Първоначално вилица на биткойн, криптовалутата Dash се появи на пазара, за да бъде по-просто решение за приемане на крипто маса. Криптовалутата Dash беше представена през 2014 г. от Евън Дъфилд и веднага намери любовта на дигиталната общност. И така, тук възниква още един важен въпрос: къде потребителите могат да съхраняват Dash coin safe? Направихме списък с най-функционалните и сигурни портфейли за поддържане на Dash през 2020 г..

Dash Cryptocurrency, Накратко

Dash е криптовалута с високо ниво на сигурност и анонимност. Първоначално монетата не е била планирана като автономна единица. Това беше алтернатива на биткойн или по-добра негова версия по отношение на сигурността. Той е децентрализиран, което означава, че няма регулаторен елемент. Идеята на Dash е равенството на всички потребители и елиминирането на скъпо оборудване за добив.

Според Евън Дъфилд, създател на Dash, това не е просто криптовалута, а пълноценна платежна система, която може да се използва в цял свят. Паричните преводи са незабавни, абсолютно безопасни и анонимни.

Криптовалутата Dash придоби статут на платежна система на международно ниво. Отличителна черта е редът на разработване на системата за управление. Алгоритъмът за криптовалута Dash се основава на технологията Darksend, която увеличава анонимността на потребителите и прави невъзможно извличането на данни за потребителите и техните операции.

Направихме списък с предимствата на Dash, които да вземете под внимание:

  • Стабилно развитие. През няколко години от съществуването му беше демонстрирано значително подобрение на платформата. През цялото време Dash остава на високи позиции по отношение на капитализацията.
  • Екип на силни създатели. Dash се разработва от високо опитни и крипто-разумни хора, което повишава доверието на актива.
  • Гласовете на клиентите имат значение. Клиентите участват в разработването на валутата. Те могат да вземат решения по отношение на новите технологии, подобрения и стратегически решения.
  • Пълна анонимност. Подробностите за транзакцията не се разкриват на трети страни.
  • Висока скорост на транзакциите. В тази връзка Dash значително надминава биткойните. Изпълнението на транзакцията е почти моментално, докато мрежата не изпитва голямо натоварване.
  • Доход от добив. Клиентите, които добиват Dash валута на оборудване, имат възможност да получат щедри бонуси от платформата. Не е задължително да се използва скъп хардуер за добив.

Между другото, вече обсъдихме бъдещето на криптовалутата Dash в най-новата ни прогноза за цените на Dash.

10 най-добри портфейла с монети

Налична е широка гама портфейли Dash. Можете да избирате според желаната платформа и характеристики на сигурността.

Портфейл Dash Core

Интерфейс на портфейла на Dash с паролата

Най-често срещаният портфейл на Dash е Dash Core, който потребителят може да инсталира на компютър. Това е софтуерен продукт, предложен от разработчиците на проекта. Основното му предимство е висока степен на сигурност на данните. Портфейлът е локален: той трябва да бъде изтеглен и инсталиран на вашия компютър. Програмата поддържа често срещани операционни системи – Windows, Linux, osX.

Преди да отвори портфейла, потребителят трябва да изтегли цялата блокчейн на този криптоактив. Това означава, че компютърът ще съхранява данни за всички транзакции в системата. Инсталирането ще отнеме няколко часа. Ако сигурността на данните е важна за вас, трябва да се справите с този проблем.

Изход

Интерфейс на портфейла Exodus с тире криптовалутаПортфейл Exodus

Exodus е модерен портфейл с няколко валути. Работи от 2016 г..

Инсталирането и експлоатацията на Exodus е много по-лесно от официалния портфейл, тъй като няма нужда да изтегляте цялата блокчейн. Интерфейсът е проектиран да направи навигацията интуитивна както за начинаещи, така и за опитни потребители. Отличителна черта на Exodus е неговата скорост: транзакциите се извършват незабавно.

Що се отнася до сигурността, тя е на най-високо ниво: през последните години не е имало хакове. Софтуерът се актуализира около 3 пъти месечно. Потребителите обаче не трябва да се занимават с инсталацията – тя е автоматизирана.

Когато става въпрос за недостатъци, трябва да признаем висока комисионна за плащания и конвертиране – това е, което гарантира висока скорост на работа. Самата система изчислява размера на комисионната, така че плащането да бъде обработено в първия най-близък блок. Следователно при натоварени периоди комисионната може да е доста висока.

Jaxx

Интерфейсът на портфейлите на Jaxx с всички налични платформи: Даш настолен, мобилен и ipad портфейлПортфейли на Jaxx

Като доста популярен портфейл за монети Dash, това решение е разработено от канадската компания Decentral и един от съоснователите на Ethereum. Този проект първоначално беше планиран като мулти-валутен портфейл, така че Jaxx поддържа няколко монети (60+).

Има поддръжка на различни платформи, така че можете да намерите версии на Jaxx за Windows (32 и 64 бита), OSX, Linux, Android и iOS. Освен това има плъгин за Google Chrome.

За да увеличите нивото на защита, можете да зададете ПИН код. Ще трябва да го въвеждате всеки път, когато отворите портфейла и всеки път, когато преглеждате тайни данни. За възстановяване на портфейла се използва специална мнемонична фраза: тя включва 12 думи и се генерира при създаване на акаунт. Има и опция за архивиране, която работи на същия принцип, както в други хранилища.

Jaxx разполага с изчистен и изчерпателен интерфейс: всички основни функции са достъпни на една ръка разстояние, но допълнителни такива трябва да бъдат намерени в раздели. Кодът на програмата е отворен – можете да го намерите на Github.

Ръб, край

Портфейл EdgeПортфейл Edge

Преди наричан Airbitz Wallet, Edge е достъпен както за Android, така и за iOS. Ребрандирането на имена не е единствената промяна: днес портфейлът поддържа абсолютно всяка монета, създадена съгласно стандарта ERC-20, дори ако не е включена в официалния списък на поддържаните.

Основните предимства на този портфейл за монети Dash са следните:

  • високо ниво на децентрализация и сигурност на съхранението;
  • криптиране на данни и работа офлайн;
  • двуфакторно удостоверяване;
  • плащания през Bluetooth.

Що се отнася до недостатъците на Edge Wallet, те почти не съществуват. Потребителите трябва да използват сложна и дълга парола, но това е необходимо, за да се гарантира подходящото ниво на сигурност.

Коиноми

Интерфейс на портфейла Coinomi с три екрана на мулти портфейл, включително тиреПортфейл Coinomi

Основната характеристика на този мобилен инструмент за съхранение на цифрови пари е широка гама от налични криптовалути: поддържа повече от 80 различни монети.

Когато инсталирате и създавате портфейл за Dash, трябва да генерирате безопасна фраза за възстановяване. Тя трябва да бъде записана и съхранена някъде, защото в случай на загуба на парола това е единственият начин да получите достъп до вашите средства. Като цяло това е много надежден инструмент за съхранение на малки количества.

Dash Electrum

Този портфейл е една от първите опции за съхранение на криптовалута. Той функционира от 2011 г. и първоначално е създаден само за биткойн. Днес е възможно да се съхраняват няколко вида монети в него, но в същото време Electrum не е портфейл с няколко валути. За всеки маркер има отделна версия. Официалните опции са на разположение Bitcoin, Dash и Vertcoin, всички останали са неофициални, разработени от източници на трети страни, използващи отворен код.

Dash Electrum може да се инсталира на всички основни компютърни платформи (Windows, OSX, Linux). За Windows се поддържа само 64-битовата версия. Electrum BTC работи и с Android, докато Dash все още няма мобилна опция.

Що се отнася до функционалността на този портфейл, сред основните характеристики можем да различим такива технологии като Change Adress, Pay to Many и възможността за ръчно задаване на размера на комисионната.

Хардуерни портфейли

Двата най-популярни хардуерни портфейла включват Ledger Nano и Trezor, и двете поддържат голям брой криптовалути.

Ledger Nano S

Ledger Nano SLedger Nano S

Това устройство поддържа Windows, OSX и Linux. За да го стартирате, ще ви трябва браузър Google Chrome и USB връзка с компютър. Ledger е съвместим само с компютър: няма мобилни приложения за Android и iOS и не можете да го свържете към смартфони. Устройството се доставя със своя софтуер Ledger Manager, който ви позволява да инсталирате необходимите програми.

Това е портфейл с няколко валути, така че можете да съхранявате други криптовалути в него. Това е HD портфейл, който генерира нов адрес за всяка транзакция, което гарантира поверителност. Старите адреси на портфейла остават валидни, ако все още ги използвате.

Трезор

Trezor Wallet също е мултивалутен хардуерен портфейл, който поддържа DASH и 100+ други криптовалути. Trezor се гордее, че е оригиналният хардуерен портфейл за биткойни на пазара. Той поддържа мобилни устройства с Android. Подобно на хардуерния портфейл на Ledger, разширението Chrome се използва за взаимодействие с устройството.

Ledger срещу Trezor хардуерни портфейли за криптовалута

Keepkey

запази ключ

Този минималистичен портфейл поддържа DASH за съхранение, но не позволява използването на InstantSend и PrivateSend DASH функции (разработчиците планират да поправят това в бъдеще).

Портфейл за хартия DASH

Портфейл за тире с хартия с qr кодове на частен ключ и публиченПортфейл за тире хартия

Ако не можете да си позволите хардуерен портфейл, но се застъпвате за максимална сигурност, най-добрият вариант е хартиен портфейл. Дори мобилният портфейл има известна форма на риск, тъй като частните ключове все още се съхраняват в устройството. Хартиеният портфейл DASH, разбира се, няма нито една от усъвършенстваните функции на DASH: InstantSend или PrivateSend. Можете да създадете хранилище, като използвате онлайн генератора на хартиени портфейли Dash.

Долна линия

Когато се занимавате с криптовалута, е от решаващо значение да се гарантира безопасността на активите. Асортиментът на портфейла Dash е голям – с това винаги трябва да започвате. Гореспоменатите портфейли се гордеят с високо ниво на сигурност, изчерпателни интерфейси и цялата гама от интересни функции.