Крипто индустрията като цяло е пълна с технични и сложни неща, които могат да ви объркат. Някои от над 200 валути, които поддържаме, изискват различни мерки, които трябва да се предприемат, преди да се обменят. Над 70% заседнали транзакции се случват поради небрежност на тези мерки. Ще разгледаме отблизо често срещаните грешки, които се случват по време на процеса на обмен, и ще подредим възможните последици. Нека разгледаме проблеми, възникващи с XRP дестинационни маркери, съобщения и бележки на NEM в Steem, Stellar и Decent.

Етикети за дестинация, бележки и съобщения

Ако някога сте изпращали XRP, Steem, Stellar, Decent или XEM на Changelly, вероятно ще знаете за етикетите за дестинация, бележките и съобщенията. Това са кратки комбинации от цифри и букви, които ни помагат да определим вашето плащане и да изпратим разменени пари на „адрес на получателя“, който сте въвели при създаването на транзакция. Ако са посочени неправилно, транзакцията ви може да заседне в Limbo или да отиде при друг потребител на Changelly.

Етикет за дестинация на вълни

Целевият маркер се използва при XRP транзакции. Това е най-сложното нещо, с което трябва да бъдете изключително внимателни. Ако изпратите XRP до Changelly, трябва да посочите таг за местоназначение при изпращане. Генерираният таг е обвързан с адреса на получателя, така че Changelly автоматично изпраща пари на този адрес, след като получи потвърждение от блокчейна. Ако смесите цифри в маркера или поставите произволна комбинация, може да срещнете доста разочароващи проблеми. Парите ви ще бъдат изпратени на Changelly, но транзакцията ви няма да премине поради грешката и ще трябва да се свържете с нашия екип за поддръжка и да ги помолите да обработят транзакцията ви ръчно. Друг и най-лошият сценарий е, че от време на време можете да изпратите XRP на неизвестно лице, чийто адрес на получателя вече е свързан с посочения от вас маркер. В този случай не можем да ви помогнем.

Пример

Джон е на път да обмени XRP с биткойн. Да приемем, че транзакцията му вече е създадена и той трябва да ни изпрати XRP, за да ги разменим. Той вижда екран отдолу:

Джон отваря приложението си за портфейла, поставя адреса на портфейла ни. И тогава, когато поставя етикета за местоназначение, Джон е като: „А, каквото и да е, вместо това ще сложа 12345! Както и да е, все още е адресът на Changelly. Етикетът е ненужни неща. “

Това е моментът, в който Джон прави ужасна грешка, защото 12345 е етикетът, свързан с адреса на портфейла на друг потребител на Changelly, който очевидно не е Джон! След като XRP бъде изпратен, той ще отиде на адреса на портфейла, предоставен от този потребител, и Джон ще загуби парите си завинаги! Най-лошото е, че в този случай не можем да помогнем на Джон, тъй като не контролираме средствата, изпратени до нашите клиенти.

Горкият Джон. Не бъдете като него и винаги изпращайте XRP с правилен етикет за местоназначение. Само в този случай вашата транзакция ще премине по правилния начин.

Съобщение

Посланието на NEM като такова е доста объркващо. Докато изпращат XEM на Changelly, някои от потребителите го пропускат или приемат твърде буквално нещо като „Обичам Changelly“, „Поздрави от Германия“ или „Това е първата ми заплата“. Вместо това съобщението на NEM представлява комбинация от букви и цифри, по-кратки от портфейла, и работи по същия начин като XRP дестинационния маркер. Ако го пропуснете или посочите неправилно, транзакцията ви няма да премине. Ще трябва да изпратите заявка до нашия екип за поддръжка, за да можем да обработим ръчно заклещената ви транзакция.

Бележка

Бележката е уникална допълнителна информация, използвана при транзакции с редица криптоси, изброени в Changelly, като Stellar, Steem и Decent. Въпреки че Memo работи по подобен начин във всички тези платформи, важно е да се спомене, че те използват различни алгоритми. За всички тях влизането в бележката е задължителна мярка. Когато изпращате и двете, трябва да посочите бележката си, така че нашата машина да знае, че транзакцията идва от вас. Ако бележката е пропусната или неправилна … е, сега вече знаете резултата. Changelly ще трябва да обработи вашата транзакция по правилен начин. Изисква да ни съобщите за проблема.

Звездните бележки изглеждат като комбинацията по-долу. Също така и бележките на Steem и Decent.

Моля, имайте предвид, че снимките на екрана по-горе са само пример. Всички дестинации, съобщения и бележки са уникални за всеки наш потребител. Никога не използвайте дадените примери за собствени транзакции.

Адресите на получателя на XRP, NEM и Stellar

По същия начин, когато купувате XRP, NEM, Stellar, Steem или Decent on Changelly, уверете се, че трябва да въведете или таг за местоназначение, бележка или съобщение, за да получите монетите си в портфейла на получателя. Винаги предоставяйте тази информация, ако е необходимо. В противен случай парите ви ще бъдат изпратени като неназначена транзакция на вашия доставчик на портфейл и ще трябва да се свържете с техния екип за поддръжка, опитвайки се усилено да докажете, че транзакцията принадлежи на вас.

Имате ли въпроси? Чувствайте се свободни да ни попитате на [имейл защитен]

Останете на линия!

Twitter 

Facebook 

Телеграма 

Reddit

Youtube

Ще ви държим в течение за последните новини, съвети и ръководства.