Windscribe VPN Review

Windscribe е базирана в Канада VPN услуга, която има както безплатна, така и платена услуга. Той има някои привлекателни функции, включително без ограничение на брой устройства, които можете да свържете към неговата услуга. Но има и някои реални недостатъци и ограничения, които могат да ви откажат напълно.

Не препоръчваме Windscribe поради лоши правила за задържане на данни и регистриране. Освен че е по-бавен и по-ограничен от нашите най-добри vpn избори тук.

Windscribe VPN ReviewWindscribe VPN Review за 2020 г.

Прегледът е разделен на следните раздели:

 • Поддръжка на устройство
 • Скорост
 • Сигурност и поверителност
 • Юрисдикция
 • Глобално покритие и други съображения
 • Стрийминг и торент
 • Връзки
 • Ценообразуване
 • Поддръжка на клиенти

В този преглед се концентрирахме върху пълна услуга Windscribe. Вярваме, че ще получите най-добри резултати от по-големия набор от функции, които една платена услуга предоставя спрямо нейната безплатна услуга. Така че нека видим какво можем да открием за платената версия на Windscribe VPN.

Как работиКак работи – Windscribe.com

Вземете Windscribe

Поддръжка на устройство

Харесва ни да виждаме VPN, която поддържа широка гама от устройства. Въпреки че в момента може да се наложи да поддържате само един или два типа устройства, това може лесно да се промени в бъдеще. Колкото по-широка гама от устройства поддържа вашата VPN, толкова по-малък е шансът да се наложи да смените услуги в бъдеще поради несъвместимост на устройството.

Поддръжка на устройствоПоддръжка на устройство – Windscribe.com

Windscribe върши добра работа тук, поддържайки повече типове устройства от повечето VPN услуги.

Пълният списък с устройства и приложения, които Windscribe поддържа в момента, изглежда така:

 • Настолна ОС: Windows, MacOS, Linux (все още в бета версия)
 • Мобилна операционна система: iOS, Android
 • Разширения на браузъра: Chrome, Firefox, Opera
 • Телевизор: Amazon Fire TV, Nvidia Shield, Kodi
 • Рутери: DD-WRT, домат, различни предварително конфигурирани модели
 • Конфигурации за други устройства: OpenVPN, IKEv2, SOCKS5

Последният елемент, Конфигурации за други устройства, значително увеличава шансовете услугата да работи с всичко, към което може да искате да я свържете.

Скорост

VPN услуга е разположена между вашия компютър и интернет и добавя известно забавяне на потока от съобщения. Това прави скоростта на VPN услугата изключително важна. Колкото по-бърза е VPN, толкова по-добре.

Скорост - Windscribe.comСкорост – Windscribe.com

за жалост, много потребители на Windscribe съобщават, че услугата е бавна. Други съобщават, че скоростта, която получават, е силно променлива, като връзката е бърза в един момент и бавна в следващия. Ако решите да отидете с Windscribe, ви предлагаме да положите много усилия за тестване на услугата при вашите конкретни обстоятелства, за да видите каква скорост ще получите.

Сигурност и поверителност

Защитата ви онлайн е основната функция на VPN. Трябва да осигури както сигурност, така и поверителност за да свърши работата. Ние го откриваме Windscribe върши хубава работа в края на сигурността, но ни създава известен стрес в областта на поверителността.

Сигурност

По отношение на VPN, сигурността не позволява на неупълномощени лица да могат да четат съобщенията, които протичат между вашето устройство и сървърите на VPN. VPN осигурява сигурност чрез създаване на виртуален тунел през публичния интернет че повечето snoops не могат да влязат. Допълнителна сигурност идва от криптирането на съобщенията, така че дори ако някой някак види съобщенията, протичащи през виртуалния тунел, той няма да може да ги прочете.

Сигурност - Windscribe.comСигурност – Windscribe.com

Windscribe VPN върши добра работа със сигурността. Той поддържа най-доброто VPN криптиране ( AES-256 шифър с SHA512 auth и a 4096-битов RSA ключ) и тунелен софтуер (OpenVPN) достъпен в момента. Той също така поддържа IKEv2 и ЧОРАПИ5 алтернативи на OpenVPN.

Въпреки че OpenVPN е отрасловият стандарт, Windscribe VPN използва IKEv2 по подразбиране. Освен ако вашите конкретни обстоятелства не изискват друго, препоръчваме ви да преминете към OpenVPN протокол с отворен код, когато настройвате Windscribe.

поверителност

Поверителността е възможността да попречите на неупълномощени лица да разберат кой сте или какво правите онлайн. Когато не използвате VPN, вашия интернет доставчик (или някой друг, който следи връзката ви с правилното оборудване) може да чете съобщенията, които изпращате.

Поверителност - Windscribe.comПоверителност – Windscribe.com

Те могат също да видят вашия IP адрес, което им позволява да определят най-малко приблизителното ви географско местоположение. С малко работа често е възможно да се идентифицира конкретното устройство, на което е подписан този IP адрес.

С други думи, ако някой знае вашия IP адрес, може да ви идентифицира. Запазването на вашия IP адрес в тайна е особено важно, когато осъществявате достъп до чувствителна информация онлайн или по друг начин правите нещо, което не се харесва на силите.

VPN защитава поверителността ви, като замества вашия IP адрес с IP адреса на един от собствените си сървъри. Истинският ви IP адрес е скрит от интернет, което означава, че слепването не може да разбере кои съобщения са предназначени за вас или са изпратени от вас.

Windscribe VPN върши добра работа защита на вашата поверителност в този смисъл. Неговият софтуер за криптиране и тунелиране е индустриален стандарт.

Вземете Windscribe

Изтичане на IP адрес

Въпреки че VPN никога не трябва да излага реалния ви IP адрес в Интернет, когато той функционира, има някои обстоятелства, при които VPN може да „изтече“ вашия IP адрес. Изглежда, че Windscribe не изтича при нито едно от тези обстоятелства.

ip-address-leaks - Източник: Shutterstock.comИзтичане на IP адрес – Източник: Shutterstock.com

За да се предпази от изтичане на IP адрес, когато връзката между вашето устройство (Windows или Mac) и VPN сървъра се провали, Windscribe използва подход, базиран на защитна стена. Защитната стена предотвратява всяка връзка с интернет, освен тази чрез VPN.

Ако VPN връзката се провали, компютърът ви не може да комуникира с интернет, докато връзката не бъде възстановена отново. Това гарантира, че вашият IP адресът не изтича, дори когато VPN връзката се провали.

Политика за поверителност

Идеалната VPN ще има това, което е известно като политика „Без регистрация“. Това е няма да съхранява дневници, които могат да се използват за идентифициране на потребителите. Много от най-добрите VPN мрежи имат такъв вид политика. Някои от тях (NordVPN например) са стигнали дотам, че да привличат външни одитори, за да потвърдят, че не води такива дневници. Можете да прочетете за това и много повече в нашата задълбочена информация Преглед на NordVPN.

Политика за поверителност - Източник: Shutterstock.comПолитика за поверителност – Източник: Shutterstock.com

Доказано е, че политиките за не-регистрация на други услуги са верни от реални събития, които са се развили. ExpressVPN, например, два пъти е участвал в съдебни дела, при които не е бил в състояние да предостави желаната от правителството информация. ExpressVPN просто не е събирал тази информация на първо място. Можете да научите повече за това и всички функции на тази услуга в нашия пълен Преглед на ExpressVPN.

Политиката за поверителност на Windscribe е не е политика без регистрация. В EULA (Лицензионно споразумение с краен потребител) предоставяте на компанията правото да събира и използва данните той се събира с цел подкрепа. Политиката за поверителност изброява данните, които събира сега, което е минимално.

Трябва да се чувствате добре с тези правила, преди да използвате Windscribe VPN. Преди да решите, трябва да разгледате и раздела за правна юрисдикция, който следва.

Юрисдикция

Законите, които се прилагат за VPN, зависят от това къде се намира. Като се има предвид, че някои страни са много натоварени, когато става въпрос за вашите онлайн дейности, и други искат да знаят всичко, което правите (5 очи например), местоположението на компанията е от решаващо значение.

Юрисдикция - Източник: Shutterstock.comЮрисдикция – Източник: Shutterstock.com

Windscribe е със седалище в Торонто, Канада. Канада не е идеалното място за VPN услуга, тъй като е част от Петте очи (известни още като FVEY) разузнавателен съюз. Според това Интервю от 2014 г. с Едуард Сноудън, FVEY се превърна в „нещо като наднационална разузнавателна организация, която не отговаря на законите на собствените си страни“.

Държавите-членки събират сведения за гражданите на другия и ги споделят помежду си, като им позволяват да заобикалят законите срещу шпионирането на собствените си граждани.

Освен това CSIS (Canadian Security Intelligence Service) има история от записване на комуникации на канадски граждани които дори не бяха считани за заплаха. Не е идеалното място за услуга, която трябва да защитава вашата поверителност.

Глобално покритие и други съображения

Едно от нещата, които добавят стойност към VPN услугата, е размерът на нейната мрежа. Услуга с повече сървъри в повече държави ви дава няколко предимства. Те включват:

Глобално покритие и други съображенияГлобално покритие и други съображения

 • Достъп до съдържание, достъпно някъде другаде. Някои от най-доброто съдържание в Интернет са ограничени до определени географски местоположения. Например BBC iPlayer трябва да бъде достъпен само за IP адреси, базирани в Обединеното кралство. Ако се опитате да се свържете с тази услуга извън този регион на света, ще бъдете блокиран, дори ако сте гражданин на Обединеното кралство. VPN услуга, която предоставя сървъри във Великобритания, може да ви заобиколи този проблем.
 • Достъпът до съдържание не е наличен там, където се намирате. В някои държави правителството пречи на населението да вижда неща, които правителството не харесва, като блокира тези неща да влизат в IP адресите на страната. Използването на VPN услуга със сървъри в друга държава може да ви позволи да заобиколите този вид блокиране.
 • Опции за превключване на сървъри, ако някой не работи или е блокиран. VPN сървърите са надеждни, но всичко рано или късно се нуждае от поддръжка. А услуги като Netflix влагат много усилия за идентифициране и блокиране на VPN сървъри. Ако има само един сървър на разположение в зоната, до която имате нужда от достъп, блок или дори редовна поддръжка ще ви остави извън действие.
 • Минимизиране на въздействието върху скоростта при използване на VPN. Използването на VPN почти винаги ще забави връзката ви. Има закъснения, причинени от криптирани / дешифриращи съобщения, преминаващи напред-назад. Има и закъснения, причинени от сигналите, които физически пътуват на по-голямо разстояние. Повече сървъри на повече места означават, че имате повече възможности да изберете сървър, който ще минимизира тези закъснения.

Както можете да видите, както при толкова много други неща, по-голямото е по-добро. Най-добрите VPN услуги имат хиляди сървъри, разположени в 60 държави или повече, например NordVPN & ExpressVPN имат богат избор, от който да избирате.

Текущо състояние - Windscribe.comТекущо състояние – Windscribe.com

Не ни е ясно колко точно сървъри има Windscribe. Той изброява своите центрове за данни, но не и отделни сървъри. Те изброяват центрове за данни в 58 държави, с множество центрове за данни в няколко страни като САЩ.

58 държави осигуряват разумно географско покритие. И ако има множество сървъри на център за данни в областите с най-голямо търсене, неговата мрежа трябва да е подходяща за повечето потребители.

Вземете Windscribe

Стрийминг и торент

Windscribe VPN поддържа както стрийминг, така и торент, но има някои подробности, с които трябва да сте наясно, ако някоя от тези две дейности е вашата основна причина за придобиване на VPN.

Стрийминг

Поточното мултимедийно съдържание е едно от най-популярните приложения на VPN, тъй като много стрийминг услуги ограничават гледането до определен географски регион. Влизане в a стрийминг източник на мултимедия, използващ VPN сървър, който се намира в правилния регион, често може да ви отведе през това геоблокиране.

Стрийминг - Източник: Shutterstock.comПоточно предаване – Windscribe.com

Windscribe VPN ви позволява да предавате съдържание, но можете да го направите само с помощта на подмножество от неговата мрежа. Към този преглед Windscribe имаше 7 центъра за данни на Windflix, по един в Япония и Канада, два в Англия и три в САЩ.

Въпреки че центровете за данни на Windflix изглеждат ефективни при поточно съдържание за асоциираните държави, можете да предавате поточно съдържание само от тези държави. Повечето други услуги, които поддържат стрийминг, нямат такъв вид ограничения.

Торент

Торентът е друго любимо използване на VPN. Това е незаконно в някои държави и може да ви накара да бъдете съдени от издателя на изтегленото от вас съдържание. Някои VPN ви дават карт бланш за торент и оставяте на вас да се справите с каквито и да било правни последици. Други изцяло забраняват торентите в тяхната мрежа. Windscribe използва малко по-различен подход.

Торентинг - Източник: Shutterstock.comТорентинг – Източник: Shutterstock.com

Когато посетите страницата за състояние на Windscribe, ще видите, че някои държави посочват това P2P (торент) не е разрешено. Те използват съкращението P2P с линия през него, за да посочат това, както е показано по-долу:

посочват държавипосочват държави – Windscribe.com

Връзки

Това е голям плюс за Windscribe. Големи, както в неограничен брой, като броя на устройствата, които можете да използвате в акаунта си. Повечето VPN услуги ограничете до 3-5 едновременни връзки. Windscribe позволява неограничен брой едновременни връзки за един потребител. Ако искате всички в семейството ви да бъдат защитени, трябва да купите на всеки човек свой собствен лиценз.

ВръзкиВръзки

Ценообразуване

Към 15 май 2019 г. цените за Windscribe VPN изглеждаха така:

ЦенообразуванеЦенообразуване

Дължина на плана Цена Обща цена, фактурирана отпред
1 месец $ 9,00 на месец $ 9,00
Една година $ 4.08 на месец 49,00 долара
Изградете план $ 1,00 на място на месец $ 1,00 на място на месец
Статичен IP Подробности на уебсайта
Акаунтови акаунти Подробности тук на уебсайта

Политика за възстановяване

Windscribe има една от най-рестриктивните политики за възстановяване на суми някога сме виждали. Ето го:

Декларация за поверителност - Windscribe.comДекларация за поверителност – Windscribe.com

Поддръжка на клиенти

Областта за поддръжка на клиенти на Windscribe обхваща основите, но единствената възможност да говорите с някой за проблем е чрез системата за онлайн чат, Гари. А Гари е чатбот.

Поддръжка на клиенти - Windscribe.comПоддръжка на клиенти – Windscribe.com

Garry е проектиран да се справи с поддръжка на първо ниво. Той не е страхотен, но може да бъде полезен. А Гари е подкрепен от специалисти по човешка поддръжка. За съжаление, доколкото можем да разберем, единствените хора, на които е позволено да говорят със специалистите по човешка поддръжка, са абонати на услугата с платени услуги. Останалите сме останали с Гари.

Заключение

Windscribe има своите добри точки, но не можем да препоръчаме тази услуга. От рисковете за поверителност на политиките му за задържане на данни и базата му в Канада до бавната скорост на сървърите и относително малката му мрежа, определено има по-добри възможности.

ЗаключениеЗаключение

Ако искате много връзки от VPN услуга, базирана в Северна Америка по някаква причина, разгледайте Частен достъп до Интернет.

Ако търсите бърза, сигурна VPN услуга без регистрация, базирана в удобна за поверителност юрисдикция с над 5000 сървъра, щедър лимит за връзка с 6 устройства и ниски цени, проверете NordVPN.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map