezárása biztonságot nyújt Önnek és minden másnak a házban. Ha pénzt tesz egy páncélszekrénybe, biztonságot nyújt a pénze számára.

VPN biztonság két technológia biztosítja: alagútépítés és titkosítás.

Alagútépítés

Az alagútolás magában foglalja a számítógép és a VPN között mozgó minden adatcsomagot, és az adatcsomagot egy másik adatcsomagba helyezi. Ez “külső” az adatcsomagnak szabványos formátuma van, amelyet a VPN használ.

Az eredeti csomag az elrejtve a VPN belsejében formázott adatcsomag. Külső szemlélő számára ez egyszerűen szabványosítottnak tűnik adatcsomagok oda-vissza haladnak a számítógép és a VPN között.

Alagútfúrás (PIA) - Forrás: Shutterstock.comAlagútfúrás (PIA) – Forrás: Shutterstock.com

Az adatcsomagok szabványosított VPN-adatcsomagokba való beillesztését kapszulázásnak nevezzük. A VPN szoftver a számítógépen és a VPN-kiszolgálón található szoftver egyaránt csomagokat csomagolhat VPN-formátumú csomagokba, és újra kibonthatja azokat. A kibontás után ezek a csomagok ugyanúgy működnek, mint akkor, ha egyáltalán nem érintett VPN.

Az OpenVPN széles körben elismert, nyílt forráskódú szoftver, amely kezeli a beágyazást és a titkosítást is legjobb VPN-szolgáltatások.

Titkosítás

A beágyazás egy réteg védelmet nyújt a számítógép és a VPN között áramló üzenetek számára. De aki rendelkezik a megfelelő szoftverrel, aki képes elfogni az oda-vissza áramló VPN-csomagokat, kibonthatja az eredeti adatcsomagokat.

A probléma kezeléséhez a VPN-ek titkosítást használnak. Mielőtt az üzenetcsomagokat alagútba foglalná, a számítógépén vagy a kiszolgálón található VPN szoftver titkosítja az üzenetcsomagokat. Elméletileg csak a számítógép és a VPN képes olvasni titkosított csomagokat.

Titkosítás (PIA) - Forrás: Shutterstock.comTitkosítás (PIA) – Forrás: Shutterstock.com

A VPN-k különféle titkosítási technikákat alkalmaznak. Néhány ma már elavult, mivel a számítógépek elég nagy teljesítményűek ahhoz, hogy gyorsan feltörjék a titkosításukat. Másokat túl nehéz feltörni, de vannak bennük beépített gyengeségek, úgynevezett hátsó ajtók, amelyek lehetővé teszik, hogy bárki, aki tudja, hogyan kell használni a hátsó ajtót, könnyen visszafejtheti az üzeneteket.

És mások is, amennyire tudjuk, ésszerű időn belül feltörhetetlen és hátsó ajtóktól mentes.

A PIA támogatja a legnépszerűbb titkosítási technikák közül néhány AES-256. Ezt a titkosítási szabványt figyelembe veszik „Katonai szintű” mivel a legbiztonságosabb katonai és kereskedelmi alkalmazásokban használják.

Menj a PIA-ba

IP-cím szivárog

IP-címét felhasználhatja az adott számítógép vagy mobileszköz azonosítására, így viszonylag könnyen azonosíthatja Önt. Biztos akarsz lenni abban, hogy a A VPN soha nem teszi közzé ezeket az információkat az interneten.

Anélkül, hogy túl részleteznénk, háromféle szivárgás létezik: IP-szivárgások, DNS szivárog, és WebRTC szivárog. A tesztek azt mutatják, hogy a PIA megakadályozza mind a három ilyen típusú szivárgást.

Egy másik szituáció az IP-cím szivárgását okozhatja, ha a VPN-hez való kapcsolódás valamilyen okból meghiúsul. Általában, ha a VPN-kapcsolat meghiúsul, a számítógép visszaáll a szokásos internetkapcsolatra. Ez kiteszi a IP-cím mindenkinek, aki történetesen keresi.

IP címszivárgás (PIA) - Forrás: Shutterstock.comIP címszivárgás (PIA) – Forrás: Shutterstock.com

A probléma kezeléséhez a legjobb VPN-ek közé tartozik egy Kill Switch. A Kill Switch olyan szoftver, amely automatikusan leválasztja a számítógépet az internetről, ha a VPN nem működik.

PIA beépített Kill kapcsolóval érkezik. A Kill kapcsoló azonban alapértelmezés szerint nincs engedélyezve. Manuálisan kell engedélyeznie. Volt egy kis vita a PIA Kill kapcsoló ban ben 2018, néhány felhasználó arról számolt be, hogy a kapcsoló bizonyos körülmények között nem tudta megbízhatóan leválasztani számítógépüket az internetről.

Nem láttunk újabb panaszt ezzel a kérdéssel kapcsolatban, de ha a A Kill Switch fontos javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot PIA támogatás és kérdezze meg erről a termék engedélyezése előtt.

PIA DNS

Mint az iparág vezetője ExpressVPN, A PIA biztosítja a sajátját DNS szolgáltatás. Sok VPN titkosítja a hálózaton keresztül áthaladó üzeneteket, de külső gyártók DNS-kiszolgálóit használja az IP-címek feloldására.

A PIA beállítja a DNS-kiszolgáló címei az operációs rendszerben, hogy mutasson a saját DNS-kiszolgálóira. Minden DNS-kérés irányítása a VPN magánembernek PIA DNS szerverek megakadályozza, hogy IP címe a DNS szivárgás.

PIA adatvédelmi irányelvek & A napló nélküli állapot megerősítése

PIA egy „nem naplózó” VPN. Ez azt jelenti, hogy nem rögzít olyan adatot, amely felhasználható lenne online tevékenységei nyomon követésére, vagy konkrét tevékenységekhez társítana. Annak illusztrálására, hogy ez mennyire komoly, a PIA közzétette ezt a videót Rick Falvinge.

Rick Falvinge 2006-ban alapította a Svéd Kalózpártot. Ma a magán internet-hozzáférés adatvédelmi vezetője. A következő videóban elmagyarázza, hogy a PIA nem jelentkezik be, és mi lenne, ha az amerikai kormány (vagy bárki más) megpróbálná napló vezetésére kényszeríteni.

Rick a bitcoin készpénz közösség kiemelkedő tagja, ideológiailag nagyon vezérelt egyén és kormányellenes. Nagyon jó jel, hogy a dolgok helyesen működnek, ha valaki ilyet vezet a magánéletében.

És a PIA elkötelezettsége a felhasználók magánszférája iránt nemcsak beszéd. Két bírósági ügyben bizonyították. Először is, egy 2016-os FBI-ügyben, amely a álbomba fenyegetés, és ismét egy 2018-ban FBI hackelési eset, A PIA nem tudta megadni az FBI-nak a kívánt információt. Mindkét esetben a PIA egyszerűen nem rendelkezett adatokkal, mert nem vezet naplót a felhasználói tevékenységről. Csak azt az e-mail címet rögzíti, amelyet a szolgáltatásra való feliratkozáshoz használ.

Földrajzi és jogi szempontok

Eddig a PIA nagyon finom VPN-szolgáltatásnak tűnik. A cikk ebben a szakaszában kissé sárosabbá válnak a dolgok.

Jogi illetékesség

Mivel VPN-ek léteznek az online adatvédelem és biztonság biztosítása érdekében, ahol vannak, nagy változást hozhatnak. A különböző országokban eltérő törvények érvényesek az adatvédelemről, az internet használatáról, a titkosításról, a cenzúráról és így tovább.

Például egyes országokban minden online szolgáltatásra szükség van, beleértve a következőket is VPN-ek, részletes nyilvántartást vezetni arról, hogy a felhasználók hol járnak online és mit csinálnak. Ezeket a nyilvántartásokat a helyi bűnüldöző szervek vagy kormánytisztviselők rendelkezésére kell bocsátani, a helyi törvények előírása szerint.

Jogi illetékesség - Forrás: Shutterstock.comJogi illetékesség – Forrás: Shutterstock.com

Más országokban nagy a cenzúra, és online szolgáltatásokat követelnek (esetleg helyi VPN-ek is) blokkolja a felhasználókat olyan webhelyek felkeresésében, amelyeket a helyi bürokraták nem szeretnek.

Az Egyesült Államok más megközelítést alkalmaz. A kormány nem cenzúrázza az oldalakat. Ehelyett az olyan magánvállalkozások, mint a Google és a Facebook, cenzúrázzák a tartalmat politikusok és aktivista csoportok nyomására.

Az Egyesült Államok nem követeli meg az USA-ban található VPN-ektől sem, hogy rögzítsenek mindent, amit a felhasználók online csinálnak. Ehelyett a bűnüldöző és hírszerző ügynökségek arra kényszeríthetik az online szolgáltatásokat, beleértve a VPN-eket is, hogy titokban rögzítsék a szolgáltatásaikat igénybe vevő egyes személyek adatait.

Mi köze mindehhez PIA? London Trust Media, Inc., a PIA anyavállalata, székhelye Denver, CO. Ez azt jelenti, hogy alatta van Egyesült Államok joghatósága, és nyomásnak lehet kitéve a bűnüldöző szervek és a hírszerző szervek részéről, hogy titokban rögzítsenek rólad adatokat.

London Trust Media, Inc. - Forrás: londontrustmedia.comLondon Trust Media, Inc. – Forrás: londontrustmedia.com

A más országokban található szerverekre általában ezek a törvények vonatkoznak, nem pedig a társaság székhelye szerinti ország törvényei. A múltbeli vitákban azonban, Az Egyesült Államok megpróbálta arra kényszeríteni a vállalatokat, hogy tartsák be az Egyesült Államok törvényeit, még a kint található erőforrások (például VPN-szerverek) vonatkozásában is Egyesült Államok területén.

Bár arra kérünk benneteket, hogy kerülje el az illegális online tevékenységeket, és nagyon valószínűtlen, hogy bárkit, aki ezt olvassa, az FBI vagy az NSA egyedi figyelemre fog fordítani, vannak más kiváló minőségű VPN-ek, amelyek magánélet-barátabb joghatóságon alapulnak.

Az Mt. Gox / PIA kapcsolat

Ha kriptovalutákkal foglalkozik, valószínűleg hallott már az Mt. Gox. Ez korai volt Bitcoin csere székhelye Japán. Végül 2014-ben csődöt hirdetett per után az USA Belbiztonsági Minisztériuma készpénz lefoglalása, technikai problémák akadályozzák a felhasználókat a kivonulásban pénz, lopott Bitcoins díjai, egyéb problémák között.

Az Mt. Gox / PIA kapcsolat - Forrás: Shutterstock.comAz Mt. Gox / PIA kapcsolat – Forrás: Shutterstock.com

Mt. Gox a hitelezők azt állították, hogy több mint 2 billió dollárt vesztettek e rendetlenség során. Az Mt. vezérigazgatója Goxot 2015 augusztusában tartóztatták le és számos bűncselekménnyel vádolták, beleértve sikkasztást és csalást.

2019. március 14-én Tokió Kerületi Bíróság az egykori vezérigazgatót bűnösnek találta adatok meghamisításában, de felmentette sikkasztás és egyéb vádak miatt. Jelenleg börtönmentes az a 4 év felfüggesztett büntetés.

Mit csinál a Mt. Gox helyzethez van köze PIA? Mark Karpelès az előbbi Az Mt. vezérigazgatója Gox. A London Trust Media CTO-ként vették fel, a PIA anyavállalata, 2018 áprilisában. Felvétele kételyeket vetett fel a folytatással kapcsolatban PIA néhány felhasználó között.

A tény, hogy a Karpelès úr nemrégiben felmentették a legtöbb vád alól, jó jel, bár a következő szakasz a Bloomberg-történet a közelmúltbeli bírósági megjelenése nem vigasztal:

“Az egykori Mt. Gox vezérigazgató néha összekeverte személyes pénzügyeit a tőzsdei pénzekkel, és babrálta a számláit, nyilvánvalóan annak elrejtése érdekében, hogy a platform pénzt vesztett a hackerek ellen – közölte a tokiói kerületi bíróság pénteken. A bíróság megtisztította Karpelest a sikkasztási vádak alól, és arra a következtetésre jutott, hogy a 33 éves A francia rossz szándék nélkül cselekedett. ”Mr. Mark Karpelès, a Bloomberg.comMark Karpelès úr

Fizikai távolság

Az üzeneteknek véges időbe telik az internet-kapcsolatok áthaladása az alapján, hogy meddig kell eljutniuk. Csatlakozás a VPN szinte mindig tovább terjeszti az üzeneteket. De minimalizálhatja ezt a problémát, ha úgy dönt, hogy csatlakozik a A VPN-kiszolgáló közel van a fizikai tartózkodási helyéhez, vagy fizikailag közel van a használni kívánt internetes erőforráshoz.

A PIA-nak 32 országban van szervere. Ez ésszerűen jó esélyt kínál arra, hogy csatlakozzon a Fizikailag közeli VPN-kiszolgáló. Érdemes megnéznie a PIA Network oldalt, hogy megnézze, van-e olyan szervere, ahol szüksége van rájuk.

Menj a PIA-ba

Globális lefedettség

Amint az alábbi képernyőképen látható, a 2019. április 23-án a PIA 32 országban 52 helyszínen több mint 3300 szerverrel rendelkezett.

Globális lefedettség-PIAGlobális lefedettség-PIA

A PIA hálózat rengeteg szerverrel rendelkezik, de kevesebb országban találhatók, mint néhány fő versenytársa, például a NordVPN és az ExpressVPN. Ennek ellenére elegendőnek kell lennie, hacsak nem kell elérnie a világ kevésbé népszerű szolgáltatásait.

Ha olyan streaming szolgáltatáshoz szeretne hozzáférni, amely csak a fentiekben fel nem sorolt ​​országokból érkező felhasználókat fogadja el, érdemes átgondolni. Rengeteg más VPN-szolgáltató van, akik a szerverek szélesebb körű elterjedésével rendelkeznek a világ számos pontján. Ha a legfontosabb ajánlásaink listáját keresi, tekintse meg a legjobb VPN útmutatónkat.

Streaming és torrentezés

Sok ember számára a VPN első számú használata multimédiás tartalmak streamingjére és / vagy torrentezésére (tartalom letöltésére) szolgál. Ebben a részben megvizsgáljuk, hogy a PIA mennyire szolgálja ezt a közönséget. Jelenleg a 4. helyet foglaljuk el a legjobb torrentlisták VPN-jén.

Streaming és Torrenting (PIA) - Forrás: Shutterstock.comStreaming és Torrenting (PIA) – Forrás: Shutterstock.com

Streaming és Torrenting sebesség

PIA szerverek általában elég gyorsak a streaminghez és a torrentezéshez sok idegesítő csepp vagy késés nélkül. És mint az iparág vezetője ExpressVPN, azt is biztosítja a ZOKNIK5 gyorsabb kapcsolatot biztosító proxy szerver. De vigyáznod kell. Miért? Erről a következő szakaszokban foglalkozunk.

Streaming közbeni biztonság

A legtöbb streaming média vállalatnak gyakran szerződéses és jogi követelményei vannak annak ellenőrzésére, hogy a világon hol érhető el tartalmuk. Például a Netflix egy könyvtárat tartalmaz a USA, egy másik a Egyesült Királyság, stb.

A geoblokációnak nevezett technikát használják, hogy megakadályozzák az emberek hozzáférését a “rossz” könyvtár. Ez a beállítás azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy nem érheti el a fizetett tartalmat egyszerűen azért, mert véletlenül más helyen tartózkodik, amikor megpróbál csatlakozni.

területi alapú tartalomkorlátozás rendszerek ellenőrzik a IP-cím annak eldöntésére használja, hogy megtekintheti-e a megszerezni kívánt tartalmat. VPN vagy proxy segítségével megkerülheti ezt a problémát. Azáltal, hogy csatlakozik a szolgáltatáshoz a VPN szerver hogy található egy “jóváhagyott” elhelyezkedés, lehet, hogy megkerülheti a geoblokációs rendszert.

Streaming biztonság (PIA) - Forrás: Shutterstock.comStreaming biztonság (PIA) – Forrás: Shutterstock.com

A szokásos proxy szerverek ugyanolyan helyváltoztatási lehetőséget biztosítanak, mint a VPN, de titkosítás nélkül. SOCKS5 proxy szerver mint amit az nyújt PIA nagyobb védelmet nyújt, mint egy szokásos proxy szerver, de kevesebb, mint egy VPN.

Más szavakkal, van egy kompromisszumot kötni:

 • 1. lépés: Használhatja a teljes PIA-t VPN szolgáltatás amikor streamelni akarod a tartalmat. Ez a legbiztonságosabb út, de az ez által biztosított erős titkosítás azt jelenti, hogy lassabb a kapcsolat.
 • 2. lépés: Használhatja a SOCKS5 proxy amikor streamelni akarod a tartalmat. Ez gyorsabb, de kevésbé biztonságos, mint a teljes használata PIA VPN.

El kell döntenie, hogy mi az Ön számára a legértelmesebb az adott helyzetben. Az egyik szempont, amelyet figyelembe kell venni, a elfogadhatóság / törvényesség a streaming tartalom. Ha egy streaming szolgáltatás rájön, hogy te próbálsz megkerülni területi alapú tartalomkorlátozás, eltilthatja. Egyes országokban valójában törvénytelen a tartalom közvetítése a geo-blokkok.

Mi a helyzet a Netflix-szel?

Netflix nagy erőfeszítéseket tesz annak biztosítására, hogy tartalma csak ott kerüljön közvetítésre, ahol azt szeretné. Olyan eszközöket használ, mint a IP-címek ismert VPN-ek hogy megpróbálja megakadályozni, hogy bárki megkerülje területi alapú tartalomkorlátozás. És a Netflix jó ebben. PIA némi sikert aratott ezeknek a blokkoknak a megkerülésében, de ez folyamatos csata, és nincsenek garanciák.

A Netflixről (PIA) - Forrás: Shutterstock.comA Netflixről (PIA) – Forrás: Shutterstock.com

Nem láttunk olyan eredményt, amely azt mutatta volna, hogy a SOCKS5 proxy jobb, mint a teljes PIA VPN a Netflixhez való csatlakozáshoz vagy fordítva. Ha csatlakozik a Netflix nagyon fontos az Ön számára, érdemes megfontolni ExpressVPN vagy NordVPN, mindkettő jó hírnévvel rendelkezik, mint a Netflix VPN-je.

Menj a PIA-ba

Torrentezés közbeni biztonság

Fontos kérdés, hogy biztonságban van-e a torrentezés közben. Ez azért van, mert sok, ha nem a legtöbb országban, a torrentezés illegális. A USA, például rendelkezik a DMCA-val (Digital Millennium Content Act).

A DMCA értelmében szerzői jog által védett film, vagy akár egyetlen film letöltése 3 perc dal eredményezhet akár 5 év börtönben és legfeljebb 150 000 USD fájlonként. Függetlenül attól, hogy ezeket a büntetéseket vadul nem tartja-e összhangban a büntetés súlyosságával “bűn,” ez a törvény.

Torrentezés közbeni biztonság (PIA) - Forrás: Shutterstock.comTorrentezés közbeni biztonság (PIA) – Forrás: Shutterstock.com

Ez a törvény nem csak a kereskedelmi kalózokra vonatkozik. Itt vannak néhány eset ahol ezeket a hatalmas szankciókat alkalmazták:

 • Egy főiskolai hallgató 675 000 dollár bírságot szabott ki 30 dal letöltéséért.
 • Egyedülálló anya a nevén Jammie Thomas-Rasset, akit bírságoltak több mint egymillió dollár 24 dal letöltésére.

Több más országban is hasonlóan brutális szerzői jogi törvény van érvényben.

Nyilvánvalóan, a legjobb módja annak elkerülésére életpusztító kockázat az, hogy ne töltsön le szerzői joggal védett tartalmat. De ha Ön egyike annak a tízmillió embernek világszerte, aki az ilyen törvények ellenére multimédiás tartalmat kíván torrentezni, VPN némi védelmet nyújthat.

Szolgáltatások, mint PIA rejtsd el IP-cím amikor te torrentelés és ne vezessen naplókat, amelyek lehetővé tennék a hatóságok számára, hogy azonosítsanak.

A kérdés az, hogy mi történik, ha a A VPN nem működik. Egyes szolgáltatásokkal a számítógép egyszerűen visszatér a védelem nélküli kommunikációra, és kiszolgáltatja a számítógépét IP-cím a világnak. A jobb VPN-ek mind megvalósítják az úgynevezett a Öld meg a kapcsolót. Ez egy olyan rendszer, amely leválasztja a számítógép az internetről, ha a A VPN nem működik.

PIA tartalmaz egy Kill kapcsolót, amelyet manuálisan kell engedélyeznie. Erősen javasoljuk, hogy ezt kapcsolja be és hagyja bekapcsolva. Ne feledje, hogy nemrégiben 2018. május, ott volt online panaszok hogy a PIA A Kill Switch nem volt megbízható, és néha kitett egy felhasználót IP-cím amikor nem kellett volna. De azóta nem láttunk ilyen panaszt, ami arra utal PIA kijavította a problémát.

További szempontok

Íme további szempontok, amelyeket figyelembe kell venni a nézés során PIA.

További szempontok (PIA) - Forrás: Shutterstock.comTovábbi szempontok (PIA) – Forrás: Shutterstock.com

Kapcsolatok

Ez az egyik terület, ahol PIA ragyog. Megengedi 10 egyidejű szolgáltatásához való kapcsolatok. Vagyis lehet 10 eszköz bármilyen típusú aktívan használja a VPN szolgáltatás egyszerre.

Ez lenyűgözően nagyvonalú. A legtöbb szolgáltatás 3-6 egyidejű kapcsolatot kínál.

Kapcsolatok (PIA) - Forrás: Shutterstock.comKapcsolatok (PIA) – Forrás: Shutterstock.com

Most nehéz elképzelni, hogy a legtöbb embernek többre lenne szüksége 10 egyidejű kapcsolatok, de mit tehet, ha mégis többre van szüksége? PIA telepíthető egy útválasztóra, ami azt jelenti, hogy az adott útválasztóhoz csatlakoztatott minden eszköz automatikusan csatlakozik a PIA VPN hálózat.

PIA ad néhány módot ennek beállítására:

 • 1. lépés: Megvásárolhatja a mellékelt routert PIA már telepítve és konfigurálva. Útválasztókat kaphat PIA előre telepítve rájuk több gyártó. További információ erről a lehetőségről a Plug n ’Play Router Setup fejléc alatt található.
 • 2. lépés: tudsz telepítés PIA a jelenlegi útválasztón. Ehhez kell néhány technikai szelet, és nem minden útválasztó támogatott. A támogatott útválasztók megismeréséhez ellenőrizze az Advanced Router Setup fejlécet.

Ár

Erre a pontra, valószínűleg kíváncsi arra, hogy mennyibe kerülne a PIA-ra való feliratkozás. Ellentétben néhány versenytársával, A PIA egyszerűsíti a dolgokat. Minden fizetési lehetőség magában foglalja a teljes körű szolgáltatást. Az egyetlen különbség az, hogy az ár a feliratkozás előfizetésének hosszától függ. Itt vannak a végén felsorolt ​​árak 2020 március:

Ár (PIA) - Forrás: privateinternetaccess.comÁr (PIA) – Forrás: privateinternetaccess.com

A terv hossza Ár Teljes ár számlázva előre
1 hónap Havonta 9,95 USD 9,95 USD
1 év 5,99 USD havonta (számlázás évente egyszer) 71,88 USD
2 év Havonta 3,49 USD (2 évente egyszer számlázunk) 83,87 USD

Hónapról hónapra előfizetés PIA kb Havonta 10 dollár, ami elég tipikus. Amint várható volt, ha hosszabb távú előfizetésre jelentkezik, a havi ár csökken. A 2 éves előfizetés esetén havonta 3,49 USD ár jó, a PIA a kevésbé költséges szolgáltatások sorába kerül.

A PIA a 7 napos pénzvisszafizetési garancia az ingyenes próba helyett. Ez rendben van, de jó lenne, ha hosszabb próbaidőt adna.

A PIA kreatív a fizetési módjaival. Támogatja az összes szokásos hitelkártyát, PayPal, és számos kriptovaluta, az itt látható módon:

A PIA kreatív a fizetési módjaikkalA PIA kreatív a fizetési módjaikkal

Ezen túl, A PIA támogatja sajátja ajándékkártya és még lehetővé teszi különféle üzletek ajándékkártyáinak kereskedését az előfizetés fizetéséért:

Ajándékkártyák különböző üzletekből az előfizetés fizetéséhezAjándékkártyák különböző üzletekből az előfizetés fizetéséhez

Vevőszolgálat

Vevőszolgálat gyenge pontja volt a PIA-nak, amikor ez az író előfizető volt. Az elmúlt mintegy évben azonban a vállalat jelentős előrelépéseket tett ezen a területen. Ahogy maguk a PIA is elmondták 2017-ben:

„… pénzünket a szájunkra tesszük azzal, hogy növeljük az ügyfélszolgálat költségvetését, hogy jobban kiszolgálhassuk Önt. Emellett megnöveltük az ügyfélszolgálati ügynökeink számára szükséges képesítést. Szigorúbb és rutinszerű minőségértékeléseket hajtunk végre támogató ügynökeinkkel. Támogató ügynökök amelyek egy bizonyos elégedettségi besorolás alá esnek, amint arról ügyfeleink beszámoltak, átképzésre kerülnek annak reményében, hogy megfeleljenek a magas minőségi követelményeinknek. Ha a fejlesztés nem valósul meg, akkor lecseréljük csapattagok szükség szerint. ”Ügyfélszolgálat, Privát Internet-hozzáférésÜgyfélszolgálati Osztály

Ügyfélszolgálat - Forrás: www.privateinternetaccess.comÜgyfélszolgálat – Forrás: www.privateinternetaccess.com

Úgy tűnik, hogy ez a fokozott hangsúly megtérült a vállalat számára. Manapság kevés panasz van A PIA támogatása online látható.

Következtetés

A PIA egy VPN szolgáltatás van néhány erős pontja és néhány kiábrándító negatívuma. Ha sok egyidejű kapcsolatra van szüksége alacsony áron, és ne bánja a USA-alapú szolgáltatás, mindenképpen meg kell nézned. De ha az Egyesült Államokban él, vagy nincs szüksége sok kapcsolatra alacsony áron, vannak más lehetőségek, amelyek valószínűleg jobban szolgálnának.

Következtetés - Forrás: Shutterstock.comKövetkeztetés – Forrás: Shutterstock.com

Szerezzen privát internet-hozzáférést