ProtonVPN áttekintés és teszt [2020] – Nagyszerű adatvédelmi funkciók

Ha valaki törődik az internet biztonságával, az egyik olyan termék, amelyről valószínűleg hallott ProtonMail. ProtonMail létrehozása volt Harvard-képzett PhD-k, akik végül a a világ legnagyobb titkosított levelezési szolgáltatása.

A postai szolgáltatás létrehozása után az alkotók újra összeálltak egy új termékért, ProtonVPN. A ProtonVPN egy svájci székhelyű szolgáltatás, amely hangsúlyozza a biztonságot.

ProtonVPN áttekintésProtonVPN áttekintés

Ha VPN-t szeretne használni, akkor a ProtonVPN egyike azoknak a termékeknek, amelyekkel valószínűleg találkozni fog. Szerencsére azért vagyunk itt, hogy egy átfogó ProtonVPN áttekintés. Reméljük, hogy a ProtonVPN áttekintés elolvasása után sokkal könnyebben megállapíthatja, hogy a termék az Ön számára készült-e.

Szerezze be a ProtonVPN-t

Mi a ProtonVPN?

A ProtonVPN egy VPN-szolgáltatás, amely hangsúlyozza a biztonságot. A cég honlapja szerint, az internetkapcsolat mindig titkosított, amikor a szolgáltatást használja. A vállalat különféle titkosított alagutakon keresztül irányítja a kapcsolatot. Ez nem csak biztonságban tartja az internetet, hanem lehetővé teheti az Ön országában nem elérhető webhelyek elérését is.

A ProtonVPN az székhelye Svájc, amely a vállalat szerint elősegíti a csúcsminőségű biztonságot. A társaság rendelkezik több mint 400 szerver található 33 országban. ProtonVPN szerverek használatakor a gigabájt kapacitása 468.

Mi az a ProtonVPN?Mi az a ProtonVPN?

A vállalat hangsúlyozza Biztonságos mag az architektúra, amely állításuk szerint biztosítja az „egyedülálló képességet a hálózati alapú támadások elleni védekezésre”. Mielőtt elhagyná a ProtonVPN hálózatot, kapcsolata több szerveren is áthalad, így lehetetlenné válik valaki IP-címének pontos meghatározása adatok alapján, amelyeket a kilépési kiszolgáló nyújt. A biztonságos magkiszolgálók a következőkben léteznek:

 • Svájc
 • Svédország
 • Izland

A ProtonVPN szintén hangsúlyozza a titkosítást szolgáltatásaival. A a vállalat az összes hálózati forgalmát titkosítja AES-256 titkosítás, amely a ma elérhető legmagasabb szintű titkosítás. Ez az a titkosítási szabvány, amelyet az Egyesült Államok kormányzati szervei, például az FBI és a CIA használnak. Még a legjobbakat is hackelés a programok nem tudnak feltörni AES-256 titkosítás.

ProtonVPN - Forrás: protonvpn.comProtonVPN – Forrás: protonvpn.com

A a cég kulcsszócserét is folytat a 4096 bites RSA. Ezenkívül a ProtonVPN az SHA384-tel rendelkező HMAC-ra támaszkodik az üzenet hitelesítéséhez.

Egy másik titkosítási funkció, amely kiemelkedett, az a tény, hogy A Proton csak a tökéletes továbbítási titoktartással rendelkező titkosító titkosító csomagokat használ.

Ez a szolgáltatás megakadályozza az adatok rögzítését és megfejtését, ha a kulcsot később találnák meg. Van egy új titkosítási kulcs minden böngészési munkamenetnél, vagyis az adatok mindig biztonságosak.

Szerezze be a ProtonVPN-t

Előnyök

A ProtonVPN felülvizsgálatunk során azt tapasztaltuk néhány dolog feltűnt számunkra. Az alábbiakban felsorol néhány olyan dolgot, amely a ProtonVPN-ben tetszett a legjobban.

Magas szintű biztonság

Mint fent említettük, a ProtonVPN hangsúlyozza a biztonságot. A vállalat nemcsak a titkosítást hangsúlyozza, hanem azt is csak biztonságos VPN protokollokat használ, mint például az IKEv2 / IPSec

és az OpenVPN. Már a puszta biztonsági fenyegetés is elegendő lehet a hackerek visszatartásához.

Ha a hackerek ilyen típusú biztonsági intézkedésekbe ütköznek, valószínűleg csökkentenék veszteségeiket és továbblépnének.

High-End Security - Forrás: ShutterStock.comHigh-End Security – Forrás: ShutterStock.com

Továbbá, a ProtonVPN nemcsak a szoftverbiztonságot hangsúlyozza, hanem a fizikai biztonságával is büszke. A vállalat Secure Core szervereit egy régi svájci hadsereg esési menedékhelyén helyezte el. Ez a menedék az 1000 méterrel a felszín alatt.

A vállalat izlandi szerverei szintén egy korábbi katonai támaszponton vannak. Bízhat abban, hogy adatai biztonságosak a ProtonVPN használatakor.

Ha használja Tor böngésző, használsz egyTor a VPN felett”Kombináció a ProtonVPN egy kattintásos Tor integrációjával.

Szigorú politika a fakitermelés ellen

Az egyik legjelentősebb probléma a ingyenes VPN-szolgáltatások az, hogy hajlamosak vannak naplózni az adatokat, és promóciós célokra eladni azokat harmadik feleknek. Az a tény, hogy böngészhet az interneten, miközben valaki figyelemmel kíséri az adatait, látszólag legyőzi a VPN használatának célját.

Szigorú politika a fakitermelés ellenSzigorú politika a fakitermelés ellen

A ProtonVPN azért emelkedik ki, mert a a vállalat szigorú politikát folytat a fakitermelés ellen, akkor is, ha az ingyenes szolgáltatást használja. A ProtonVPN szerint „tiszteletben tartja a felhasználóit” magánélet és végrehajtja a Nincs napló házirendet. Ez azt jelenti, hogy VPN-kapcsolata privát marad, és “nem tárolunk információkat a kapcsolatairól vagy a felkeresett webhelyekről”.

A A vállalat szerint az egyetlen dolog, amelyet tárol, az egyetlen időbélyeg a legfrissebb bejelentkezéshez a fiókjában. A vállalat ezt azért teszi, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő személy bejelentkezik-e a fiókba.

Vevőszolgálat

Az egyik a VPN-ek kapcsán bennünket általában meghiúsít az ügyfelek támogatásának hiánya. Mit kell tennie, ha fizetett egy szolgáltatásért, és az már nem működik? Az emberek túl gyakran fizetnek egy VPN-szolgáltatásért ügyfélszolgálat nélkül, és ennek eredményeként hosszú távon megégnek.

VevőszolgálatVevőszolgálat

szerencsére, ProtonVPN tisztességes ügyfélszolgálatot nyújt ügyfeleinek, sokféle nyelven. A vállalat megfogadja, hogy válaszol a kérdésére 24 órán belül. Ezenkívül az ügyfélszolgálat egyik tagja időt szakít arra, hogy részletes választ adjon Önnek.

Nem kap linket egy erőforrásközpontba vagy tudásalapú útmutatóba. A ProtonVPN-nél valaki időt szakít arra, hogy megadja a keresett választ.

Lehetséges Netflix kapcsolat

A VPN-ek egyik elsődleges előnye az volt, hogy lehetővé tették a geo-blokkolók megkerülését. Meghamisíthatja az IP-címét, így úgy tűnhet, mintha egy másik országban tartózkodna, mint amiben fizikailag volt. Ezután elérheti ennek az országnak a webhelyeit. Mivel a Netflix különféle műsorokat kínál világszerte, sokan VPN-eket használtak a műsorválaszték bővítéséhez.

A Netflix kapcsolat lehetségesA Netflix kapcsolat lehetséges

A Netflix azonban megfogta ennek a szélét, és VPN-blokkolót hozott létre. Sok olyan VPN, amely egykor a Netflixszel működött együtt, már nem érvényes. Még, a ProtonVPN legalább egy szerverét nem fogta el a Netflix VPN-blokkoló, ami azt jelenti, hogy ezen a szerveren videót streamelhet.

Sajnos a A vállalat nem jelzi egyértelműen, melyik szerver működik a Netflix-szel. Előfordulhat, hogy be kell jelentkeznie a fiókjába, és meg kell próbálnia csatlakozni a különféle szerverekhez, mielőtt meghatározná, melyik engedélyezi a videó streamelését.

Így, A ProtonVPN a Netflix korlátozott elérhetőségét kínálja. De ha figyelembe vesszük, hogy sok VPN egyáltalán nem teszi lehetővé a Netflixhez való csatlakozást, a ProtonVPN-nek adunk egy „kalapot” ehhez.

Torrentezés megengedett

Mivel a protonvpn adatvédelemre összpontosító svájci alapú VPN, lehetővé teszi a torrentezést. Tehát, ha VPN-t keres az elsődleges ok miatt, ez jó választás lehet.

Mindazonáltal azt is javasoljuk, hogy nézze meg a legjobb VPN-eket a torrentlistához a lehetséges választásokhoz. Annak ellenére, hogy tisztességes sebességet érhet el a protonvpn segítségével, ez nem kerül be a legjobb 5 torrentező barátságos VPN-be.

TOR VPN-en keresztül

Ha a magánéletét egy újabb szintre szeretné emelni, akkor erre jó módja a TOR használata VPN-en keresztül. Ezt a folyamatot részletesen elmagyaráztuk a TOR vs VPN cikkünkben.

Sok VPN-szolgáltatás ezt nem engedélyezi, vagy bonyolult lehet a beállítása, de a ProtonVPN beépített TOR-val rendelkezik, ami nagyon nagy adatvédelmi bónusz.

Nincs szivárgás

Az egyik másik dolog, ami kiemelkedett előttünk, amikor áttekintettük ezt a szolgáltatást, az volt, hogy nem voltak szivárgások. A VPN-eket sújtó probléma a DNS és a A Web-RTC szivárog. Amikor ezek bekövetkeznek, az emberek láthatják a pontos IP-címet. Ezek leggyakrabban akkor fordulnak elő, amikor konfliktusok vannak a kapcsolatok között. A szivárgás meglehetősen problematikus lehet, és elsősorban a VPN használatának célját teljesen tönkreteszi.

Nincs szivárgásNincs szivárgás

Számos tesztet hajtottunk végre a ProtonVPN-en. Minden alkalommal, amikor így tettünk, nem voltak szivárgások a ProtonVPN szervereken. A ProtonVPN-hez való csatlakozás közben letöltött fájlokat is átkutattuk.

Megállapítottuk, hogy egyetlen fájlban sem volt rosszindulatú szoftver jele. Ez is annak a jele, hogy nincs adatszivárgás a szolgáltatás használatakor.

Van egy nagyon szép funkciójuk, az úgynevezett „Smart Protocol”, amely automatikusan működik a háttérben annak biztosítása érdekében, hogy kapcsolatban maradjon a VPN-mel, még akkor is, ha valami megpróbálja blokkolni a hozzáférését. Például, ha olyan helyen tartózkodik, ahol nem ellenőrzi az internetkapcsolatot, és a hálózati rendszergazda megpróbálja blokkolni a hozzáférést a VPN-szolgáltatásokhoz bizonyos portokon keresztül, akkor az „Intelligens protokoll” lép érvénybe. Automatikusan működik, ha különböző portokon keresztül csatlakozik különböző VPN protokollok segítségével. Elég jó.

Szerezze be a ProtonVPN-t

Hátrányok

A ProtonVPN túl jónak tűnhet, hogy igaz legyen, különösen azért, mert a vállalat ingyenes tervet kínál. Azonban meg kell győződnie arról, hogy Ön gondolkodjon el a teljes képen, mielőtt meghozza a végső döntését. Volt néhány dolog, ami nem tetszett a ProtonVPN-ben. Az alábbiakban felsoroltuk ezeket a „hátrányokat”.

HátrányokHátrányok

Svájcban székel

Svájc ismert arról az országról, amely ösztönzi a személyes adatvédelmet az interneten. Az ország semlegesnek vallja magát, és nem vesz részt nemzetközi konfliktusokban. Azonban a ország internetes szabályozásának hiánya az elmúlt években negatív figyelmet keltett.

Vegyük például a Öt Szem Szövetség. A Öt Szem Szövetség öt országból álló összeállítás:

 • Egyesült Államok
 • Egyesült Királyság
 • Kanada
 • Ausztrália
 • Új Zéland

Az országok együttműködnek az intelligencia megosztásában. Az Öt Szem Szövetség egyik kezdeményezése az együttműködés összpontosítása azokra az országokra, ahol a számítógépes kizsákmányolás burjánzik. A listán szereplő mintegy 25 ország egyike Svájc.

Svájcban székelSvájcban székel

Tehát annak ellenére, hogy a ProtonVPN Svájcban található, az Ön adatai nem teljesen biztonságosak. szerencsére, a „Nincs napló” irányelvnek köszönhetően a ProtonVPN soha nem tárolja az Ön adatait, ami azt jelenti, hogy valószínűleg biztonságban lesz, ha bármi történne. Végül úgy érezzük, mintha a „Svájc” szempont inkább show, mint tartalom lenne. Elméletileg kiválóan hangzik, de nem vagyunk biztosak benne, mennyi előnye van.

Szerverek hiánya

A ProtonVPN honlapja szerint több mint 400 szerver van. A vállalat gyorsan dolgozott azon, hogy további szervereket vegyen fel a hálózatába. Arra számítunk, hogy a jövőben is folyamatos növekedés várható. azonban, amíg a ProtonVPN további szervereket nem vesz fel, ez továbbra is a „Con” -nak számít számunkra. Ez azért van, mert a legjobb VPN-szolgáltatások közel 5000 szerverhez kínálnak hozzáférést. Például a Nordvpn és az Expressvpn, a VPN-szolgáltatások két erőműve.

Szerverek hiányaSzerverek hiánya

A szerver sebessége átlagos

Valahányszor VPN-t használ, számíthat arra, hogy legalább néhány beugrik teljesítmény ahogy az adatai különböző csatornákon haladnak át. A tesztelés során azt tapasztaltuk, hogy a sebessége ProtonVPN átlagos volt, legjobb esetben. Kipróbáltuk a ProtonVPN-t, hogy biztosak legyünk benne, 97 Mbps letöltési sebességű és 53 Mbps feltöltési sebességgel. A letöltési arány általában változik attól függően, hogy melyik szervert csatlakoztattuk.

Például, amikor az Egyesült Államok szervereihez csatlakozott, a letöltési sebesség 25 Mbps volt, 75 százalékkal lassabb, mint az alapértékünk. azonban, svájci szerverekhez való csatlakozáskor a letöltési arány 55 Mbps körül volt. Ez még mindig lassabb volt, mint az alapvonalunk, de gyorsabb volt, mint máskor. A feltöltés sebessége kissé következetesebb volt a tesztelés során.

A ProtonVPN sebességeA ProtonVPN sebessége

Például, az Egyesült Államok szervereihez való csatlakozáskor a feltöltési sebesség körülbelül 36 Mbps volt, ami nagyjából 31 százalékkal lassabb az alapvonalunknál. A svájci szervereken a feltöltési idő körülbelül 38 Mbps volt, ami megközelítőleg 30 százalékkal lassabb az alapvonalunknál.

A legrosszabb eredmények akkor jöttek, amikor Ázsia szervereihez kapcsolódtunk. Itt a letöltési sebesség nagyjából 85 százalékkal volt lassabb, mint a kiindulási és a feltöltési sebesség közel 90 százalékkal volt lassabb, mint az alapvonalunk. Az a tény, hogy ezek a szerverek olyan lassúak, haszontalanná teheti őket, és ezáltal korlátozza a kiszolgálók készletét, amelyek közül választhat.

Korlátozott eszköz támogatás

A ProtonVPN nem rendelkezik a legjobb eszközkészlettel. A szolgáltatás olyan eszközökkel működik, amelyek futnak:

 • iPhone & iOS
 • Mac iOS
 • ablakok
 • Linux
 • Android

Ez a VPN szolgáltatás nem használható játékkonzolokkal vagy okostévékkel. Az elmúlt pár évben, A ProtonVPN javította eszközkészségét.

Korlátozott eszköz támogatásKorlátozott eszköz támogatás

Például csak az volt az elmúlt hónapokban, amikor a vállalat bevezette a kompatibilitást a natív iOS alkalmazásokkal. A vállalat a közelmúltban elkezdte támogatni az útválasztó telepítését, olyan hagyományos eszközökkel dolgozva, mint:

Talán az elkövetkező években a ProtonVPN továbbra is több eszköztámogatást nyújt. De jelenleg a felhasználók nem kapnak akkora hozzáférést az eszközökhöz, mint amennyit kellene fizetniük egy termékért.

Szerezze be a ProtonVPN-t

Árazási információk

Bár a ProtonVPN-nek van egy ingyenes opciója, vannak különféle fizetett modellek is, amelyek közül választhat. A fizetős modellek jobb hozzáférést biztosítanak a felhasználók számára.

Az ügyfelek havonta vagy évente megvásárolhatják a ProtonVPN-t. Ha éves előfizetést vásárolnak, akkor 20 százalékot spórolnak meg. Az alábbiakban részletesen bemutatja a ProtonVPN megvásárlásához rendelkezésre álló különféle lehetőségeket. Az összes felsorolt ​​ár „havi” áron van feltüntetve. Ha egy éves előfizetőt vásárol, az általunk felsorolt ​​árak havi 20 százalékkal csökkennek.

Ingyenes

A ProtonVPN ingyenes előfizetési szolgáltatásokat kínál mindazoknak, akik le akarják tölteni a terméket. A ProtonVPN érezhetően különbözik a többi ingyenes előfizetési szolgáltatástól, mert nem naplóz adatokat. Sok ingyenes VPN naplózza a felhasználói adatokat és értékesíti azokat harmadik feleknek működésük finanszírozása érdekében. A ProtonVPN nem ezt teszi.

Ingyenes terv - Forrás: protonvpn.comIngyenes terv – Forrás: protonvpn.com

Ez hatalmas előny mindenkinek, aki ingyen keres VPN-szolgáltatások. Azok azonban, akik igénybe veszik az ingyenes szolgáltatást, észreveszik, hogy tapasztalataik elsápadnak a fizetőkhöz képest. Például a szabad A VPN csak egy eszközön működik és az ügyfelek „közepes” feltöltési és letöltési sebességet kapnak. azonban, a terméket ingyen használó ügyfelek továbbra is hét szerverhez férnek hozzá három országban.

Alapvető

A társaságé Az alapvető VPN-terv meglehetősen megfizethető, költségszámítás Havonta 4 dollár. Az ügyfelek minden országban hozzáférést kapnak a szerverekhez, szemben a Szabad terv által biztosított három országgal. Az alapterv szerint az ügyfelek két eszközön használhatja a VPN-t.

Alapvető terv - Forrás: protonvpn.comAlapvető terv – Forrás: protonvpn.com

Ők is megkapják nagy csatlakozási sebesség és ponttól-pontig hálózatépítés.

Plusz

Ha hajlandó befektetni egy ProtonVPN VPN-be, valószínűleg a legtöbb előnyt a Plus-csomag megvásárlásával kapja meg. Az összes többi fizetős ProtonVPN-tervhez hasonlóan minden országban hozzáférést kap a szerverekhez, nagy a csatlakozási sebesség és a peer-to-peer hálózat. azonban, legfeljebb öt eszközön kap hozzáférést.

Plusz terv - Forrás: protonvpn.comPlusz terv – Forrás: protonvpn.com

Ezt is megtalálja sokkal többet tehet VPN-jével, amikor megvásárolja a Plusz csomagot. Például a. Által biztosított Secure Core technológia ProtonVPN csak akkor érhető el, ha ilyen áron kezdődő tervet vásárol. Továbbá ezt is megtalálja biztonságos adatfolyamot kap. Ez a terv költségekkel jár Havi 8 dollár.

Látnok

Ha Ön VPN-re szoruló vállalkozás tulajdonosa, akkor érdemes megnéznie a Visionary lehetőséget. Te tudod használni legfeljebb tíz eszköz e terv alapján. Nyerni is fog hozzáférés a ProtonMailhez, egy biztonságos e-mail csere. Ez a szolgáltatás költsége Havonta 30 dollár.

Látomásterv - Forrás: protonvpn.comLátomásterv – Forrás: protonvpn.com

Végső ítélet

A ProtonVPN-t „az út közepén” tartjuk a VPN-szolgáltatások terén. Van néhány dolog, ami tetszett a termékben, de vannak olyan dolgok is, amelyekről azt tapasztaltuk, hogy mások kívánnak.

Legelőször is, az ingyenes szolgáltatás korlátozott. A szolgáltatás nem jár extra szolgáltatásokkal, és csak hét szerver áll rendelkezésre. Az azonban kiemelkedik, hogy az Ön adatai továbbra is biztonságosak. Túl gyakran az ingyenes VPN-ek harmadik félnek adják el az Ön adatait. A ProtonVPN ehelyett csökkenti a teljesítmény képességeit, de mégis biztonságban tudja tartani az adatait.

Tehát, ha valami értékeset hoz a ProtonVPN-ből, akkor fizetnie kell az előfizetésért. Itt kezdi megkülönböztetni a ProtonVPN. Meg fogja találni, hogy az a fizetős szolgáltatások jobb kapcsolatokat és hihetetlen biztonsági funkciókat kínálnak. A Netflix-et meghatározott kiszolgálókon is használhatja.

ÍtéletÍtélet

További vizsgálatok után azonban ezek a tulajdonságok nem olyanok voltak, mint amilyennek látszottak. Például, bár a fizetett terveknél gyorsabbak voltak a kapcsolatok, a többi VPN-hez képest mégis elsápadtak hogy a múltban teszteltük.

Ezenkívül Svájcot más kormányok nyomás alá helyezik, amikor erről van szó internet biztonság, melyik potenciálisan felfedheti az adatait.

A ProtonVPN-t átlagos terméknek tekintjük. Ez volt jó, de nem kiváló. Úgy tűnik, mintha a vállalat gyorsan azon munkálkodna, hogy termékválasztékához funkciókat adjon. Vannak más VPN-ek is, amelyek körülbelül ugyanannyiba kerülnek, de sokkal jobb funkciókhoz nyújthatnak hozzáférést. Talán egy napon a ProtonVPN a VPN-szolgáltatások csúcskategóriájává nő. De jelenleg ez csupán átlagos.

Reméljük, hogy a ProtonVPN felülvizsgálatunk érdemes volt. Ha a szolgáltatás alternatíváját keresi, feltétlenül nézze meg néhány más VPN-véleményünket. Biztosak vagyunk abban, hogy megtalálhatja az Ön igényeinek megfelelő VPN-t.

Szerezze be a ProtonVPN-t

Hivatkozások

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map